תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 08:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קומפרסיה לא מובנת
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (200) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  caesar  
קומפרסיה לא מובנת
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 02:06   
קראתי בפורום לגביי כל העיניין של הקומפרסור ואני מבין הייטב את השימוש בקומפרסור ויודע מהי מטרתו.
יש לי קומפרסור אופטי שבו אני משתמש לביצוע הקלטות.
הבעיה היא שאני לא רואה תוצאות ממשיות לשמיעה כשאני מכוון את הקומפרסור, יכול להיות שזה כי אני לא יודע למה לצפות ואך אמור להישמע שירה ללא קימפרוס ושירה עם קמפרוס.
רציתי לדעת אם אפשר לתת לי כמה נוסחאות נתונים כלליים כדי שיהיה לי תוצאה שניתנת לשמיעה ברורה לשינוי בשירה.
לדוגמא אם תשים את הTHRESHOLD על נתון כזה ואם תשים על RELEASE כזה תשמע את השירה יותר ככה וככה ופחות ככה וככה.
מצטער שזה ככה כתוב מופשט אבל אני פשוט לא יודע מה אני אמור לשמוע ומה נותן לי הקימפרוס בשירה ומתי ואך לשים.
תודה.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 04:24   
כמו שאני רואה את זה, הקומפרסור הוא עוד כלי עזר להגיע לתוצאה/יעד מסויים.
צריכה להיות לך סיבה לרצות להשתמש בקומפרסור, והיא כי אתה רוצה שהקומפרסור ישפיע על המקור צליל בצורה מסויימת שמתאימה לתפקיד של אותו קומפרסור.
אין נוסחאות קסם, זה תלוי בהרבה גורמים ולכן כיוון שיתאים לאחד, לאו דווקא יתאים לאחר. זה תלוי לדוגמא בסוג הקומפרסור, בכלי אותו אתה מקמפרס, בביצוע של הנגן/זמר, בסגנון המוסיקה, ובתוצאה אליה אתה מכוון.

דרך אחת לגלות את ההשפעה של הקומפרסות היא להקצין את ה"כמויות" כדי שההשפעה תהיה ברורה, ואז אתה מגלה איך כל כפתור משפיע ובמשך הזמן לומד להגיע לתוצאה הרצויה מהר יותר.
Zooot
S.Supporter
Re: קומפרסיה לא מובנת
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 10:34   
caesar :

הבעיה היא שאני לא רואה תוצאות ממשיות לשמיעה כשאני מכוון את הקומפרסור, יכול להיות שזה כי אני לא יודע למה לצפות ואך אמור להישמע שירה ללא קימפרוס ושירה עם קמפרוס.

:-), הרי חלק מהקומפרסורים (וזה היה הרעיון המקורי) עוצבו כך שפעולתם לא תישמע, ורק התוצאות (כיווץ הדינמיקה) יורגשו בתוך המיקס, בהשוואה לעוצמות אחרות...

כאילו היית מזיז את הפיידר - לא משתנה הצליל, אלא רק העוצמה.

אם אין שינוי בצליל (ולכל אוזן, לא רק לשלך), ברכותי - בידיך קומפרסור "שקוף", ואלו עולים לא מעט.

Peace,

Zooot
CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 11:34   
ציטוט:
אם אין שינוי בצליל (ולכל אוזן, לא רק לשלך), ברכותי - בידיך קומפרסור "שקוף", ואלו עולים לא מעט.

או שהטרשהולד או הRATIO לא מכוון כמו שצריך, מה שנשמע יותר סביר במקרה הזה...

קודם כל תבדוק שהשרשרת שלך נכונה= מקור אות- פרה אמפ- קומפרסור. כעת סובב את נוב THRESHOLD עד הסוף שמאלה, ואת הRATIO עד הסוף ימינה, כך הקומפרסור ידחס באופן הקיצוני וה"שמיע" ביותר. מכאן נשאר לשחק עם ההתקף והשחרור כדי לשמוע את המשמעות שלהם בעיבוד האות.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 12:02   
אולי תנסה לעבוד קודם עם קומפרסור תוכנה (יש כמה חינמיים טובים) כי אז פשוט תוכל לשים איזה קטע שירה קצר בלופ ולשמוע אותו שוב ושוב עם נתונים שונים.
(זה אפשרי גם עם קופרסור חומרה, אבל תצטרך להתעסק עם חיווט ולבזבז כמה יציאות וכניסות בכרטיס הקול, אז חבל)
אגב, לקרוא את ספר ההדרכה של הקומפרסור, שמסביר מה עושה כל כפתור, יכול גם לעזור #smile
AriG
תומך
Re: קומפרסיה לא מובנת
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 12:57   
caesar :
קראתי בפורום לגביי כל העיניין של הקומפרסור ואני מבין הייטב את השימוש בקומפרסור ויודע מהי מטרתו.
יש לי קומפרסור אופטי שבו אני משתמש לביצוע הקלטות.
רציתי לדעת אם אפשר לתת לי כמה נוסחאות נתונים כלליים כדי שיהיה לי תוצאה שניתנת לשמיעה ברורה לשינוי בשירה.
לדוגמא אם תשים את הTHRESHOLD על נתון כזה ואם תשים על RELEASE כזה תשמע את השירה יותר ככה וככה ופחות ככה וככה.
מצטער שזה ככה כתוב מופשט אבל אני פשוט לא יודע מה אני אמור לשמוע ומה נותן לי הקימפרוס בשירה ומתי ואך לשים.
תודה.

נראה לי שאתה מערבב בין שתי פעולות שונות שהקומפרסור עושה : אחת שהוא חייב לעשות מתוקף תפקידו ואחרת שהוא יכול לעשות (אבל לא חייב).
הקומפרסור בהגדרה הוא "שוטר תנועה". תפקידו לדאוג שהסיגנלים "לא יחצו את הקוים האדומים". בעשותו כך, הוא אמור , בהגדרה הטהורה ביותר, לעשות זאת בצורה שקופה, שלא תדע שהוא שם בכלל. זו אחת מהסיבות שהרבה אנשים "לא שומעים" את הקומפרסור והם דוחפים אותו לקימפרוס יתר והחרבה של הסיגנל (תופעת "הנקניקיה השמנה" כמו שאני קורא לזה) - רק כדי "לשמוע אותו עובד". מיותר לציין שזו לא הדרך. לאנשים יש לפעמים קומפרסור שקוף והם אפילו לא יודעים זאת כי "חסר לי צבע אחי... חסרה לי נוכחות"....
יש עוד משהו שהקומפרסור יכול לעשות, או ע"י קביעות קיצונית או ע"י מנגנונים שיש במכשיר עצמו וזה לגרום לו "שיישמע" ושיישמע בצורה "מסוימת". יש המכנים את זה לפעמים "קומפרסיה יצירתית". גם כאן, כמו תמיד, יש לנהוג בזהירות ולהבין את התהליך לפני שמחילים אותו על הסיגנל (או לפחות להשתדל להבין).

בכל מקרה, הבנה של "מה עושה כל כפתור" לא תמיד מספיקה כי כפתורים של מכשיר איקס מתייחסים למנגנון איקס שלו שעושה איקס דברים על הסיגנל. אותם כפתורים, אבל במכשיר אחר, עלולים לעשות משהו אחר לסיגנל שלך בגלל שהמנגנון שבבסיס הקומפרסור האחר הוא שונה.

לכן, יש להבין (רצוי, לפחות) את התהליך של הקומפרסיה בכללותה לפני זה. אחר כך, הכל נעשה קל יותר #smile

פתרונות אינסטנט לא יעזרו לך במקרה הזה....
The Expert needs very few options
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 13:04   
אולי תגלה לנו באיזה קומפרסור מדובר?, והאם כפתור BYPASS משוחרר #smile
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 13:06   
זו שרשרת חביבה, ומעוליה למדי.
אולי הגיע הזמן להעביר אותה לפורם מתחילים?
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 16:24   
הקומפרסור במכשיר זה הוא אחד מיני רבים שהמכשיר מבצע (הVX2496)
יש לו טרסהולד רליס אווטפוט ו אנהנסר (ושני כפתורי רטיו חזק ו מהיר)

הכיוון שאיליו אני מתכוון זה שיש אנשים שאומרים, וואו ,בשיר הזה והזה יש קומפרסיה מטורפת על השירה איזה יופי בלה בלה בלה..
כאילו... אך הם שמים לב לזה למה זה נשמע לי כמו שירה רגילה ולא שונה מהאחרים (אני לא חדש בעיניין אני קרוב ל10 שנים יוצר ויצא לי לשמוע המון מכל וכל ואת רוב השירים אני מבין אך נעשו) .
אני לא מדבר על התפקיד הרגיל של הקומפרסור אלא על ה"אפקט" שטכנאי סאונד מבצעים בשירה בעזרת קומפרסור שנותן לסאונד להישמע בצורה חדה יותר או לא יודע מה... זה כנראה מה שאני לא מבין.! #mad

ועוד שאלה קטנה על הדרך : על כמה צריך להיות ה OUTPUT של הקומפרסור?
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 פבר',06 18:46   
caesar :
הקומפרסור במכשיר זה הוא אחד מיני רבים שהמכשיר מבצע (הVX2496)
יש לו טרסהולד רליס אווטפוט ו אנהנסר (ושני כפתורי רטיו חזק ו מהיר)

מתוך דף המוצר -

"Opto compressor for inaudible level control and creative sound processing"

אני לא מכיר את המכשיר אבל לפחות מצב של "לא מורגש" יש לו.

כדאי לקרוא לפני שקונים, ובד"כ גם זה לא מספיק - יש לשמוע.

קרא את המדריך ותראה אם ניתן להעביר את הקומפרסור למצב עבודה אחר.

Peace,

Zooot
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון