תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:19
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קלאסית מוגברת ,יש המלצה?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  uri  
תומך
קלאסית מוגברת ,יש המלצה?
הודעה פורסם: חמישי 03 נוב',05 09:33   
טוב הכותרת ברורה.אם יש למישהו המלצה על גיטרה ספציפית שכדאי לקנות או כל מידע שיוכל לעזור, שירשום בבקשה.
ומה אתם אומרים על זה? http://www.act.co.il/classifieds/classified.php?catid=3&subcatid=18&adid=32590
ימאהה CG-150CCE

שתהיו בריאים,
אוריאל
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 03 נוב',05 11:49   
נא לפרט:
תקציב?
סגנון הנגינה?
רמת הנגינה שלך? (כן, זה עקרוני!)
צורת הגברה מועדפת? (פיקאפ/מיקרופון/משולב)
דרושה גישה לסריגים הגבוהים? (Cutaway)
קניה בארץ או בחו"ל?
מעדיף חדש או יד שניה?
  uri  
תומך
הודעה פורסם: חמישי 03 נוב',05 12:58   
תקציב,נראה לי שגג 2000 שקל.הכל שיקול של עלות מול תועלת ולכן אני מוכן להתגמש לכאן ולכאן.
סגנון הנגינה, אני די מיינסטרים בסגנון הנגינה שלי.אני מתכוון,לא פלמנקו,לא ג'אז,מנגן בעיקר רוק,בלדות,ערבי שירה בציבור שכאלה...פשוט. (לא יודע מה לומר).
צורת הגברה מועדפת אני רוצה גיטרה מוגברת כדי שכשארצה ככה לנגן בשביל הכיף או עם חבר'ה אני אוכל לחבר את הגיטרה בפשטות ולהתחיל לנגן.פיקאפ נראה לי מתאים לעניין.להקלטות יש לי קונדנסרים.או שהתכוונת בכלל לסוגים שונים של פיקאפים?
גישה לסריגים הגבוהים,אממ... עקרונית כמובן שזה עדיף מבחינתי אלא ששמעתי שזה פוגע קצת בסאונד (תיבת תהודה) ואולי תגידו לי אתם מה הרווח מול ההפסד במקרה שכזה.
קניה בארץ או בחו"ל,תגידו לי אתם מה עדיף.על אף שנראה לי יותר שייך לקנות בארץ מאחר שאני חושב שאני מעדיף לקנות גיטרה יד שניה כדי לקנות גיטרה כמה שיותר איכותית בתקציב הנמוך שלי (אלא אם כן תסבירו לי שעדיף לקנות חדשה).

בדיוק הרגע אחי אמר לי שהרבה פעמים יש בעיות של פידבק עם קלאסיות מוגברות ושפעם הוא אפילו הופיע בחו"ל עם קלאסית מוגברת ואיכותית והסאונדמן השתגע מהמאמץ להתגבר על הפידבק.
זה נכון? או שהוא סתם מפליץ לי?

לסיכום, אני יודע שיותר קל לענות לאחד שיש לו דרישות ברורות (חשוב לי שהפיקאפ יהיה כזה וכזה...וכדו') אבל אני פשוט אני.וזה קלאסית מוגברת ראשונה שלי (אם בכלל) אז אני מחכה ללמוד מהתשובות שלכם.

ולמישהו יש מה להגיד על המודעה הזו מהבזאר שציינתי?
nimrod_wagner
Expert
הודעה פורסם: חמישי 03 נוב',05 14:03   
צופיפניק -
מה זה פיקאפ לקלאסית שאיננו מיקרופון? מיתרי נילון הרי לא יכולים לחולל תגובה בשדה המגנטי של פיקאפ לגיטרה חשמלית.
אורי -
קלאסית מוגברת בהחלט יכולה לפדבק (אפילו חשמלית יכולה...). בד"כ פחות מאשר עם מיקרופון חיצוני ובכל זאת - זה מיקרופון, ואם תתן מספיק ווליום תקבל פידבק. אז תלוי כמה עוצמה אתה רוצה במוניטור, ובעוד דברים, כמובן.
לדעתי - תבחר קודם כל גיטרה. גיטרה גרועה לא תהיה גיטרה מוגברת טובה. בכלי זמר וגם בחלילית ראיתי דברים שיכולים להתאים לך מבחינת תקציב. אבל גיטרה יפנית וספרדית נשמעות אחרת לגמרי. קודם תבחר גיטרה ואז תתיחס לאלקטרוניקה.
mandela
תומך
הודעה פורסם: חמישי 03 נוב',05 14:37   
ציטוט:
מיתרי נילון הרי לא יכולים לחולל תגובה בשדה המגנטי של פיקאפ לגיטרה חשמלית.
אורי -

ציטוט:
ובכל זאת - זה מיקרופון

זה לא מיקרופון, זהו פיקאפ (שאינו מגנטי, בזה אתה צודק).

לגבי הגיטרה מהמודעה - יש לי כזאת מסדרת ה cg, אני לא זוכר את הדגם המדוייק (אולי cg 100). קניתי אותה לפני די הרבה שנים, ואני מאוד אוהב אותה. הפיקאפים של ימהה טובים מאוד לדעתי, יש לה סאונד מוגבר מצויין (לא בהשוואה למיקרופון חיצוני) וסאונד לא מוגבר גם מצויין.
אפשרות אחרת היא לקחת גיטרה שאתה אוהב ולהרכיב לה פיקאפ איכותי (כמו פישמן). היתרון הוא שאתה "תופר" לעצמך מראש גיטרה שאתה אוהב מבחינת נוחות נגינה. החיסרון הוא שאי אפשר לדעת מראש איך היא תישמע בסוף..
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 03 נוב',05 17:06   
נמרוד, בקלאסיות ואקוסטיות מותקן פיקאפ פייזו-אלקטרי, ולא מגנטי.
מידע נוסף על פיקאפים מסוג זה (ובכלל) תוכל למצוא באתר הזה, במיוחד תחת הכותרת "What Kind of Pickup?".

בכל מקרה... ההבדל עקרוני מאוד: מיקרופון נשמע טוב יותר, אבל פיקאפ עושה הרבה פחות פידבק, והוא גם זול יותר. הכי טוב אם יש את שניהם ואפשר לבחור ביניהם או לשמוע את שניהם ביחד. (לפישמן יש למשל את ה-Stereo Blender שמכיל גם פיקאפ וגם מיקרופון, עם מיקסר קטן שמאפשר כל מיני משחקים ביניהם)
בכל מקרה אני מסכים שצריך לבחור קודם כל גיטרה. נגן על כמה שיותר גיטרות, עם Cutaway ובלי, בתחום התקציב שלך. רק אחרי שמצאת גיטרה שנשמעת לך טוב מבחינה אקוסטית - שמע אותה עם הגברה.
לא ציינת את רמת הנגינה, למרות שהדגשתי שזה חשוב... אם אתה נגן מקצועי, או לפחות ברמה טובה מאוד, הייתי ממליץ להכפיל את התקציב ולקנות משהו שמתאים לרמה שלך. זו לא חייבת להיות Taylor ב-15,000 ש"ח, אבל גיטרה של Cort (למשל) בסביבות ה-4,000 ש"ח עם פיקאפ של פישמן יכולה בהחלט לעשות את העבודה. אפילו ב-3,000 ש"ח אפשר למצוא דברים טובים מאוד.
אם אתה ברמה נמוכה עד בינונית תוכל להסתפק גם בגיטרה של 1,000 ש"ח.
לגבי יד ראשונה או שניה: לדעתי תמיד עדיף יד ראשונה, החיסרון היחיד של יד ראשונה הוא שהיא יותר יקרה, כמובן.
radomsk
הודעה פורסם: חמישי 03 נוב',05 18:05   
שלום אוריאל,

יש בכלי-זמר - גיטרה של IBANEZ - שכחתי את הדגם המדויק
נראה לי AW200 אבל אני לא בטוח.

היא עולה נראה לי בין 2000 ל-3000 שקל והיא נשמעת נהדר.

עם PICKUP של FISHMAN - גיטרה יפה עם צליל שמן.

אם אתה רוצה לחסוך עוד קצת ולהשקיע בגיטרה טובה יותר ולא בא לך להוציא מלא כסף על TAYLOR כמו של ZOOOT #biggrin - ברק, אם תרשה לי לחזק את עמדתך #smile
לקפוץ למוזיק-שופ - ולקנות איזה גיטרה של CORT עם STEREO BLENDER - קונדנסר+פיק-אפ - זה מה שאני עשיתי ואני מזה מרוצה מהגיטרה שלי #smile

כמובן שזה עניין של טעם - אני מאוד אוהב סאונד מלא ושמן.

סהר
frankzappa
הודעה פורסם: ראשון 06 נוב',05 17:36   
אני ממליץ לך על גיטרה קלאסית מוגברת של Silverhead. גיטרה סינית עם פיק-אפ מובנה כולל איקולייזר. יש לה אחלה סאונד ונוחות בנגינה. אתה יכול למצוא אותה במרום, מחיר: 1500 ש"ח בערך.
הודעה פורסם: שני 07 נוב',05 02:34   
הייתי במקרה ב"מרום" ואז החלטתי שאני אקנה כבר פיק אפ (מין מיקרופון שמדביקים לגיטרה) שעולה שם 120 שקל (לפני הנחה),
לזה התכוונת רדומסק,נכון?
אני יודע שהפיק אפ הזה לא ברמה והסאונד לא יהיה משהו.אבל,החלטתי שבגלל שאני די אוהב את הקלאסית שיש לי חבל לקנות גיטרה זולה רק בשביל ההגברה(אין לי תקציב גבוה).
בכל מקרה,להקלטות אני משתמש במיקרופונים (קונדנסרים וכו'..) והופעות אין עדיין אז אם המטרה שלי היא לנגן עם חברה אחרים ושבכל זאת ישמעו אותי כמו שצריך זה יספק.ננסה ונראה/נשמע.
הסתובבתי בכל מיני חנויות וניגנתי על כל מיני קלאסיות במחירים מטורפים (מבחינתי) ולא יכולתי שלא להתאכזב כשעברתי לנגן על הגיטרות שבמסגרת התקציב שלי.לא בא לי לקנות חצי קניה.
תודה בכל אופן.
בייייייי

אה,ונזכרתי בעוד משהו.בתוך האריזה של הפיק אפ הזה נמצא ספוג כלשהו.יש לו שימוש כלשהו? או שהוא סתם כדי לשמור על הפיק אפ בתוך האריזה?
noamk
הודעה פורסם: שישי 11 אוג',06 16:40   
יש לי קלאסית של לורקה (18), עם פיקאפ פאסיבי של פישמן שיושב מתחת לגשר, ועושה הרבה
"פלאקים" שאי אפשר להתגבר עליהם.

אולי מישהו יכול להמליץ על פיקאפ שיתן לגיטרה סאונד סביר להופעות או אולי בכל זאת
המלצה לגיטרה קלאסית מוגברת (להופעות), דוגמאת CORT CEC-5?
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון