Act Compatible
פורסם: שני 11 פבר',02 05:26
מה קורה אנשים?
סתם מחשבה שעברה לי בראש.
קראתי פה על נושא המעבר (???) ל DVD AUDIO
ודיברתי עם כמה חברים שהם "אאודיופילים" והם
העלו נקודה למחשבה:
הרי הרעיון בסטריאו, הפורמט המקובל עד היום,
הוא להעביר לנו תחושה של מציאות, קרי:
הופעה של להקה, קונצרט או סתם חבר שיושב מולנו
ומנגן בגיטרה.
האם תפיסת הסראונד במוסיקה לא באה לשנות את ה"מציאות"?
הרי במופע רוק אנחנו לא שומעים גיטרה מאחורינו,
תופים מעלינו וסינטי שרץ מסביבנו במעגל...
הם טוענים שמעולם לא יהיה תחליף לסטריאו, כיוון
שמדובר בעצם בעיוות המציאות.
מה אתם אומרים?
פורסם: שני 11 פבר',02 05:54
שורה שורה שלומי. שים לב:
מה קורה אנשים? יותר חרא מזה לא יכול להיות.
סתם מחשבה שעברה לי בראש. מזל, כי אם זה היה יוצא ממך הייתי מתפלא.
קראתי פה על נושא המעבר (???) ל DVD AUDIO למה סימני שאלה ולמה עכשיו. זה לפחות כמה שנים. תבדיל בקשה בין DVD אודיו פורמט של דיסק/מדיה לבין סוראונד. זה לא אותו דבר. זה שיש סוראונד גם בסרטי DVD ומשתמשים בכמה רמקולים בDVD אודיו, עוד לא עושה אותם דומים.
ההבדל חשוב.
ודיברתי עם כמה חברים שהם "אאודיופילים" והם
העלו נקודה למחשבה: אודיופילם זה אחד שמנבא את העתיד או אחד שתקוע עם מערכת ישנה? (זה באמת שאלה).
הרי הרעיון בסטריאו, סטריאו זה שיטה טכנולוגיה דרך, שיותר יעילה ממונו. אף אחד לא אמר שהיא הגיע משמים או מהתורה.
הפורמט המקובל עד היום, מקובל מעצם ההרגל המגונה של הטכנולוגיה ושליטה של גדולים מאיתנו בכסף.
הוא להעביר לנו תחושה של מציאות, קרי:
כמעט תמיד לא. היופי במוסיקה זה דוקא לא המציאות.
אבל אם אתה מתעקש, אז לפנק את שתי האוזנים במה שהם מורגלות אליו: שמיעה זוגית.
האם תפיסת הסראונד במוסיקה לא באה לשנות את ה"מציאות"? אולי, אבל זה לא רק. זה יותר להביא כמה שיותר מציאות כאילו אתה ליד הנגנים, לשמוע יותר פרטים ומיותר אמצעי פלט, כמו שנגנים מוציאים מכמה מקורות צליל ובמקומות שונים בחדר או על הבמה.
הרי במופע רוק אנחנו לא שומעים גיטרה מאחורינו,
תופים מעלינו וסינטי שרץ מסביבנו במעגל...
הלו, רק רגע. באיזה הופעה הית שככה לא שמעו? אם לא הית שומע מאחורה משהו, והמצד משהו, ומהצדדים משהו, היית משוכנע שאתה בלל לא בהופעה חיה. האוזן שלנו קולטת מסביב. אל תשכח שקודם נוצרו האוזנים ורק אחר כך הסטריאו - לא להיפך!
הם טוענים שמעולם לא יהיה תחליף לסטריאו, כיוון שמדובר בעצם בעיוות המציאות. סטריאו הוא גם עיות המציאות. גם מונו. בעצם כל מה שיוצא מרמקול הוא כבר עיות המציאות. אבל הכרתי כבר עיותים יותר גדולים מזה בחים שלי.
לעולם אין תחליף לחברים טובים שיודעים מה יהיה בעתיד. שמור עליהם.
מה אתם אומרים?
שוין. זה היה מתוק.
Act Compatible
פורסם: שני 11 פבר',02 10:25
אני נאלץ לאמר משהו פלצני אבל מה לעשות, נכון.
אנשים יוצרים את המציאות שלהם.
היום רוב חברות ההגברה שמות את ה PA משני צידיי הבמה, וכל הקהל צריך לעמוד באמצע ולהסתכל על כמה נגנים שעומדים מולם ולקבל את זה מימין ומשמאל (ואם זה במופע של שלמה אז גם יזיעו עליך מלא, אבל אם יש לך מזל שלמה ישפריץ עליך מים במידה והוא לא יחליט לירוק אותם שוב על סינגולדה).
נו? זה מציאות טבעית או כפיה מקובעת?
יום יבוא,וגם הופעות (יש גם הופעות חוץ מרוק) יהיו בסראונדים.
במקומות מתוקצבים ומכבדי אמנות בעולם זה קורה כבר עכשיו, והסינטים ירוצו בהיפרבולות אפילו.
גם כשאתה שולח ארפג'יו בSTERIO PANNING עצבני מצד לצד בקצב מטורף, זה לא קשור לשום מציאות, אבל אתה עושה את זה וגם מבסוט לאללה לשמוע את זה באוזניות.
אז עזוב אותך מהמציאות, גם ככה כשאתה פותח עיתון היא לא נראית משהו משהו.
ודרך אגב, אפרופו סראונד, אני בטוח שלמפיקי "שר הטבעות" היו כוונות טובות. אבל לא נראה לי שהם בנו על מערכת סאונד מחורבנת כמו זו שמחזיקים ברב-חן תל אביב.
וחבל.
Act Compatible
פורסם: שני 11 פבר',02 10:51
לא מציאותי?
יותר מיצאותי מזה לא יכול להיות (או שכן! :smile:)
כשאתה נמצא בהופעה בהאנגר לדוגמא, יש לך אינסוף החזרי מופע מאינסוף מקומות - לדוגמא - הגל קול "פוגע" בתקרה, נחלש, מאבד בתדרים מסויימים (תלוי בחומר התקרה) וחוזר אליך, וכו'.
5 רמקולים יוכלו לבצע מגוון רחב בהרבה של החזרים (לדוגמא - החזרים מאחוריך ומצדדיך), וליצור סאונד הרבה יותר ריאלי ואמיתי.
אתה יכול לשבת בבית, ולהרגיש את הריוורב הטבעי של אצטדיון וומבלי בהופעה חיה של איזה להקה,
מה יותר שווה מזה?
Act Compatible
פורסם: שני 11 פבר',02 17:07
מישהו פה היה בהופעה של u-2 שהייתה בארץ לפני כמה שנים? ההופעה עם הסאונד הכי טוב שיצא לי להיות בה בארץ, והיא הייתה במונו. מי זוכר??? הלימון הגדול שהיה על הבמה, זה בעצם היה array מטורף של רמקולים. פלוס כמה מגדליי דיליי שהיו מפוזרים בפארק. מבחינת סאונד הרגשתי כאילו אני שומע דיסק בבית עם מערכת סוף הדרך.
אפשר גם אחרת.
דרך אגב אם מישהו מתמצא בפרטים הטכניים של אותה הופעה של יו-2,אשמח לשמוע פרטים אלו.
S.Supporter
פורסם: שני 11 פבר',02 20:04
הדבר היחידי (אם כבר אז כבר) שחשוב לגבי DVD-AUDIO
זה שערוצי הכל הם העיקר ולא השוליים (כמו בסרטים).
כיום ערוצי הקול דחוסים (בסראונד) בAC3 או DTS. בטכניקות אלה דוחסים את הקול באופן יחסית דומה לMP3 אז למרות שהפריסה מוצלחת יותר לסרט המידע דחוס...
בDVD-A הקול אינו דחוס וזה הבדל מרכזי...
Act Compatible
פורסם: שני 11 פבר',02 23:17
מישהו יכול לתת לי שמות של דיסקים
שהוקלטו ב DVD-A ככה שאני אוכל להתרשם בעצמי?