תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בקניית כינור לילדה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי
  pildus  
Supporter
עזרה בקניית כינור לילדה
הודעה פורסם: שישי 24 פבר',06 01:39   
שלום לכולם

מאז שביתי בת ה 4.5 עברה שיעור חינוך מוסיקלי בגן בנושא כלי קשת, ומאז שהיא ראתה קונצרט לילדים של רביעיית כינורות, היא כל הזמן מדברת על כינור ועוסקת בכלי (אחרי הכל היא כבר שולטת בגיטרה #smile ). רציתי להפתיע אותה ולקנות לה (וגם לעצמי האמת) כינור פשוט שתוכל להתנסות בו.

נכנסתי לאתר של מיוזיק סנטר והמחירים ממש לא נוראים (אלו כינורות די פשוטים אני מניח אבל אני אמתין שתגדל כדי לרכוש לה סטרדיווריוס) אבל אני מתלבט איזה כינור לרכוש. אני מניח שהגדלים השונים (4/4, 3/4, 2/4 וכו') מציינים את גודל הכינור, אך אין לי מושג איזה גודל יכול להתאים לילדה בגילה (וגם לאבא שלה שינסה את כוחו).

אם מישהו יכול לתת לי הכוונה אשמח מאד.

בתודה מראש
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 24 פבר',06 09:09   
מקובלות שתי דרכים (מתוך הנחה שלך אין מושג מה הופך כינור לטוב או רע ואתה לא ממש יכול לבדוק זאת):

דרך ראשונה - המסורתית: המורה קונה. (בד"כ מוכר אחד משל עצמו)
אני עבדתי כך עם כל מורי ועם כל תלמידי.
יש בזה אקט מקרב, אתה ניגש עם התלמיד לחנות, עובר איתו את כל הבדיקות, התלמיד רואה שאכפת לך ממנו.
תמצא לילדה מורה טוב (טוב באמת - אין לזה תחליף), תן לו תקציב ותן לו לעשות את העבודה.

דרך שניה - למקצוענים: גש לבונה כינורות (שמידט בתל אביב, הופמקלר בירושלים), תבין מהם על כמה תקציב מדובר ותעזר בהם.

כל דבר אחר כמעט, זה כינור דיקט סיני.
אני לא אכנס לך לכיס אבל זה עולה בהתאם.

ולילדה שלך - אתה נותן עכשיו את המתנה הכי יפה בעולם.
אני מתרגש במקומך / איתך #thumbsup
עדי זילברברג
הודעה פורסם: שישי 24 פבר',06 10:31   
אני דווקא בעד הכינור דיקט הסיני בתור כינור ראשון - מחיר ללא תחרות, ואיכות סבירה בהחלט ביחס לרמת הנגינה. כלומר - גם אם הילדה שלך תתגלה כמוכשרת מאוד, ויהיה לה מורה מצוין, והיא תתאמן כמו שצריך וכל השאר - עדיין - יחלפו כמה חודשים במקרה הטוב, וכמה שנים במקרה הרע, עד שהיא תבין שהיא מנגנת על דיקט סיני.
בכל אופן - לגבי הגדלים - לא תוכלו לנגן על אותו כינור. הילדה צריכה מן הסתם כינור שמינית בגילה (אולי רבע אם היא מאוד גדולה גופנית). הזווית של יד שמאל אמורה להיות בערך 90 מעלות.
  pildus  
Supporter
הודעה פורסם: שבת 25 פבר',06 00:06   
תודה על התגובות

אילן - אני נאלץ להסכים עם עדי. ביתי עדיין צעירה מאד ולמרות שאני מקווה להתבדות, אני צופה שאחרי ההתלהבות הראשונית הכינור יהפוך לעוד אחד מהמשחקים והצעצועים ביניהם היא מחלקת את זמנה.
אמנם היא מאד אוהבת את כלי הנגינה שמסביבה (יש לה גישה חופשית לכל פריט ציוד שלי ללא הגבלה), אוהבת לנגן עליהם (לשמחתי בעיקר אוהבת דיסטורשן על גיטרה חשמלית ואת הרעש שהוא מוציא #smile ) ומתעניינת בהם, אבל עדיין לא בשלה ללימוד אמיתי ומסודר של נגינה על כלי. לפיכך אני בהחלט מתכוון להסתפק בשלב זה בדיקטים הסיניים #smile.
אני מבין שלגילה מומלץ לקנות לה כינור בגודל 1/8 או 1/4. האם על כינור כזה יכול גם אדם בוגר לנגן (אין לי שום נקודת התייחסות לגודל של הכינור לצערי)?
Supporter
הודעה פורסם: שבת 25 פבר',06 05:15   
עדי זילברברג :
בכל אופן - לגבי הגדלים - לא תוכלו לנגן על אותו כינור.

חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון