תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כבלים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  clarnibass  
כבלים
הודעה פורסם: רביעי 03 אוג',05 10:42   
קראתי שעדיף שהכבלים יהיו כמה שיותר קצרים ובעיקר כשמדובר בכבלים RCA. הכבלים שמחברים את כרטיס הקול שלי עם המיקסר הם PL-RCA והם באורך של שלושה מטרים. האם יש בעיה עם זה, וכדאי לי למצוא כבלים קצרים? כבל של מטר זה הכי קצר שיתאים לי.
האם יהיה הבדל אם אחליף לכבל באורך מטר?
תודה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 03 אוג',05 11:34   
אין ממש כבלים בשם "כבלי RCA" כי לא מדובר ב"סוג" של כבל, אלא סוג של מחבר (די בזוי, שננעץ לנו בהיסטוריה מהיום שבו היפנים גילו את האודיו).
כבלים ארוכים אינם מומלצים בכל מקרה, כיוון שהם מציגים נחיתויות מסוימות על מעבר האות דרכם, כמו התנגדות, קיבוליות, השראה וחום, רובם מובילים לרעש, עיוותים ושינוי בסאונד.
זה לא אומר שצריך להגזים.
אם הכבל עבה דיו או שהוא לא מציג נחיתויות אלה (ניתן לבדוק השוואתית), אין צורך להיכנס לפניקה או מצב חירום.
נקודות המעבר הן מהקריטיות שבתמסורת אודיו, לאמור מחברים וכל מה שביניהם (מתכת, אוויר, וכל מה שהוא מכיל).
במקרה שלך, אני מניח, אתה מתאר כבלי סטריאו מהסוג הנרכש בחנויות עממיות, אשר בקצוות שלהם יש מחברי RCA.
לרוב, השילוב הזה גרוע ואינו מאריך ימים, אך יש סוגים איכותיים יותר, עם סיכוך מגולוון או גידים מצופים עם כסף וכו'.
המלצה שלי, כמעט תמיד, להשתמש ב"כבלי מיקרופון" ולהתאים אותם למטרה הנדרשת (אפילו אם לא מדובר בכבל עבור מיקרופון). ראה תצורות חיווט/הלחמה כאן בפורום.
במקרה ואתה לא איש מלחם, רכוש תמיד כבלים עבים ככל האפשר, וכאלה שהמכילים שני גידים וסיכוך (שני גידים למעגל האודיו, וסיכוך למיגון השראה), כי ברוב הכבלים למטרות עממיות הסיכוך משמש כמוליך (או מבולבל עם המינוס).
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון