תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 06:21
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תרומת רצפת פרקט\למינציה לסאונד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  Anglister  
תרומת רצפת פרקט\למינציה לסאונד?
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 14:25   
לא מזמן עברתי לבית פרטי, ומיקמתי את החדר מוזיקה בהווה\אולפן בייתי בעתיד במרתף. רוב רצפת המרתף מכוסה במה שנקרא למינציה, שזה איזשהו סוג של ציפויי דמוי פרקט (אני לא חושב שזה עץ אמיתי) ככה שיש כאן שכבה של אריחים ומעליה שכבת ספוג דקה ואז הציפויי הדמוי עץ הנ"ל (אני חושב שהלינק הזה מסביר קצת את הרעיון http://www.rizparket.co.il/htmls/tritty.html ). בכל מקרה, סתם מתוך עניין, מה התרומה של הרצפה הזאת לסאונד בחדר? אין לי רפרנס ממש כי כשהבית היה בתהליכי בנייה לא התעסקתי עם מוזיקה במרתף. אבל הגיונית נראה לי שאמור להיות לה החזרים פחות חריפים מרצפת אריחים רגילה.
גם מידע על רצפות פרקט מלא יתקבל בברכה, כי עברתי על כל הפורום הזה ומצאתי מעט התייחסות לרצפות (הרבה פחות מלקירות ותקרות לפחות...).
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 17:22   
אולי תנסה לשלוח שאלה ליבואן לגבי מידע אקוסטי, על פניו נראה שמדובר במעיין לוחות mdf עם ציפוי פורמייקה, אם הריצפה הותקנה כפי שמצויין באתר על שכבה ספוגית כלשהוא יש לזה יתרון מסויים בבידוד רעשים .
CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 18:01   
אם אתה עדיין בשלב של בניה, בקש להוסיף ספוג נוסף (יש אפשרות כזו בד"כ). מנסיון במקרה פרטי ויחיד, התוצאה האקוסטית יותר טובה והמגע הרבה יותר נוח.
בכל מקרה, יחסית לעלות הכספית זה פתרון לא רע מבחינה אקוסטית, וגם מאוד פשוט לפרק את ה"פרקט" ולהרכיבו מחדש (זה לא מודבק, זה כמו פאזל)- דבר היכול לעזור במקרה שתרצה לשנות את המצע שמתחת לריצפה במקרה של בעיות אקוסטיות.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 19:37   
בהחלט יהיה חבל לא לתכנן כמו שצריך את החדר אם הבית עדיין בבניה ואף יהיה בזבוז מבחינה כספית,הטיפול שתאלץ לבנות על הקיים יעלה לך יותר מאשר תכנון בסיס טוב.
  Anglister  
תודה על הטיפ, אבל...
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 21:23   
כתבתי בהודעת הפתיחה שאני כבר גר פה זמן מה, דהיינו שזה לא בשלב הבנייה כבר כמה חודשים טובים. אין לי מה לבכות על חלב שנשפך, צריך לעבוד עם מה שיש בשביל להוציא תנאים סבירים מהחדר. וכמו שCosmoGrill אמר, במקרה של בעיות משמעותיות (וקחו בחשבון שאני לא הולך לנסות לבנות פה hi end סטודיו מטורף) פירוק והרכבה מחדש זה לא סיוט כי זה לא מודבק (חוץ מהפנלים שזה יהיה קצת באסה אבל זה לא יעלה יותר מדי).

בכל מקרה בזמן הקרוב אני מתכנן להעלות תוכנית מפורטת של המרתף- עם מידות ופרטים על החומרים הדלת והחלונות (חצרות אנגליות) ורהיטים קיימים+תמונות להמחשה בתקווה לקבל עצות והשערות על איך לתכנן לוגיסטית את המרתף כמו גם איך להעניק לו טיפול מבחינת הסאונד ובעיקר מבחינת הבידוד לשאר הבית (עדיף שיהיה סאונד סביר ושזה לא יפריע לאף אחד ואני אוכל לעבוד כאן בשלווה, מאשר שיהיה פה סאונד קצת יותר טוב ושההורים יטחנו לי את המוח על זה שזה מחריש אוזניים למעלה.) #guitarist
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: רביעי 13 אפר',05 00:15   
רצפת אלימנציה היא מעץ כמו בפרקט אך מאוד דק.
היא נותנת אפקט החזרה קצת יותר טוב מאריחים רגילים
בכל מיקרה שטיח באיזור השולחן והישיבה ובאזור הנגינה\שירה יעשה לך טוב.
הודעה פורסם: ראשון 05 מרץ,06 23:42   
הרשה לי לתקן אותך,יורם,למינציה אינה עץ(לא דק ולא עבה).
למינציה זאת מדבקה עבה מאוד הנראית למראית עין כעץ.קיימת במגוון צורות וצבעים.
אריח כזה או יותר נכון "פס" כזה מכיל 3 שכבות.
המדבקה,מלמעלה כמובן,באמצע קרטון דחוס מאוד ומתחת שכבה דקה של גומי,שמטרותיה הם לתת רכות בדריכה או יותר נכון לבלום זעזועים,לבודד מחום וקור,והכי חשוב למנוע מהשכבות העליונות להזיע עקב הצורה ההדוקה בה הם מוצמדים לרצפה.אה..ושכחתי את היופי... #thumbsup
BENSON
הודעה פורסם: שני 06 מרץ,06 06:57   
אהלן
אצלי באולפן לפני השיפוץ היה שטיח מקיר לקיר
וששידרגתי את האולפן הרכבתי פרקט למינציה 8 ממ'
הסאונד ממש השתנה ונהייה חמים יותר
האמת בהתחלה לא חשבתי שזה ממש ישנה משהו
אבל הופתעתי לטובה #clap
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון