Supporter
פורסם: שני 20 יונ',05 19:06
טוב, מן הסתם הכלים העיקריים הם אוזניים טובות וניסיון, אבל אני אנסה טיפה להרחיב ולהסביר לך איך אני מוציא ערכת קצב שאני מרוצה ממנה:
סאונדים בסיסיים איכותיים -
אם אתה עובד עם דגימות אז הרעיון הוא לעבוד עם דגימות עם סאונד טוב וגדול, יבשות יחסית (אני משתדל להמנע מדגימות מקומפרסות או דגימות עם רוורב), אם אתה מקליט בעצמך הרעיון הוא להקליט סאונד בסיסי טוב, נקי וגדול.
הפרדה נכונה של תדרים -
כל כלי צריך לתפוס תחום מסוים של תדרים ולא כדאי שהכלים יימרחו יותר מידי. לדוגמא: קיק מלא בגבוהים והיי-הט מלא בנמוכים יגרמו לברדק לא מובן בשלב המיקס.
חיתוך של תדרים בעזרת אי-קיו יכול לעשות נפלאות.
בחירת סאונדים ובניית תפקיד -
אתה צריך לדעת מה הכיוון שאותו את המחפש ולפי זה לבחור סאונדים שנשמעים טוב ביחד (פה זה לגמרי עניין של טעם). בנוסף לזה כדאי לבנות תפקידים בצורה בסיסית (קיק, סנר ומצילה אחת) ורק כשזה נשמע טוב להתחיל למלא את החסר, וגם אז לא להגזים - יותר מידי כלים, יגרמו לברדק במיקס ויגרמו לזה שיהיה קשה להשיג סאונד מדויק.
עוד דוגמא היא - אם אתה מנסה לחקות מתופף אמיתי בעזרת דגימות אז כדאי לחשוב כמו מתופף ולדאוג שהתפקיד יהיה הגיוני, כלומר: מתופף חי לא יכול להכות בסנייר, טם-טם ושתי מצילות ביחד, אז כדאי שגם אתה לא תרכיב תפקיד כזה.
שילוב בין כלים חיים ודגימות -
הקלטה של פרקשנים (כגון שייקרים או קונגוסים לדוגמא) חיים על קצב אלקטרוני יכולים להוסיף המון ולתת הרגשה שונה לגמרי, ולרוב אלו כלים שלא קשה מידי להקליט אותם. וההיפך גם יכול לעבוד אחלה, שילוב של דגימות וסאונדים אלקטרוניים על תיפוף חי יכול להיות מעניין ולתת הרגשה אחרת.
עבודת קומפרסרים טובה -
קומפרסרים הם מעבדים דינמיים שיכולים להרים את סקציית הקצב שלך לרמה אחרת ומצד שני יכולים גם להרוג אותה. פה צריך אוזן טובה, ניסיון, כלים טובים (קומפרסורים אם חומרה או תוכנה, ומוניטורים טובים שאתה רגיל אליהם).
רפרנס -
לנסות להשוות את התוצאה שלך למשהו קיים שאתה אוהב ולנסות להגיע להרגשה דומה.
מנוחה וביקורת עצמית -
אני תמיד מעדיף לקחת כמה ימים מנוחה בין הקלטה למיקס, חוץ מזה גם מיקסים עדיף להניח להם לשבוע ואז לחזור ולבקר אותם בצורה טובה יותר.
אני מקווה שהטיפים האלו קצת יעזרו לך, למרות שכולם דורשים ממך ניסיון ואוזן טובה שאלו דברים שאי אפשר להעביר בכתב, אז תנסה באמת לעבוד בעצמך הרבה ולמצוא אנשים מנוסים יותר שמוכנים שתשב לידם בזמן עבודה.
פורסם: שני 20 יונ',05 22:33
פרקשנים שיתאימו לטרק אלקטרוני... יותר בכיוון של טראנס.
פרקשנים רגילים לא?