תומך
פורסם: שני 30 ינו',06 11:17
אהלן,
אני לא קלידן אבל יודע לנגן קצת על קלידים.יש ברשותי מקלדת שליטה פשוטה ביותר ובה אני משתמש כדי לנגן תפקידים אותם אני מקליט באולפן הביתי שלי.
אחד מהדברים שהכי תוקעים אותי זה הקושי ליצור תפקידי תופים טובים.
חשבתי אולי להחליף את הקלידים שלי לאורגן/סינטי אחר שיש לו מקצבים טובים ושקל לתכנת אותם ולנגן אותם במחשב במידי.
יש לי כמה שאלות:
א. אולי כדאי בכלל לקנות מכונת תופים (אני לא יודע לתופף - מכונה שיש בה מקצבים/לופים וכדו')?
חשוב לציין, שאני מעדיף לחסוך בכסף ולמצוא קלידים שיש בהם מקצבים טובים מאשר לקנות גם
קלידים וגם מכונת תופים.
ב. יש באמת קלידים עם מקצבים טובים או שהכל נשמע צעצוע (אני פשוט לא יודע)?
ג. אולי חבל לקנות חומרה כשיש הכל כבר בתוכנה (אני מחפש משהו קליל להפעלה עם מקצבים בנויים מראש)?
ד. אולי אפשר בכלל ללכת לחבר שיש לו אורגן כזה ולהקליט את כל המקצבים שיש לו למחשב (במידי) ואז אני הולך הביתה שמח וטוב לבב עם כל מה שיש לאורגן להציע אצלי בתוך ההארד דיסק?
ה. יש גם תוכנה בשם band in a box שהאמת ממש יכולה לעזור בעניין הזה,יש כאן מישהו ששולט בה טוב ויודע איך ליצור מקצבים ,מעברים,תפקידים דינמיים? אם כן אשמח אם ייצור עמי קשר...
כמה שאלות...
תודה!
אה, ואני לא מתעסק כ"כ במוזיקה אלקטרונית,רוק,פופ,ג'אז,בלדות וכו'...
תומך
פורסם: שני 30 ינו',06 12:09
תודה,
ניסיתי את 1 ולא אהבתי כ"כ.
S.Supporter
פורסם: שני 30 ינו',06 12:11
נסה את BFD, הוא בא עם מקצבים מובנים מראש. אם הם לא מספיקים לך אתה יכול לקנות קבצי MIDI נוספים עם מקצבים מחברה בשם Groove Monkey (נדמה לי שזה השם).
בהצלחה!
תומך
פורסם: שני 30 ינו',06 12:24
הבנתי.אני אבדוק.תודה.
אפשר להבין מבין השורות שאתה חושב שתוכנה אמורה לספק אותי מהבחינה הזו,שאין טעם לקנות מכונת תופים/אורגן?
S.Supporter
פורסם: שני 30 ינו',06 12:27
מבחינת איכות\תמורה למחיר התוכנות של היום נמצאות שנות אור מעבר לחומרה.
מבחינת נוחות עבודה\ממשק משתמש\מידיות - יתכן בהחלט שתמצא מכונת תופים פשוטה, כגון ה-SR16 של אלסיס, שתענה על הצרכים שלך.
לקנות אורגן בשביל מקצבים זה, לדעתי, כבר overkill רציני.
פורסם: שני 20 פבר',06 19:50
האמת שבאמת הBFD הוא סבבה לגמרי אבל אני חושב שזאת לא חוכמה ליקנות דברים שעושים את העבודה, העיניין הוא זה טיפה להפעיל את הדימיון והיצירתיות , ואז יוצאים דברים מקסימים ואוטנתיים. כי BFD ו יש להרבה אנשים וזה בסדר אבל מה שאתה תיצור מהראש שלך לבד באמצעים הכי מועטים זה מה שיביא ייחודיות ומקוריות.
אז שיהיה בהצלחה...להתראות .....
פורסם: שלישי 21 פבר',06 15:43
שמע אחי,
אם אתה רוצה רמה אז אין ספק שתקנה את הגרוב-בוקס של ימהה או רולנד אבל מכונות תופים של קורג נחמדות ויספקו לך את הסחורה במחיר יחסית נמוך.
הכי טוב סמפלים של הסמפלר של AKAI.
את הדיסקים של הסמפלים תוכל לפתוח בHALION שעובדת בקיובייס ותאמין לי האיכות ללא תחרות.