S.Supporter
פורסם: שני 21 מרץ,05 11:18
רה-אורגניזצייה של האולפן מחייבים את הזזת המקלדת לפרברי רבת-עמון.
האם יש מגבלה על אורך כבלי המידי שמגיעים למחשב.
בהנחה שעד עתה לא נרשמו עכבות (בכלל), ואורך הכבלים היה 1.5 מ'.
נאמר את זה פשוט:
האם אני צריך לחשוש מכבלי מידי (I/O) באורך של 3-4 מטר?
אני מוכרח לציין שפעילות המידי אצלי היא די זניחה אבל לטובת הדורות הבאים...
מקלדת:
קורצוייל 2500
Administrator
פורסם: שני 21 מרץ,05 12:27
אם מגעי המחבר טובים ולא מדובר בכלי בן 10 שנים ומעלה, רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה על כבל מידי תקני.
Administrator
פורסם: שני 21 מרץ,05 13:05
ההגבלה התקנית היא 15 מטר. זה אומר שהיצרנים בונים את מגברי הקו (יציאות המידי) בהתאם לעומס שכזה.
הבעיה שזה לא עומס קבוע, שכן יש כבלים מכל מיני עוביים, ומגעים כאלה ואחרים באיכותם.
עקרונית, אם הכבל עבה, הוא יתנגד פחות לאות העובר דרכו, ומכאן שהוא יונחת פחות.
להערכה אמיתי יש לבחון את נתוני יצרן המקלדת (או כל כלי) לגבי איכות יציאת המידי שלו. לרוב מדובר בהתקן רגיל, ויש לזכור שיציאת מכשיר אחד מפעילה את רכיב הכניסה במכשיר המקבל (מדובר במעגל אופטו-אלקטרוני, המשמש למניעת לולאות אדמה, בו יציאת מכשיר מפעילה נורית בכניסת מכשיר בצד המקבל)
הבעיה מתעצמת עם מדובר במסה של נתונים לזמן נתון, דבר שפחות קורה כיום עקב שימוש מסיבי בהתקני נגינה מובנים במחשב (VSTi), מה גם שרוב הדאמפים של נתוני סאונד ותוכניות נשלחים (הגיונית) לפני תחילת השיר. גם במקרה כשה, והיה אם עומס הנתונים מתכחד עצמו לדעת דרך כבל ארוך ומגעים חלודים, המכשיר המקבל יתריע על בעיית תקשורת או שגיאת נתונים ולא יסכים לקבל אותם.
Administrator
פורסם: שני 21 מרץ,05 14:26
בפרוש לא.
להוציא תנאי סביבה (לחות, אבק, מליחות), ואיכות ראשונית ירודה, רק מוסיקה רעה יכולה להרוס כבל כזה.
הענין הוא, שאין כזה דבר.
Administrator
פורסם: שני 21 מרץ,05 16:54
לא הבנתי אם הזמזום הינו מכני או נשמע באודיו, ואם מגע היד מספיק או שיש להדק משהו בלחץ.
אם ההידוק הוא שמפסיק את הזמזום, אפשר שמשהו רופף בתוכו או שדורש חיזוק דיפון (לרוב שנאי, אם הוא פנימי).
אם עצם המגע של הגוף באזור מתכתי שלו מפסיק את הזמזום, יש לתאר את שרשרת החיבור אודיו וחשמל.
פורסם: שני 21 מרץ,05 18:08
אני גם נתקלתי בתופעה בה אותות מידי הנשלחים כתוצאה מלחיצה על קלידים בסינטי שלי יוצרים קליקים קטנים כאלה (שבקושי מרגישים אותם) בהקלטה של אותו הסינטי המחובר לLINE IN של אותו כרטיס.
לכן אני משתמש בכניסת MIDI של הכרטיס קול בMOTHERBOARD שלי - אני מוכרח לציין שזה עדיין לא פתר את הבעיה כליל.
עשיתי ניסוי קטן - לא לחצתי על שום קליד (בשביל לא לשלוח אותו לLINE IN) ורק הזזתי את אחד הKNOBים על הסינטי וממש שומעים כזה "פססס..." חלש כל-פעם שאני מזיז את הKNOB.
כנראה שהדבר היחיד שיפתור את הבעיה הוא ממשק MIDI המחובר לUSB אבל אחרי האקוסטית שקניתי עכשיו - אין לי גם כסף לקנות את זה! :sad: