תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:12
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מרווח של סקונדה.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (185) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה
  צופיפניק  
S.Supporter
מרווח של סקונדה.
הודעה פורסם: שבת 16 יול',05 21:54   
שמעתי אנשים שונים הוגים את שם המרווח הזה בצורות שונות.
האם זה Sekunda (עם שורוק ב-ו') או Sekonda (עם חולם ב-ו'?)
האם מטעימים את ההברה הראשונה או את השניה?

שאלה נוספת: המרווח בין דו לרה הוא כידוע סקונדה גדולה. בין דו דיאז לרה יש סקונדה קטנה. בין דו דיאז לרה במול יש כמובן סקונדה מוקטנת. אם כן, איך נקרא למרווח שבין דוX (כלומר שני דיאזים - איך הוגים את זה?) לרה במול? או בין דו דירז לרהbb? (ואיך הוגים את זה?)
יש כאן בעצם סקונדה בגודל של מינוס חצי טון.
אני מניח שזה אותו סוג מרווח כמו בין פהX ללה במול, שזו טרצה בגודל חצי טון... וכו'. איך קוראים למרווחים האלה?

אני יודע ששאלותיי אולי קצת מפגרות, אך זה מה שקורה כשלומדים הכל מספרים #smile
darmock
הודעה פורסם: שבת 16 יול',05 22:18   
sekunda אינה מירווח. סקונדה היא התו השני בכל סולם.
1.טוניקה
2.סקונדה
3.טרצה
4.קווארטה
5.קווינטה
6.סקסטה
7.ספטימה
8.אוקטבה="טוניקה"

http://www.darmock.com/mysite
Ram Sofer
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 16 יול',05 22:29   
וואו, הבאתם לי פלאשבק לשרשרת סיוטית מהעבר הרחוק מאד... #smile

לעניינינו-
1. הוגים sekunda (עם שורוק), ההטעמה על ההברה השניה.
2. דוX נקרא דו דיאז כפול, רהbb נקרא רה במול כפול. מבחינה תיאורטית הם נמצאים בסולמות שיש להם מקבילים נוחים יותר מהצד השני של מעגל הקווינטות.
3. איפה ניתקלת במרווח כזה?! #ugh הוא לא יכול להתקיים אפילו במסגרת אטונאלית (כי הוא לא מבטא כלום) ואין לו שם.

ו-darmock- סקונדה היא מרווח חי, קיים, נושם ובועט, רק צריך לציין איזו סקונדה...
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 16 יול',05 22:58   
תודה לכם, השכלתי #thumbsup
darmock - סקונדה אינה רק "התו השני בכל סולם" - עד כמה שאני יודע זה מרווח שקיים בין כל שני תווים בסולם.
רם - אני יודע שזה מרווח שלא יכול להתקיים, אך בכל זאת תהיתי אם אולי יש לו שם. #smile

מצידי אפשר למחוק את השרשרת, אלא אם מישהו יביע התנגדות...
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 16 יול',05 23:38   
ציטוט:
מבחינה תיאורטית הם נמצאים בסולמות שיש להם מקבילים נוחים יותר מהצד השני של מעגל הקווינטות.

התכוונת כנראה למעגל הקוורטות #biggrin
לדוגמא סולם #G במעגל הקווניטות,מכיל פהx בסולם,יהיה Ab במעגל הקוורטות עם 4 במולים-סולידי ונפוץ.
Ram Sofer
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 17 יול',05 00:07   
SAR :
ציטוט:
מבחינה תיאורטית הם נמצאים בסולמות שיש להם מקבילים נוחים יותר מהצד השני של מעגל הקווינטות.

התכוונת כנראה למעגל הקוורטות #biggrin
לדוגמא סולם #G במעגל הקווניטות,מכיל פהx בסולם,יהיה Ab במעגל הקוורטות עם 4 במולים-סולידי ונפוץ.

אכן אכן. צודק- יש לומר מעגל הקווראטות כשהולכים בכיוון הסולמות הבמולים (למרות שזה בעצם אותו מעגל).
למי שקשה לדמיין בראש את הדוגמא של SAR, תציצו בשרטוט הזה ותבינו מה הכוונה בסולמות מקבילים:
(הספר ליד שם הסולם מציין כמה דיאזים/במולים יש בו)

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
לפירוט נוסף גשו לשרשרת מעגל הקווינטות
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 17 יול',05 10:27   
1. למה שרשרת מסוייטת?
היו ימים...
2.
ציטוט:
sekunda אינה מירווח. סקונדה היא התו השני בכל סולם.

שככה יהיה לי טוב.
אם לא הייתי גר על הקרקע הייתי מזנק עכשיו דרך החלון.
סקונדה, זה מלא דברים בכל מיני שפות
אבל זה בשום מקרה לא השם של התו השני! #singer #headphones
ששמו אגב: סופרטוניקה (שזה באיטלקית = מעל הטוניקה)

3. מרווח הוא גודל חומרי ומוחשי. הוא מציין את ההפרש בין שתי תדירויות (שהן עצמן, מן הסתם אנרגייה בת קיימא)
כמו שאין בעולמנו מרובה האטמוספרות וכוחות הכבידה מינוס חצי קילו וגם אין מינוס חצי מטר אז אין מינוס סקונדה מוקטנת
אלא, מן הסתם, סקונדה קטנה בירידה וכ"ו.

4. מעגל הקווינטות הוא מעגל הקווינטות.
השם המקראי שלו (שניתן לראשונה בספרו של ראמו - la trete de harmony) היהמעגל הקווינטות, והצד הבמולי נקרא גם הוא מעגל הקווינטות (בירידה).
האמת, זה כאילו קוסמטי, אבל יש בקווינטה (בירידה) חשיבות בלתי מבוטלת הקשורה בסדר האובר-טונים, ולכן חישובים אקוסטים, גם כשהם "מהסוף להתחלה" יתומללו בקוינטה.
הקוורטה היתה אז (וגם היום במובנים מסויימים) מרווח דיסונטטי הדורש פיתרון.

כשמדברים על ניג'וס והיטפלות לשטויות ובכלל, טהרנות וקירצוץ... נותנים בתור דוגמא סעיפים כמו הסעיף האחרון.
אבקש לייחס זאת לחופשת הסימסטר.
אני מצוי בוואקום פדגוגי שישתחרר מיד עם הגעת הסטודנטים בסתו.
margal
הודעה פורסם: שישי 12 אוג',05 22:08   
שלום לכולם
ולגבי אחת השאלות שנשאלו בהתחלה..."מה הוא המרווח בין דו דיאז כפול לרה במול?"

קודם כל אני לא מאמין שתמצא מרווח כזה כי שוב במעגל הקווינטות\הקוורטות שני הצלילים האלה לא נמצאים באותו סולם ואם אני חושב על זה דו דיאז כפול לא נמצא בכלל במעגל הקווינטות...ונאמר ותרצה לבטא בצורה תיאורתית את שני הצלילים הנ"ל אתה תקרא להם דו דיאז ורה ולא רה במול ודו דיאז כפול....בכל אופן...למרות שזה ממש לא נחוץ אני בטוח שאתה לא תרדם בלי התשובה(:

אף פעם לא חשבתי בכיוון הזה אבל עכשיו כשאני חושב אז זה בעצם סיקונדה קטנה....
ההגדרה של סיקונדה קטנה היא:" מרווח הכולל שני שמות צלילים עוקבים שבינהם הפרש של חצי טון" והרי לך שני שמות של צלילים עוקבים (דו-רה) ומרווח של חצי טוב ( דו דיאז כפול ורה במול )
כנראה שזו סיקונדה קטנה
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 13 אוג',05 00:31   
Guyz, I must tell y'all this:

Personally, I'm a fast learner and I have been so all my life.

I taught myself tons of stuff, on many occasions, in many fields of interest - both "subjective" and "objective" subjects.

I'm also good at explaining stuff 2 others.

But 4 the life of me, of all the subjects I have come 2 know, the layout of musical scales and music theory is the most OBSCURE, UN-ORGANIZED, MISLEADING, INACCURATE description of reality.

It's frequencies, amplitudes and time we're dealing with here. It's a physics and mathematics - clear languages I studied at the university with what I may humbly call relative success.

As 4 the musical side, I've been doing it 4 a good number of years - playing, producing, engineering and composing - The gold and platinum albums hanging on my walls covering the majority of wall space in my apartment may indic8 I don't s.u.c.k. @ this either.

I've been using this language 4 many years, communicating with other musicians on everyday basis @ work - and I can get the msg across - BUT:

SOME1 HAS GOT 2 COME UP WITH BETTER S.H.I.T.

I look @ a piano or a gtr, I c a repeating scale of 12 notes. In oriental music we may divide it in2 smaller parts, but whatever the division may b, we still get less then 50 notes > a simple, closed system.

But when trying 2 communic8 - each note may have 7 different names on occasion, the code 4 visual representation is obscure and non-linear, the chart 4 a viola is difficult 2 read by brass players, the "rules" may bend either way -

-This resembles more a religious medium with contradicting POSKEI HALACHA rather then a clear laid down theory.

Just look @ this thread - simple material, but it looks like 7 BABOT arguing over is it allowed 2 scratch 1's nose after eating cheese.

A chess game 4 example is 32 pieces running over 64 squares - hard 2 calcul8 maybe but EASY and CLEAR rules 2 understand.

Music representation and build should b even more simple - but they're not.

No wonder that when working with MIDI sequencers - even trained musicians choose the "keyboard" editor rather the "score" editor.

Even the most advanced noting (TIVUY) software can't get a chart right without a human supervising it correcting obvious mistakes.

I find it hard and uninviting 2 learn the subject in deeper levels, and if that's the way I feel - how would an inexperienced kid feel?

SOME1 HAS GOT 2 COME UP WITH BETTER S.H.I.T.

Peace,

Zooot
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 13 אוג',05 02:39   
E tu - Brutoo?

#cry
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון