תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  Lunatic  
יעוץ אקוסטיקה לחדר שינה\עבודה + שירטוט ממבט על של החדר
הודעה פורסם: ראשון 26 פבר',06 17:18   
היי :razz:

אני זקוק נואשות לידע יעוץ והכוונה שלכם מהפורום בנוגע לעיצוב החדר שלי אקוסטית, הבנתי שאוהבים פה שירטוטים ותמונות אז עשיתי מה שיכלתי.. #guitarist

כמה שאלות לאנשי המקצוע\מביני עניין שבינינו, קודם כל אם זה משנה אז כמה דברים שיובהרו מראש אם רלוונטיים או לא, סוג מוניטורים ניר-פילד דינאודיו ביאמ6 מוגברים, החדר מיועד למוסיקה אלקטרונית בעיקר + הקלטות שירה וכלי נגינה(לרוב גיטרה), מידות: אורך החדר 3:45, רוחב 2.8, גובה 2.7, החלון מתחיל ממטר גובה כמו גם אורכו ורוחבו, שני צידיו קיר חלול(עשוי גבס) למעבר מסילת חלון, מעל המיטה קיר חשוף גובה 1.4 רוחב 1.3, גובה סיפריה 1.1 ומעליה קיר חשוף

-רציתי לדעת אם סידור החדר הכללי בעיקרון נכון, איזה שינויים משמעותיים כדאי לעשות אם בכלל
-שמעתי שיש בעית הדהודים בחדרים, בתזוזה קטנה ההדהודים משתנים בצורה חדה ביותר, בחדרים שאורכי צירי הקירות שווים, ויש עדיפות לתקרה לא מקבילה, משהו יכול לבסס את זה ? מה גם שהתקרה אצלי גבוהה יחסית חשבתי להנשמיך אותה בשיפוע מסויים עד לגובה המקורי שיסתיים בתחילת הארון ממול, האם מספר ספוגים על התקרה יעשו את העבודה..
-בעית החלון, האם החלון מהווה בעיה, איך אני אמור להתיחס אליו, ואל כל הסביבה מאחורי המוניטורים, איזה סוג ספוגים מסויימים אני אמור להציב ומיקום וגובה מדויק שלהם, שמעתי שספוג מסוג פאלמין מעולה, חשבתי להציב שתי חתיכות מאחורי המוניטורים לכיוון צירי החדר, או שעדיף לי להציב קורנרים לפינות (?),
-חשוב לי להציב סוג חומר שיספוג ויהווה מענה רציני לטווחים היותר נמוכים שהספוגים הפשוטים והדקים לא ממש יעמדו, לא רוצה יבוש יתר וספיגת יתר של התדרים הגבוהים, מה גם שאני נמנע מלהציב בחדר השינה חומרי כמו צמר זכוכית\סלעים, לכן, יש למשהו רעיונות או לפחות כיוון לסוגים מסויימים של ספוג או לחומר אחר ?
-האם המיקום של המיטה והסיפריה אמור להוות בעיה רצינית ואיך אני יכול להתיחס לזה מבחינה אקוסטית, אני מתכוון שצד אחד של החדר מושפע מהמזרון המסיבי העבה של המיטה והסיפריה שגם הצורה שהיא בנויה ומה שהיא מכילה יכול להועיל, לעומת הצד השני לאורכו של החדר שדיי נטול פריטים רלוונטיים..
-ו..כל רעיון או הערה כלשהי שתוכל לעזור לי תתקבל בברכה.. סימן קריאה

שירטוט החדר

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 26 פבר',06 18:31   
יש לא מעט דוגמאות קודמות לחללים בסגנון שלך, בעיקרון אתה נמצא בחלל לא אידאלי בכלל, ובכל מקרה אין לך הרבה אופציות לשינוי הצבות ושינויי מיקום.

נסה לבדוק איזה בעיות מתעוררות בחדר ולנסות לטפל בהתאם , את החלון כסה בוילון מרופד.
הודעה פורסם: ראשון 26 פבר',06 18:38   
דבר אחד שאני יכול להגיד לך מצפיה בשרטוט זה שכדאי לך להרחיק את המוניטורים (ולכן גם אולי את כל השולחן) כמה שאפשר מהקיר (לא 20 מטר, אבל כחצי מטר או יותר).

מעבר לזה - לגבי ספיגה, נכתב המון בפורום. בעיקר קיימת בעיה של ספיגת תדרים נמוכים, במקרה שלהם המושג לכידה יותר מתאים מאשר ספיגה כי ברוב המקרים לא מתבצעת באמת ספיגה שלהם.

לגבי הזזת דברים בחדר ושינוי הסאונד - גם נכתב הרבה - ניסוי וטעיה זה שם המשחק.

הצבת ספוגים אמורה להיעשות בדרך כלל בכל ה"מקומות הראשונים" בהם הסאונד שמגיע מהרמקולים מנותב אליך. להסבר מפורט יותר חפש בפורום.

גישה נפוצה בחלק האחורי היא דווקא להשתמש במפזרי קול (דיפיוזרים), ולא בהכרח בייבוש.

בדוק בפורום לגבי חישוב גלים עומדים בחדר שלך, מכיוון ששם נמצא המפתח לבעיות התדרים הנמוכים.

בקיצור - יש לך הרבה חיפושים לעשות.

חפש ועדכן אחרי שתמצא #smile
קישור לכל מחשבוני האקוסטיקה שתצטרך
הודעה פורסם: שני 27 פבר',06 10:45   
כל מה שרצית לחשב והתעצלת לרשום על דף.

מחשבון אקוסטי משובח
  Lunatic  
הודעה פורסם: רביעי 08 מרץ,06 13:46   
למה החדר לא אידיאלי ? בגלל מיקום חלון ודלת או בגלל האורכים ? הפריטים ?..

+שאלה
הומלץ לי על "לבד" להדבקה על הקירות, אז רציתי לשאול מה חושבים פה על החומר הזה לאקוסטיקה, הוא דק לעלה יחסית לספוגים אז חשבתי שזה לא יהיה אפקטיבי, אבל בכלזאת המליצו לי, אז האם יש אמת בדבר .. (?)
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 08 מרץ,06 19:33   
החדר לא אידאלי בגלל המידות שלו, שימוש בלבד יספוג תחום תדרים קטן ומסויים ובכך יצור תגובה אקוסטית לא רצוייה.
מעבר לכך חבל שלא תעיין בנושאים שעוסקים בדיוק בבעיות הנ"ל, הישתמש באינדקס ובנושאים הדביקים לנוחיותך.
הודעה פורסם: חמישי 09 מרץ,06 11:05   
טוב, בעיקרון החדר יותר ריבועי, 2.9X3.1 וסתם עיגלתי בשירטוט, אם זה עוזר במשהו.. גם שמעתי בעצתך, דיפדפתי בעמודים ומצאתי כמה עידודים בקשר לאידיאליות החדר לפי מידות קטנות יותר.

בכל מקרה אם אפשר להתעלם בינתיים מרלוונטיות מידות החדר, ולהתייחס לאקוסטיקה חומרית, אני מתכוון למה ששאלתי בנוגע לסוג חומר לספיגה\בליעה של טווחים מסויימים ומיקום בחדר, וגם אם צריך שינוי מיקום אפשרי בכל פריט שנתון בשירטוט לאפקטיביות טובה יותר..
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון