פורסם: שישי 18 מרץ,05 22:43
אוקיי זוהי הסקירה לפי טעמי האישי בלבד!:
חברה: Digitech
דגם: Rp50
מבחינת הצליל והאיכות:
משתתוה לאיכות של פדאל בודד, אמנם יש מעט רעשים ברקע כשמפעילים את הוואה וואה האוטומטי אבל חוץ מזה צליל נהדר.
אפקטים:
מכיל מספר מגוון של אפקטים: קורוס, דיסטורשן(כולל אוברדרייב), וואה , וואמי, ריוורב, דיליי, פלנג'ר, ומדמה מגברים.
המכשיר מגיע עם 40 תבניות אפקטים שאי אפשר לשנות אותם ועוד 40 שהמשתמש מכין בעצמו בדרך פשוטה ביותר כולל שליטה על הפרטים הקטנים ביותר, חוויה של ממש!
המכשיר מכיל גם מכונת תופים בעלת 30 פטרנים(סגנונות) + מטרונום. כמו כן אפשר לשלוט על המהירות ועל העוצמה של התופים.
המכשיר מכיל טיונר מנורות.
ציון מ1-10 ---- 10
אם יש לכם שאלות אני אשמח לענות...
פורסם: שבת 19 מרץ,05 15:56
תודה על הביקורות... אני עדיין לא יודע איך אני יכול לפרט... אבל להבא אני ישתדל... בקשר לדגימות אני הקלטתי למחשב אבל אני לא יודע איך להעלות לפורום...
פורסם: שבת 19 מרץ,05 18:45
לי יש את המולטי הזה
ואני חייב לציין שהוא באמת מתאים מאוד למתחילים
אבל האפקטים טובים, באמת,
אני ממליץ.
Act Compatible
פורסם: שבת 19 מרץ,05 21:49
תראה, בחברה (society) כמו שלנו רוב המוצרים מתחלקים לקטגוריות שונות לפי מחיר.
אתה צודק שביחס עלות/תועלת מכשירים קטנים מהסוג הזה מצוינים למתחילים, אבל אתה כן מתחיל להיות מוגבל באופציות ובאיכות בשלב מסוים...
בהשוואה בין RP-50 של דיגיטק לזום 505 הייתי בוחר ב RP-50 בכל יום כנראה כי אני טיפה יותר מחבב את הסאונדים שלו...
בהשוואה בין RP-50 לבין GNX-2 וממשיכיו אתה מתחיל להבין מה ההבדל...
כשאתה סוקר מוצר בתור "מולטי אפקט" חשוב להגדיר יותר טוב את הקטגוריה שלו... בתור מולטי למתחילים עם תקציב דל יחסית זה מכשיר מצוין. בתור מולטי לנגן שצריך להופיע או להקליט איתו ומאוד חשוב לו הסאונד הוא כבר לא כל כך מצוין - הכל עניין של מה שאתה מבקש ובגלל זה הגדרה טובה יותר של נקודת הראות של הסוקר מאוד חשובה.
לסיום נסה להשוות בין RP-50 ל 2120 ודומיו (בכוונה אני מזכיר מולטים של דיגיטק) - שניהם מולטי אפקטים, כל אחד מהם מתאים לקטגוריה אחרת לגמרי.
מהמעט שיצא לי להתעסק עם RP-50 אני יכול להגיד שהוא מכשיר נחמד למתחילים ובגלל זה גם ראית פה תגובות שבהחלט אומרות את אותו דבר... אני בכוונה לא רציתי להיכנס לדעה ספציפית ומנומקת אבל אחרי שאמרו שאמרתי משהו וזה די הוצא מהקשרו הייתי חייב לומר קצת יותר.
מה שהיה מטעה בסקירה מהסוג הזה זה האיזכור של "טיונר מנורות" שגרם לתגובה הראשונית של אסטונד, וגם הרעפת סופרלטיבים שונים וציון 10 לא מנומק היטב.
אני לא חושב שבשום סקירה נורמלית תראה ציון 10 בלי הסברים הרבה יותר מעמיקים, וכשסוקרים מוצר נוהגים לרשום גם חסרונות (כמות פדאלים לדוגמה?).
לגבי הגדרה של "מקצועי" - זה דבר מאוד סובייקטיבי... אני נוטה להגדיר "מקצועי" לפי הנגנים שמשתמשים בציוד ועל פי הערכה לאיכות... במובן הזה אתה בהחלט יכול לסווג מכשירים על סקלת איכות לפי מדדים של כמות נגנים "מקצועיים" שמשתמשים במכשיר ועל פי ההערכה שלך לאיכות המכשיר.
אני חושב שבהחלט יש מקום להשוות מכשירים מסוג RP50 או זום 505 ו 707, אבל אין מקום להשוואה בין RP50 לבין Boss GT-3... אם כבר אז משהו מסדרת GNX... מספיק להעיף מבט חטוף על המכשירים הללו באתר היצרן ולהבין. ואם אתה רוצה להשוות מול פוד אז יש מכשירים בדיוק מהסגנון הזה גם לדיגיטק בדמות סדרת GENESIS...
סקירה רצינית צריכה להגדיר את הטווח שלה ולפחות להזכיר מול מה נעשתה ההשוואה.
ולסיכומו של עניין, אני רק רוצה לציין שהשרשור הזה מראה שיש מגוון של דעות - יש אנשים שיהללו מכשיר מסוים שאנשים אחרים ממש לא מתלהבים ממנו - ולכן כשכותבים סקירה חייבים להסביר היטב את הסיבות ולחשוב גם מה מעניין את הקורא לדעת...