פורסם: שלישי 31 ינו',06 14:49
האם משהוא ניסה להשמיע עם דגש על להשמיע סימני טריל (בעברית-צביט) (קישוטים לדוגמא במוסיקה מתקופת הברוק) בתוכנת פינלה והאם זה בכלל ניתן או תלוי באיזו גירסת תוכנה תודה
[size=18][/size]
Act Compatible
פורסם: שלישי 31 ינו',06 16:17
אם תוכל לשאול את השאלה שוב,בעברית אם לא קשה לך,אולי אבין ואוכל לתת לך תשובה.
פורסם: שבת 13 מאי,06 23:37
מהנסיון שלי עם פינלה, כל הטרילים, הפלז'ולטים, וכל שאר הדברים שהם לא תווים הלכה למעשה, מוכנסים ע"י הדפסה שלהם על החמשות עם כלי הטקסט בעזרת הפונט שבא עם הפינלה. אותו כנ"ל לגבי החלפת סימני מפתח באמצע הקטע למשל. כל הדברים שאתה מוסיף בצורה כזו לא יישמעו כשתנסה לנגן אותם עם הפינלה. מהנסיון שלי עם תוכנות תיווי (ולא חסר לי, ברוך השם), סיבליוס זאת התוכנה היחידה (לפחות שלי יצא להתעסק איתה) שמנגנת לך בפלייבק כל דבר שאתה מוסיף. האופציה של הפלייבק היא בד"כ כבדיקה כללית בלבד ולכן למפתחים בד"כ אין צורך לכתוב לתוכנה את כל דקויות הנגינה של כל דבר בתיווי (כמו נגינה בסווינג למשל), אבל סיבליוס יוצאת דופן מהבחינה הזו. היא נמצאת רחוק רחוק מעל כל שאר התוכנות שאני מכיר. היא מומלצת בחום.
פורסם: ראשון 14 מאי,06 00:33
HetMasteen, אין לי מושג על מה אתה מדבר, כי הפינאלה בהחלט יכולה לנגן לנגן כל סימן דינמיקה, ארטיקולציה, שינוי מפתח וכו' שמכניסים לה, וגם עושה זאת בקלות רבה. אני לא רוצה להיכנס להשוואות בין פינאלה לסיבליוס, כי באמת שלא יצא לי לעבוד עם סיבליוס ברצינות (באופן מפתיע, הממשק שלה נראה לי פחות נוח מזה של פינאלה), אבל פינאלה בהחלט שימושית לכל הדברים האלה, ואני כותב יצירות ועיבודים שלמים על פינאלה בלי שום בעיה, ובחיים לא הגעתי למצב בו אני צריך לכתוב משהו עם כלי הטקסט של התוכנה בלי לקבל פלייבק מלא של כל מה שהכנסתי.
לשאלה המקורית - כדי להשמיע טריל אתה צריך לבחור את אחד מסימני הטריל בכלי הארטיקולציה - בחר את כלי הארטיקולציה (נראה כמו תו עם אקצנט מעליו), לחץ פעמיים על התו שמעליו אתה רוצה להוסיף טריל ובחר את סימן הטריל מתוך הרשימה שנפתחה. אתה יכול גם להוסיף טריל עם קו אחריו (כדי לבחור טריל באורך מסוים) אם תלך לSmartShape tool (ציור של קשת), תלחץ לחיצה כפולה מעל התו, ותגרור את קו הטריל עד לאן שתרצה.
פורסם: ראשון 14 מאי,06 00:49
על איזה פינלה אתה מדבר? כי ב- finale notepad אף פעם לא הצלחתי להשמיע שום ארטיקולציה מהסוג שצריך להכניס עם כלי הטקסט, ולכן נטשתי אותה די מהר...
את הפינלה המלא לא ניסיתי מעולם, ככה שאני לא יכול להשוות...
פורסם: ראשון 14 מאי,06 08:33
כבר ב-2003 הדברים הללו היו אפשריים.