תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
יש לי שאלה על אקורדים וסולמות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה
  godfather  
יש לי שאלה על אקורדים וסולמות
הודעה פורסם: חמישי 27 ינו',05 19:43   
שאלה מאוד בסיסית כי אני רק מתחיל לנגן

איך אני יודע איזה אקורד נמצא באיזה סולם?
איך אני יודע אם סולם זה הוא מיז'ורי או מינורי?

כל העניין הזה מבלבל אותי בתחילת הלמידה שלי ללא מורה שאני מתחיל בימים אלו

שאלה אחרונה:
אם ני רוצה לנגן שיר מסויים אבל במקום להוריד את האקורדים מהאינטרנט אני רוצה למצוא את האקורדים לבד. איך אני עושה את זה?
מי שרוצה שיפנה אלי
בר שניידר
הודעה פורסם: חמישי 27 ינו',05 20:18   
1. כל אקורד נמצא בכמה וכמה סולמות , ובכל סולם יש כמה אקורדים שמורכבים מהתווים של הסולם.
2. בעיקר לפי התחושה...לפי המילים , המנגינה איך שזה נשמע...בדר"כ זה לא כזה עקרוני...
3. אוקיי...
דבר ראשון שיעזור לך הוא למצוא את הסולם , את הטוניקה , ואת הצלילים שמרכיבים את השיר.
בדר"כ דבר שיעזור בזה זה לנסות לנגן \ למצוא לפי שמיעה איזה תווים יש במלודיה של השירה ובכל כלי אחר שיש בשיר....אח"כ זה כבר קצת עניין של ניסוי ותהיה....
בכל אופן , אין אקורדים מסויימים לכל שיר.....לכל שיר יכולים להיות כמה וכמה אקורדים שיתאימו בעת ובעונה אחת...ככה שכל עוד זה נשמע לך טוב זה טוב. אין נכון או לא.

בהצלחה #thumbsup
הודעה פורסם: חמישי 27 ינו',05 21:24   
godfather :

ציטוט:
2. בעיקר לפי התחושה...לפי המילים , המנגינה איך שזה נשמע...בדר"כ זה לא כזה עקרוני...

אם חשקה נפשך בחלטורה,אז הרי לך הדרך .... המהירה... ביותר.... לשם!

אני באמת לא מאמין שאצליח לאמן אותך בפיתוח שמיעה דרך האינטרנט.
תמצא מורה,תלמד את העקרונות,תתאמן הרבה,תתמיד,תשאף להשתפר וללמוד דברים חדשים כל הזמן.
מבאס? בהחלט!
קשים הם חייו של המוסיקאי.
בנציון
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 27 ינו',05 23:51   
קישור שלא נס ליחו (קרדיט ליורם אילן)
אבל חלטורה זה חלטורה.
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 28 ינו',05 00:26   
ציטוט:
קישור שלא נס ליחו (קרדיט ליורם אילן)
אבל חלטורה זה חלטורה.

נחמד.הבסיס של הבסיס.
אני רק לא יודע למה יש לי תחושת בטן שהבחור פה לא יפיק יותר תועלת מזה.
mandela
תומך
הודעה פורסם: שישי 28 ינו',05 09:48   
כמו ש SAR אמר, מורה יקדם אותך ביעילות ובצורה נכונה (בהנחה שהוא טוב.)
ובכל זאת נסיון לענות:
ציטוט:
איך אני יודע איזה אקורד נמצא באיזה סולם?

"סולם" זה צלילים שמסודרים בזה אחר זה עם יחס קבוע בינהם, כלומר "קפיצות" קבועות בין צליל לצליל, לרוב חצי טון או טון (לפחות כשמדובר במוזיקה מערבית). מכאן שאין יחס של אחד לאחד בין אקורד לסולם או בין סולם לאקורד. כל אקורד יכול להיות מנוגן במסגרת כל סולם, גם אם הצלילים שלו כלל לא שייכים לסולם. מה שישתנה הוא התיפקוד של האקורד. כלומר אותו אקורד שמנוגן כחלק משירים הכתובים בסולמות שונים, ישמע אחרת, יתפקד אחרת.

ציטוט:

באופן גס מאוד אפשר לומר שאצל רוב האנשים "מז'ורי" מתקשר ל"שמח" ו"מינורי" ל"עצוב". (שוב, זה תלוי תרבות ולכן זה תופס למוזיקה המערבית, היום). כך שזה יכול להיות כלל ראשוני לזיהוי. הבעיה היא ששיר שכתוב בסולם מינורי, יכול להכיל חלקים שנגזרים מסולם מז'ורי כלשהוא (וההפך), מין "סטייה" לרגע מהדרך לשביל צדדי, שמחזיר אותך אח"כ לדרך הראשית, כדי ליצור עניין\מתח וכו'.

ציטוט:
אם ני רוצה לנגן שיר מסויים אבל במקום להוריד את האקורדים מהאינטרנט אני רוצה למצוא את האקורדים לבד. איך אני עושה את זה?

קח שירים שאתה כבר יודע, עם האקורדים רשומים מולך, ונסה לזהות יחסים בין אקורדים, ולא אקורדים בודדים. נסה לזהות מעברים מאקורד לאקורד, ולאקורד הבא, ולזכור את התחושה המוזיקלית שמתלווה לזה. אם אין לך במקרה שמיעה אבסולוטית, זה הרבה יותר קל לזהות אקורדים לפי התפקיד ההרמוני שלהם, במילים פשוטות לפי התחושה המוזיקלית שהם מעוררים כשהם באים אחרי או לפני אקורד מסוים. המטרה היא שתוכל לזהות זאת כשתשמע שיר שאת האקורדים שלו אתה לא יודע.
שוב, מורה טוב יכול לחסוך לך המון זמן ולתת לך "בעיטה" קדימה.
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 28 ינו',05 12:09   
התיאורטיקן בואטיוס(480-524 לערך),הסמכות המשפיעה והנערצת ביותר במוסיקה בימי הביניים ומי שהפיץ,למעשה, את תורת ה"טונים" היוונית (המודוסים) למלחינים בכל רחבי האימפריה הרומית הדועכת כתב:
"Music is the discipline of examining the diversity of high and low sounds by means of reason and senses.Therefore,the true musician is not the singer or someone who makes up songs by instinct without understanding the nature of the medium,but the critic who exhibits the faculty of forming judgments according to speculation or reason relative and appropriate to music".
עניין המז'ור "שמח", מינור "עצוב" הוא,כמו שנאמר מעלי, יכול להיות נושא לשיחת סלון בעינייני אסתטיקה אך לא תחליף ללימוד המוסיקה עצמה.
Anisloom
הודעה פורסם: שישי 28 ינו',05 19:25   
קבל לינק שעזר לי רבות בפיתוח הלמידה המוזיקלית:

המדריך לתיאורטיקן המתחיל
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 28 ינו',05 20:25   
הלינק הזה קצת מלא בשטויות... קראתי את זה עכשיו, כל השרשרת היא אנשים שמתקנים אנשים אחרים, איך אפשר ללמוד ככה?!
לסנדק היקר - כבר כתבת כאן פעם הודעה לגבי לימוד, מה קורה עם זה?
יש שתי דרכים טובות ללמוד תיאוריה:
1. עם מורה טוב
2. עם ספר תיאוריה
3. והכי רצוי - עם שניהם...
למה אתה לא מחפש מורה שיענה לך על כל השאלות האלה בלי לבלבל אותך? שילמד אותך בצורה מסודרת מהתחלה ועד הסוף?
אתה מחפש תשובות מהירות וחפיפניקיות - זו לא הדרך!
לך תלמד אצל מורה באופן מסודר!
Anisloom
הודעה פורסם: שבת 29 ינו',05 09:26   
צופיפניק :
הלינק הזה קצת מלא בשטויות... קראתי את זה עכשיו, כל השרשרת היא אנשים שמתקנים אנשים אחרים, איך אפשר ללמוד ככה?!

פשוט מאוד! אם תקרא את כל השרשרת מספר פעמים - אתה תבין הכל בצורה מצויינת.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון