תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:04
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
AKG SOLIDTUBE
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  yoramilan  
S.Supporter
AKG SOLIDTUBE
הודעה פורסם: ראשון 26 יונ',05 14:19   
מוצרי AKG החלו מטפטפים חזרה ארצה עם המעבר של הרמן לכלי זמר.
ממש עם פרפורי הגסיסה של הקשר ארוך השנים של AKG אצל סנטרוניקס, הגיעו המקרופונים האלה.
AKG SolidTube

לצערי, לא הספקתי להאזין להם במו אוזני.
מדובר במוצר מתומחר בהחלט.
מחמאות גורפות עליו לא מצאתי בשום פורום (כולל זה) אבל בד"כ, גם אינני בדיוק מחפש.
מישהו קיבל רושם שונה?
משהו השווה אותו למשהו... נניח, ל-C4000 או ל-K2 או אולי ל-C1?
אם לא קשה... גם לציין דרך איזה Mic-amp עבר המסלול

ויכול למסור... ככה חוות דעת אישית...
למה לדעתו הדבר הזה יכול להתאים... האם נבדק על זמר/ת, אקוסטית...

תודה
Gantlett
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 26 יונ',05 14:29   
ראה כאן, כאן, כאן וכאן.
הודעה פורסם: ראשון 26 יונ',05 17:08   
I didn't like it for vocal male/female
nice for classic guitar-fat- but thats it
IMO dont buy it- you can find better in the same price
the preamp was ISA428 Focusrite & neve 1064
Oded
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 26 יונ',05 23:29   
אני יודע שזה לא בדיוק בנושא אבל זה קשור מאוד. רציתי להביע את מורת רוחי מהמחיר המטורף של הsolidtube בכלי זמר.
פעם (לפני שנתיים), בסנטרוניקס הוא עלה 4500 ש"ח. היום בכלי זמר הוא עולה 6500 שקל! לא פחות! כך אגב גם לגבי 414 (סנטרוניקס 4000, כלי זמר 6000)
אני באמת חושב שאם אתה מתכוון לקנות בכלי זמר ולא להביא מחו"ל, זו לכשעצמה סיבה טובה לא לקנות. אני לא קורא למרד צרכנים - חס וחלילה. אני רק אומר שבמחיר של המיקרופון הזה (בכלי זמר) אתה יכול לקנות מיקרופונים טובים ממנו או לפחות אחרים שיתנו לך תוצאה טובה לא פחות.
Re: AKG SOLIDTUBE
הודעה פורסם: ראשון 26 יונ',05 23:30   
אמריק
Solidtube
הודעה פורסם: שני 27 יונ',05 00:06   
עבדתי אם המיקרפון לא מאט שנים ויש ברשותי אחת. קניתי אתו בזול בזמן שהיה מבצע בסנטרונקיס ועשיתי קניה אם עוד 3-4 חברה מה שהוזיל את המחיר דרסטית. במחיר הזה 3800 (כולל סטנד והובלה לאולפן שעבדתי בו באותו הזמן) אני לא מצטער לרגע. קבלתי המלצה חמה בזמנו מטכנאי שאני מחזיק ממנו מבין גדול בוינטג' שאמר לי (לאחר עבודה רבה איתו) שווה כל אגורה. דגש על - תמורה מלאה למחיר ונותן תוצאות מצוינות למנורות מול אחרים בכפלייים המחיר.

מה שמצאתי הוא שהמקרפון מחמיא לקולות מסוימים ולכלים מסוימים. אהבתי קולות במספר נשים ומקהלת בנות, מהפוחית פה היה ענק, מספר קולות גברים היצטיינו, אחרים היה נפילה. וזה היה מאד אישי. השתמשתי ב פריאמפ RCA BA31 אם אני זוכר נכון. נסיתי פעם על אקוסטית אבל לא אהבתי (אבל גם לא היו תנאים טובים מלחתחילה). אורן לץ שהשתמש בו די הרבה (בזמנו) סיפר לי שהוא עשה אקוסטיות והיה מרוצה....

בבירור שעשיתי אצל חבר שעבד ב AKG, בארצות הברית, גליתי שניתן לשלוף את הפילטר הפנימי (די בקלות) וזה פתח את המיקרפון ולטעמי הוציא ממנו תוצאות טובות עוד יותר. כמובן שיש להשתמש בפילטר חיצוני אחרת יש סכנה לממברנה. זה לא היה המלצה רשמית מהחברה #smile

עשיתי מספר נסיונות בהחלפת המנורה לבדוק תוצאות ובהשוואות A/B לא הרגשתי שיפור מסוים
אבל הדעות היו חלוקות (עדיין לא משהו משמעותי)

לדעתי האישית - בזמנו, המיקרפון נתן סאונד מאפיין מנורות לעומת השוק (בזמנו) וקבלתי תמורה בעד המחיר. כתוספת לארסנל מיקרופונים הוא נותן המון. כמיקרפון יחיד זה בעייתי יותר.
בחיפוש אחר מיקרפון מנורות, יש תמורה.

לא עשיתי שום השוואה ל מיקרופונים שהזכרת אבל לא מוצדק הכסח שהוא חטף. אתה רואה מיקרופון מנורות וישר אנשים מזנקים - זה מנורות זה ?!?!?, אני זוכר שסבא שלי השתמש במיקרפון עם מנורות שזלג ממנו אש וגופרית...בלה בלה בלה...וכל אחד מוכר היום מנורות וטוען שזה כמו הוינטג'...בלה בלה בלה..וכו'. וככה שמעתי אותו חטף על ימין ושמאל ללא הצדקה. תכלית בשטח הוא נותן תוצאות מצוינות על דברים מסוימים ופחות על אחרים כמו כל מיקרפון מזויI.
כבר שמעתי מיקרופונים בשווי אלפי דולר... וינטג'...רק המגע איתם היה מוזיל לכל בר דעת, דרך פריאמפים כמו Focusrite NEVE QUAD 8 RCA ועוד....ונשמע זבל על מקורות מסוימים....לומדים...לא להישבע על כלום....

הכל כאן זה דעה אישית.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 27 יונ',05 06:43   
Oded :
אני יודע שזה לא בדיוק בנושא אבל זה קשור מאוד. רציתי להביע את מורת רוחי מהמחיר המטורף של הsolidtube בכלי זמר.
פעם (לפני שנתיים), בסנטרוניקס הוא עלה 4500 ש"ח. היום בכלי זמר הוא עולה 6500 שקל! לא פחות! כך אגב גם לגבי 414 (סנטרוניקס 4000, כלי זמר 6000)
אני באמת חושב שאם אתה מתכוון לקנות בכלי זמר ולא להביא מחו"ל, זו לכשעצמה סיבה טובה לא לקנות. אני לא קורא למרד צרכנים - חס וחלילה. אני רק אומר שבמחיר של המיקרופון הזה (בכלי זמר) אתה יכול לקנות מיקרופונים טובים ממנו או לפחות אחרים שיתנו לך תוצאה טובה לא פחות.

אני חושב שבלעדיות ייבוא לחברה מסויימת נותן יותר מידי כח. אני לא מכיר את המחיר שלו בחו"ל, אבל אני בטוח שאם סנטרוניקס היה יכול למכור במחיר מסויים, אז כלי זמר גם כן יכולים.
  yoramilan  
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 27 יונ',05 06:53   
אמריק ויוגב תודה רבה.

בגדול, לינקים זה לא מה שביקשתי... אני מכיר אותם ואת הדרך אליהם.

ובנתיים
הלכתי, הבאתי הביתה (בחנתי דרך Avalon 737, Tla5051, SPL), וואללה, החזרתי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון