תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:54
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה בתיווי לפסנתר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה
  HetMasteen  
שאלה בתיווי לפסנתר
הודעה פורסם: שבת 13 מאי,06 16:09   
שלום,
אני מתווה עיבוד לפסנתר ויש לי שאלה:
יש קטע שבו אני רוצה שיד ימין תנגן במפתח סול אוקטבה למעלה ויד שמאל תנגן במפתח סול רגיל. יש לי 2 אופציות לביצוע של זה: או לכתוב מעל החמשות 8va עם קו מקווקו, או לתת ליד ימין מפתח סול עם שמונה קטן מעל (מה שהשם המקצועי של זה לא יהיה).
השאלה שלי היא האם ה- 8va שנכתב מעל החמשות תקף לשתי הידיים או רק ליד ימין?
ודבר שני, כשאני כותב מפתח סול שמונה מעל התוכנה שאני עובד איתה (סיבליוס 4) לא מנגנת את זה אוקטבה למעלה, מישהו יודע למה זה?

תודה רבה.
הודעה פורסם: שבת 13 מאי,06 17:30   
1. ה-8va תקף רק לחמשה שמעליה הוא נכתב, ובכל מקרה אין לו שימוש במפתח פה. אם אתה רוצה שיד שמאל תנגן גבוה יותר, פשוט תחליף את המפתח למפתח סול.
2. מפתח סול עם שמונה קטן מעליו (או מתחתיו) משמש בדר"כ רק לכלים "מטרונספזים". כלים מסויימים, כמו לדוגמה גיטרה או קונטרבס, נשמעים אוקטבה מתחת לגובה הכתוב. כלים אחרים, כמו למשל חליל פיקולו, נשמעים אוקטבה מעל לגובה הכתוב. ה-8 במפתח נועד רק להזכיר את העובדה הזו, ולכן הוא אינו משמש בכתיבה לפסנתר.
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 13 מאי,06 19:04   
ציטוט:
מפתח סול עם שמונה קטן מעליו (או מתחתיו) משמש בדר"כ רק לכלים "מטרונספזים". כלים מסויימים, כמו לדוגמה גיטרה או קונטרבס, נשמעים אוקטבה מתחת לגובה הכתוב. כלים אחרים, כמו למשל חליל פיקולו, נשמעים אוקטבה מעל לגובה הכתוב. ה-8 במפתח נועד רק להזכיר את העובדה הזו, ולכן הוא אינו משמש בכתיבה לפסנתר.

לא ממש.המפתח סול עם השמונה הוא התחליף למפתח דו טנור העתיק.בתעתיקים חדשים למוסיקה עם המפתח הנ"ל (בעיקר מוסיקה ווקאלית מן הסתם) כבר רואים שימוש במפתח החדש.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 13 מאי,06 20:23   
אתה מדבר על מפתח סול עם ה-8 למטה, שמשמש בדר"כ לתפקיד הטנור במוסיקה ווקאלית.
אבל יש לו עוד שימושים חוץ מזה, וכולם כתובים בעמ' 55-56 בספר Music Notation: A Manual Of Modern Practice - מומלץ לקרוא. #smile
  HetMasteen  
הודעה פורסם: שבת 13 מאי,06 23:26   
האמת שהצלחתי להבין את זה לבד אחרי שפירסמתי את השאלה. תודה בכל מקרה!
ואגב, בגלל שלא כתבתם פה, אז אני אוסיף:
כדי שיד שמאל תנגן אוקטבה למעלה בלי לשנות סימן מפתח, כותבים 8vb עם קו מקווקו מתחת לחמשות (לפחות לפי סיבליוס).

וברק! מה המצב? זה נעם. (זה מהג'ינג'ר, אתה יודע... #thumbsup )
הודעה פורסם: ראשון 14 מאי,06 00:14   
היי נעם, לא ידעתי שאתה כותב כאן #guitarist
בכל מקרה, יש לך טעות: אם כותבים 8vb מתחת למפתח פה, התווים יהיו אוקטבה למטה ולא למעלה.
למיטב ידיעתי, הצורה היחידה שבה ניתן לכתוב צלילים גבוהים עבור יד שמאל היא לשים מפתח סול במקום מפתח פה, או אם זה שינוי זמני - לשים מפתח סול קטן במקום שבו אתה רוצה לשנות את המנעד. כמובן שאפשר גם לשים קווי עזר, אבל בדר"כ לא שמים יותר מ-3. (3 קווי עזר על מפתח פה = סול אמצעי)

אגב, אתה מוזמן להוסיף אותי באיי סי קיו (שלח לי הודעה פרטית ואני אשלח לך את המספר)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון