Supporter
פורסם: רביעי 01 מרץ,06 09:06
כדי שלרעיון כזה יהיה סיכוי להצלחה, יש דבר אחד שלדעתי חשוב שיהיה ברור במקרה זה: דיקטטורה זה טוב ליהודים.
חייבים עורכים מוזיקליים, וחייבים סינון שירים לפחות ברוב הזמן.
מי שחושב אחרת, אני מזמין אותו להשוות בין התוכנית ביום ראשון בלילה ב-88, לבין "רדיו דמוקרטי" של אתר "במה חדשה", אם היה מוקם כזה.
Act Compatible
פורסם: רביעי 01 מרץ,06 11:10
אוקיי עודד, דעתי-
אני חושב שממש אין צורך בעוד תחנת רדיו. הרשת מפוצצת בתחנות רדיו (וטלויזיה) מצויינות. באמת יש המון. מצד אחד יש את PANDORA המהפכני, ומצד שני יש את התחנות של האתר O-zen, שמנגנות חומר ישראלי, שלהן יש יתרון על אקט משום שאוזן-אמן מאפשר גם לאכסן שירים ובכך מושך יוצרים, כך גם רדיו במה-חדשה. אין טעם לבזבז אנרגיה על מוצר שכבר קיים ברשת...
וגם אם תרצה תחנה נוספת, יש לא מעט בעיות טכניות. איך ישלחו השירים? איפה יאוכסנו? מי ישלם תמלוגים בחומר שמוגן?
אם כך, הגישה שצריכה לעמוד מול עינינו היא גישה של בידול.
קונספט אחד נניח-
תחנה שמשדרת שבעה ימים בשבוע, כל ערב שעה (אני ראלי), ובכל ערב תהיה תוכנית אחרת, שלה יש אחראי נפרד שידאג לאיכותה וטיבה.
נניח- יום ראשון- מגזין חדשות מוזיקה-עולמי. סקירת דיסקים מחול, הופעות, חדשות, מצעדים, עדכונים, וכאלה. על אחראי התחנה יהיה לארגן במהלך השבוע את התוכנית. הוא יאסוף חומרים מחברים אחרים בפורום, יערוך אותם, יקליט את חלקם, יבקש מחברים בפורום לכתוב סקירות-מוקלטות, וכו'.
יום שני- "שני הופעה חיה!"- דבר שממעטים לעשות ברדיו אינטרנטי, שלא נדבר על הארץ.
סט בן שעה של הופעה חיה של אחת הלהקות\היוצרים בפורום, שמשולבים בה ראיונות מעניינים עם חברי הלהקה, שאלות על השפעות וכו'. שוב האחריות נופלת על אחראי-התוכנית.
יום שלישי- "שלישי המדריך!", מדריך שבכל פעם ידבר על נושא אחר. אפשר בשילוב דוגמאות שמע (נניח, דוגמאות לסינטזה\אפקטים). אפשר לשלב שאלות מהפורום שנשאלות במיוחד.
יום רביעי- "סופ"ש ישראלי"- מגזין של סקירה של מוזיקה ישראלית, כולל הופעות ומסיבות לסוף השבוע, סקירת הופעות ודיסקים, וחדשות.
וכו' וכו'...
אני אשמח לנהל איזו תוכנית אם הרעיון יעבור.
S.Supporter
פורסם: רביעי 01 מרץ,06 11:35
1.אין מניעה, וזה רק יוכל להפוך את הרדיו כולו למעניין יותר, זה הבסיס לתחנה מגוונת ומעניינת
2. אני מניח שלרוב חברי הפורום יש טעם יותר מגוון ממה שמושמע ביוםיום בגלגלצ, בחירה נכונה של עורכים/שדרנים תמנע מהרדיו להיות "עוד רדיו".
השירים לא חייבים להיות של חברי הפורום בלבד.
3.ראה 2
4. מי יבחר איזה מוסיקה לשדר? האם מחשב שיבחר את השירים באופן אוטומטי, או עורך שיסדר רשימות השמעה? האם צריך להיות שיקול עריכתי מעבר ל"צריך שהיצירות של כולם יושמעו"? זאת אומרת - לא לנגן יצירת הבי מטאל ליד יצירת בארוק , או שכן?[/list]
4. ברצועות מוזיקליות , אחד הסידורים הקיימים הוא הבדלה בין תוכניות ספציפיות (נניח, "השעה הקלאסית" או "מצעד הלהיטים השבועי") לבין רצועות שאינן ספציפיות (בד"כ רצועות "מתות" ללא שדרן) שבהן משודר פלייליסט מוכן מראש, רצוי בהתחשבות בשעה.
כאן גם אפשר להבדיל בין יצירות של חברי אקט לכל דבר אחר בדמות רצועות פלייליסט של החברים.
ברמה התפעולית:
1. כתובת כמו שאתה מציע אינה דבר מסובך(כמה שאני יודע) ו"מיני אתר" זה רק עוד דף, ההחלטה פה צריכה להיות לדעתי על רוחב הפס הדרוש (והאפשרי פיננסית) והאם לאקט ולחבריו יש את היכולת לדחוף את הרדיו מעבר לגבולות האתר (אל תשכח שגם לאתר יש כמה אלפי חברים)
2. סוגיה סבוכה יחסית, אני חושב שאפשר לפתור את הבעיה קודם כל ע"י הבדלה בין שירים שנמצאים כבר עכשיו בקטלוג של אקו"מ(כאן אין בחירה, תשלום לאקו"מ) לבין שירים של החברים.
אפשר לייצר טופס שליחת שיר לרדיו , שיגיע לעורכים, ושם יהיו מסומנים פרטיו של השיר והשולח, ככה ניתן לדעת האם השולח חבר אקו"מ, לא חבר(ניתן יהיה להעביר תשלום אליו ישירות) או אולי הוא אפילו תורם את השיר להשמעה חינם.
היתרון הגדול של של אקט הוא, שישנם פה כמה וכמה אנשים עם ראש , וההזדמנות פה היא לעשות משהו חדשני ומסודר, לעומת כל התחנות האחרות שאפילו רשימת השמעה אין להן (שלא לדבר על העברת תשלומים לאקו"מ)
3. למה לא, ראה סעיף קודם
4.תמיד כדאי למצוא את האנשים עם הידע הנכון לתפקיד, נראה גם שיש כאן אנשים כאלה, אני חושב שקודם הרעיון צריך להתממש קצת ואז יבחרו האנשים הנכונים לתפקידים הדרושים.
5. אפשר לשדר 24 שעות, בשעות ה"מתות" (הישראליות כמובן) אפשר לשדר רצועות ערוכות, שידורים חוזרים, תוכניות של אנשים שמעדיפים לשדר בלילה, או במידה ומדובר על תוכנית איזוטרית למדי.
ברמה הטכנית, כל מה שהזכרת אפשרי ונעשה יום יום במגוון תחנות.
6. ברור
Act Compatible
פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:23
היכן אותם שירים "יישבו"? האם צריך אתר Stream לאכסון והזרמת השירים?
מה לגבי תמלוגים? מי יטפל בכל העניין המנהלתי? הארגון? רשימות ההשמעה?
אם אני יכול להציע רעיון אחר, ליצור ארכיון של השירים של חברי האתר, כך שבמקום להסתובב בפורום קידום עצמי ולחפש שם בעשרות ומאות העמודים, שלפעמים הקישורים לשירים שם כבר לא עובדים, אולי "להשיג" אתר אכסון, בו חברי האתר יוכלו להעלות שירים שלהם, וגם למחוק את השירים שלהם, אם הם רוצים שלא נשמע יותר, או רוצים להעלות גרסא מעודכנת/מתוקנת.
חברי הפורום יוכלו להכנס לארכיון ולשמוע שירים של חברים אחרים, או לבחור בנגן של הארכיון לנגן שירים באופן אקראי.
Art Reviewer
פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:34
אני גם חושב שצריך להתחיל מ"קטן ומכוון" ורק אחר כך לגדול .
כלומר כל יום תכנית בת מספר שעות (צריך לבחור היטב את השעות שידור) בנושאים ספציפיים .
כאשר יהיה דגש על חומר מקורי ומגוון . אפשרי גם חדשות וחומר עיוני .
אני יודע שרדיו חיפה ניסה משהו כזה לבדיקה ...כל יום 4 שעות של רדיו חדש ...ולא ממש צלח הצלחה .אבל לא היה לא משהו חדש להגיד ...
אם הזמן , הצטברות של עוד חומרים , ומאזינים יהיה ניתן להרחיב את הרעיון ...