תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה לגבי workstations
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  Metheny  
Act Compatible
שאלה לגבי workstations
הודעה פורסם: רביעי 12 אוק',05 19:06   
אני מעוניין לקנות מקלדת חדשה.
העניין הוא שאני מחפש משהו עם איכות צלילים טובה, יכולת שליטה בזמן אמת וטאץ', ובקיצור, תכונות שעוזרות בזמן אמת (ג'אמים, הופעות). אבל פחות מעניינת אותי יכולת ה-workstation, כלומר ליצור מוזיקה על הכלי עצמו.
ביקרתי בחנויות הגדולות, והציעו לי את ה-workstations ( ה- motif, fantom וה-triton. התעניינתי במקלדות המקבילות בסדרות ה-6), שאמנם הם בעלי צליל מעולה ( ה-triton קצת פחות, אבל גם טוב), אבל כוללים גם יכולות שאני פחות מעוניין בהם, ולכן אני משלם על יכולות שאני לא מתכוון להשתמש בהם.
האם הייתם מציעים בכל זאת ללכת על אחד מה-workstations האלה, או האם קיימת תחלופה עם לפחות אותה רמה של התכונות שאני רוצה ,רק במחיר זול יותר ? למשל, שילוב של מקלדת שליטה עם מודול או משהו דומה?
לגבי מודול, אמרו לי ב"חלילית" שכבר לא משתמשים במודולים כל כך, וגם פחות כדאי להשתמש במקלדת שליטה כי היא לא נבנתה לצלילים שהיא שולטת עליהם, ולכן יש חוסר התאמה בטאץ' וכדו'.
מה דעתכם?
אודה לכם על כל תגובה.
electric monk
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 12 אוק',05 19:30   
אולי תפרט בתור התחלה איזה סוג מוסיקה אתה מנגן, ואילו סאונדים אתה מעוניין להשיג מהמקלדת המדוברת. זה יעזור לנו לתת לך המלצות יותר מדויקות.

בנוסף, מה התקציב שלך?

Solstice Coil
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 12 אוק',05 21:08   
ציטוט:
לגבי מודול, אמרו לי ב"חלילית" שכבר לא משתמשים במודולים כל כך, וגם פחות כדאי להשתמש במקלדת שליטה כי היא לא נבנתה לצלילים שהיא שולטת עליהם, ולכן יש חוסר התאמה בטאץ' וכדו'.

מה שאמרו לך הוא שטויות במיץ.אם אתה מרגיש שהמקלדת מרגישה "קלה" או "כבדה" עם סאונד מסויים,אתה יכול לשנות במודול את עקומת הVELOCITY של הסאונד בהתאם לטעמך.
הפתרון של מקלדת שליטה טובה+מודול נשמע לי פתרון אידיאלי עבורך.לכל אחת מהמקלדות שבחנת יש גם גרסת מודול(לרולנד יש את סדרת הXV,למוטיף ולטריטון ישנן גרסאות RACK)שמכילה את אותן הדגימות+אפקטים כמו המקלדת התואמת,ללא הסיקוונסר.בנוסף,יש להם אפשרויות הרחבה מקיפות(בחלק מהמקרים גדולות יותר מגרסת המקלדת) כך שתוכל להוסיף סאונדים בעתיד.
  Metheny  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 12 אוק',05 21:22   
קודם כל תודה על התגובות המהירות.
אני מנגן בהרכב פרוגרסיב רוק, ככה שאני משתמש בסוגים שונים של צלילים (פסנתר, אורגנים, סטרינגס, חליל, וקצת כלי נשיפה וסינטים).
התקציב הוא עד סדר גודל של המחיר של Motif 6 / Fantom 6, כלומר עד בערך 11 אלף.

לגבי האפשרות של מקלדת שליטה עם מודול - האם מקלדות השליטה כוללות קונטרולים על אפקטים כמו ב-workstations, והאם אתם חושבים שאוכל להשיג את שניהם במחיר נמוך ממחיר ה-workstations הנ"ל ?

שוב, תודה.
electric monk
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 12 אוק',05 21:31   
כחסיד מושבע של קורצוויל, אני יכול להמליץ לך על שתי מקלדות:
K2661, אשר נמכר בכלי זמר והינו גרסת 61 קלידים של ה-K2600 (ספינת הדגל של החברה). המקלדת הזו פשוט מדהימה, אבל דורשת השקעה גבוהה יחסית בלמידה ותכנות.

PC2, מקלדת 76 קלידים ולא 61 אמנם, אבל הוא מספק את כל מה שה-K2600 מספק כמעט, אבל קל יותר לתכנות בצורה משמעותית, ובאמצעות עורך חיצוני ניתן לערוך בו פרמטרים בצורה יסודית יותר.

סקירה שלי על K2600 ניתן לקרוא כאן:
http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?t=16618

אגב, מתוך נסיון (אני מנגן על K2600, בהרכב רוק מתקדם), אני יכול לומר לך שמקלדת 76 קלידים לעומת 61 היא הבדל משמעותי ביותר, וגם העובדה שיש לה קלידים חצי שקולים ובגודל מלא, ככה שאל תפסול את ה-PC2 על הסף)

Solstice Coil
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 12 אוק',05 22:40   
אני חיפשתי לא מזמן פסנתר חשמלי להופעות שיוכל לשמש גם בתור מקלדת שליטה בבית. בסוף הלכתי על ה-Kawai MP4 שהוא פשוט פסנתר חשמלי מצויין עם קלידים ממש נוחים (88 קלידים שקולים) ומכיל את כל הסאונדים שאתה צריך (למעט חליל, לצערי).
קרא עוד על ההתלבטויות שלי כאן.
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 12 אוק',05 23:45   
ציטוט:
לגבי האפשרות של מקלדת שליטה עם מודול - האם מקלדות השליטה כוללות קונטרולים על אפקטים כמו ב-workstations

נדמה לי שאתה מפספס פה משהו.
תחנות העבודה מורכבות ממודול+מקלדת+סיקוונסר.המקלדת שלהן שולטת על המודול באותו האופן שמקלדת חיצונית תשלוט עליו.אין הבדל בין גלגל המודולציה/פיץ' במקלדת של תחנת העבודה או במקלדת החיצונית.אם סאונד מסויים מתוכנת להגיב לגלגל המודולציה באופן מסויים(נניח CUTOFF של הפילטר),אזי התוצאה תושג בין אם ע"י מקלדת חיצונית או המקלדת המובנית-ללא שום הבדל.
galbh
הודעה פורסם: חמישי 13 אוק',05 00:37   
TRITON EXTREME, כלי מדהים.
יש לו שפופרת וואקום (מנורה אנלוגית) לסאונד חם ול- DRIVE.
והסאונדים המדהימים של KORG..
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 13 אוק',05 02:17   
ציטוט:
יש לו שפופרת וואקום (מנורה אנלוגית) לסאונד חם ול- DRIVE.

נו מילא...
במקום הגימיק הזה כדאי היה להשקיע את הכסף בעוד כמה סשנים של הקלטות ולהכניס קצת וויבים חדשים למאגר(יש בו דגימות של פסנתרים מאריינג'רים של קורג מלפני עשור..)

למרות זאת,גם אני מעדיף את הסאונד של קורג.
  Metheny  
Act Compatible
מקלדת שליטה ומחשב?
הודעה פורסם: שלישי 18 אוק',05 18:09   
מישהו יעץ לי שעדיף בכלל להשתמש במחשב (לאפטופ) ומקלדת שליטה. וזה יכול לצאת גם יותר זול.
האם זה נוח לשימוש ב-live ?
אני משתגע מזה... איך אפשר להחליט ככה?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון