S.Supporter
פורסם: שישי 05 מאי,06 12:51
חסרים פרטים!
האם אתה מדליק את האור ע"י Dimmer (כפתור שמסובבים ושולט על עוצמת האור) או ע"י כפתור On/Off?
מה סוג הנורה? ליבון/פלורוסנט?
מה סוג הקונדנסר? מיקסר? פרה אמפ?
איפה שומעים את הרעש? האם רק בקונדנסר הזה או גם במיקרופונים אחרים? האם הוא נשמע גם כשלא מחובר מיקרופון למיקסר? או כשמחובר רק כבל?
פורסם: שישי 05 מאי,06 13:07
הקונדנסר הוא של "אודיו טכניקה" מדגם AT4030a
המנורה אכן מופעלת על ידי דימר אך ישנה עוד נורה המופעלת ע"י on\off וגם כתוצאה ממנה יש רעש
כאשר אני נוגע במיקרופון עם היד אז הרעש נחלש או נפסק, לסירוגין, תלוי איך בידיוק נגעתי. כשאני משחק עם החיבור בין הפינים של המיקרופון לכבל שמתחבר אליהם, גם אז הרעש נפסק לסירוגין.
הבעיה קיימת רק עם המיקרופון הזה, כאשר בדקתי קונדנסר אחר (בזה הרגע) המופעל גם הוא באמצעות מתח פאנטום , הופתעתי לגלות שאין את הבעיה, כלומר הבעייה היא במיקרופון.
האם יש לזה פתרון :question:
תודה,
איתן
Administrator
פורסם: שישי 05 מאי,06 13:29
אפשר שמדובר בבעיית חיווט או מחסור/נתק בהארקה, כנראה במחבר היציאה של המיקרופון (אם בדקת עם כבל/מיקרופון אחרים).
ברגע שאין סיכוך למיקרופון הוא יקלוט את כל הפרעות הסביבה, והקרנה אלקטרו-מגנטית מדימר/הדלקה/שנאים היא חלק מהן.
פורסם: שישי 05 מאי,06 13:56
האם עליי לפתוח את המיקרופון ולנסות לסדר בעצמי או שאולי לתת לטכנאי לטפל בזה
או אולי בעצם יש פתרון פשוט יותר..?
בקיצור מה עליי לעשות?
תודה, איתן
Administrator
פורסם: שישי 05 מאי,06 14:07
ומה עלי להניח?
שאתה מבין או לא מבין בזה? שאתה יודע להלחים ולבדוק רציפות/מגעים/חוטים?
החלט לבד.
בדרך כלל הפעולה פשוטה (למי שמתמצא); פותחים איזה בורג שמחזיק את המחבר, שולפים אותו בעדינות החוצה כיוון שמחוברים אליו חוטים עדינים מתוך המיקרופון, בודקים אם אין איזה חוט שהשתחרר או נוגע/לא-נוגע בפין שמיועד לו במחבר, ואם מדובר בסיכוך, אפשר שגוף המיקרופון (=מתכת) עצמו מחובר לרגל 1 במחבר בצורה לא תקינה/מלאה.
פורסם: שישי 05 מאי,06 14:38
אינני מבין מספיק כדי לפתוח בבטחון את המחבר.
בכל אופן, האם יש מישהו שכדאי לי לתת לו את המיקרופון עדיף מאזור כ"ס
או שמא אולי לך בא לעשות כמה ג'ובות... :razz:?
Administrator
פורסם: שישי 05 מאי,06 14:59
לא בא לי לעשות ג'ובות, אני ממש שונא אותן, ואשתי עוזרת לי להיפטר מהמועקה הזו בצורה יעילה.
נסה למצוא כאן מעבדות מומלצות בפורום.
רק וודא שאכן מדובר במיקרופון הספציפי ולא בכבל או קומבינה אחרת שמטעה אותך.
לבדיקה פשוטה, בזמן שיש את הרעש, ג?שר היטב עם מתכת (מברג, סכין, רדיד אלומיניום) בין גוף המיקרופון לגוף המחבר, וראה אם הרעש מונחת.