פורסם: שלישי 13 יונ',06 00:17
2השאלות הבאות מיועדות לסגולי יחידה בלבד שמסוגלים להקשיב לשיר (לא רק לשמוע אלא ממש להקשיב):
בשביל לענות על שתי השאלות, אנשים יקרים, אתם מתבקשים להאזין לשיר "השיר של איתי" של הזמרת איה כורם בנקודות זמן הבאות: 02:13-02:22.
מה שצריך לחפש שם זה את הרעש של הפדל של הפסנתר.
לאנשים שהם לא פסנתרנים רמז: הפדל נלחץ כאשר יש מעבר בין אקורדים או תווי בסיס (בדר"כ).
ולשאלות:
1) האם הפסנתר הוא אורגינלי או סוג של VST (או סימפול בסגנון)?
1.1) אם הוא VST של פסנתר, מישהו יודע איזה סוג של VST יכול לתת לי סאונד של הפדל בפסנתר?
1.2) אם הוא פסנתר אורגינל, איך אני מקליט את הסאונד שבוקע בעקבות לחיצה על הפדל של פנסתר? האם להקדיש לו מיקרופון בנפרד? האם מדובר באקוסטיקה ספציפית של האולפן? אני מניח שקונדנסר יכול לקלוט רעש של הפדל? האם שמיעת הפדל תספיק ע"י מיקסוס ועיבוד או בשביל זה צריך את המסטרינג?
S.Supporter
פורסם: שלישי 13 יונ',06 01:04
1. אומרים "יחידי סגולה" לא כמו שכתבת, אם כי אולי פיספסתי כאן איזו שנינות...
2. אין שום קשר בין שמיעה אבסולוטית לבין מה שכתבת, או שאני מפספס שנינות נוספת...
3. אני לא יכול לשמוע את השיר, אלא אם תיתן לינק להקלטה של 9 השניות האלה בלבד - אני מאמין שלצורך העניין זה לא יהווה הפרה של זכויות יוצרים.
4. בלי לשמוע את השיר, אני יכול להגיד לך שיש הרבה כלי VST שנותנים גם סאונד פדאל: The Grand, Akoustik Piano ועוד רבים וטובים. לפעמים זו אופציה שצריך לחפש אותה, אך לפעמים זו ברירת המחדל.
5. אם אתה מקליט פסנתר אקוסטי עם קונדנסר, לדעתי הסאונד של הפדאל (ליתר דיוק, של כל מנגנון ההשתקה של המיתרים שזז) ייקלט בו. לא תדע עד שלא תנסה.
6. אין שום קשר למאסטרינג.
Act Compatible
פורסם: שלישי 13 יונ',06 08:57
מה הקשר לשמיעה אבסולוטית?
S.Supporter
פורסם: שלישי 13 יונ',06 09:08
1. באמת אין כאן שום קשר לשמיעה אבסולוטית.
2. בעלי שמיעה אבסולוטית אינם יחידי סגולה, לעיתים אפילו להיפך, ובוודאי לא אנשים יותר מאושרים מהאנשים בעלי העיניים הכחולות או הנשים עם הציצי העומד.
3. שמיעה אבסולוטית היא תכונה שחלק עצום ממנה בכלל נרכש ומבוסס על זיהוי מוקדם ופיתוח.
4. אשר לשאלות שהצבת: גם לי אין את הקטע המדובר אבל זה לא ביג-דיל להקליט את הרעשים המכניים שמסביב לפסנתר. בקטע שקט א-לה "אקוסטי" ו"סופר-טבעי" זה אפקט שחוק כמו להבליט את חריקות המיתר והגריף בגיטרה. שחוק-אבל עובד.