תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סינטי או מחשב
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  uzi  
סינטי או מחשב
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 11:19   
שלום לכולם.
יש לי יתלבטות בנושא שידרוג הציוד שלי והעיניין הוא שאני מתלבט בין רכישה של מחשב טוב שיתן לי מענה בכל הקשור לסיקווינס וסאונדים או סינטי .
הוסיף שתחום הנגינה שלי הוא לא סגנון אחד אלא הרבה כיוונים.
יש לי מקלדת xp 80 מה גם שהסאונד שלה כבר לא עכשווי בקיצור אשמח לקבל המלצות מהמנוסים שבינכם מהו הציוד האידיאלי כיום לקלידן .
תודה רבה.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 11:33   
האם זה לבית או להופעות?
להופעות אני אישית הייתי קצת חושש ממחשב. הוא עדיין לא יציב כמו מודול / סינטי / סאמפלר.
אם אתה עובד יותר על נגינה, אני חושב שמקלדת תהיה יותר נוחה. פשוט מדליקים ומנגנים. מחשב צריך להדליק, לפתוח את התוכנה, להעלות את הכלי הוירטואלי....וכמובן שזה לוקח זמן.

מה שכן, מחשב יכול להכיל בתוכו הרבה יותר ממה שכלי אחד חיצוני יכול.

מצד שלישי, תמיד אפשר לשלב. אני לא זוכר את השם, אבל יש מקלדת אחת שכוללת בתוכה מחשב. אפשר אפילו להפעיל עליה קיובייס וכו'.
  uzi  
סיטי או מחשב
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 11:56   
כמובן שהמטרה שלי היא הופעות בבית יש לי את האולפן הביתי פשוט היום הכל בהופעות הוא עם סיקוונס לכן היתלבטות שלי עדיין האם מחשב שיהיה בשילוב של שתי מיקלדות שליטה או סינטי טוב.
שוב תודה
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 13:07   
מה שאתה צריך זה Receptor - מחשב מיוחד להופעות עם מערכת הפעלה מבוססת-לינוקס שנכתבה במיוחד לעבודה בזמן אמת עם כלים וירטואלים ואפקטים.

נ.ב: כותבים (וגם אומרים) "התלבטות" עם ה' ו-"אוסיף" עם א'.
אם כבר כתבת "אשמח" עם א', אז למה ש"אוסיף" יהיה שונה? כל הפעלים בגוף ראשון עתיד מתחילים בא'.
  uzi  
סינטי או מחשב
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 16:13   
תודה על העזרה
yanukav
תומך
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 19:10   
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 20:41   
כן, זו המקלדת שהתכוונתי אליה, תודה.
תראה מה זה, אפילו מגיעה עם ממשק של Presonus #smile

ואפילו האיש והאגדה עצמו מוזכר באתר #smile
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 21:06   
אפשר מחשב. יש הרבה יתרונות עם נייד.

רק צריך לקחת מקדמי ביטחון. בשל העובדה ש"אין גבול" ובמיקס לדוגמא ניתן למשוך את המחשב למקסימום אפילו אם יקרטע בשימוש שאסור שיהיו פיקשושים צריך לקחת מקדם ביטחון. מומלץ שהמחשב יתן 50% יותר מהצורך הממשי ולנסות לעבוד על כמה שפחות למנוע פדיחות.

נכתב על זה פה בפורומים לא מעט.

כל הRECEPTOR והמקלדות. הכל טוב ויפה אבל בעיקר גימיקים יפים.
אם הולכים על מחשב רצוי מחשב. אם על מקלדת אז על מקלדת.
כדאי לבדוק גם זמן טעינה של מקלדות ראיתי את הFANTOM בזמנו שלוקח לה לפחות 20 שניות לעלות... קצת יותר מהיר מנייד אבל עדיין רחוק מלהשביע רצון במקרה של הופעה.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 01 יול',06 21:15   
לעניות דעתי, כמי שדווקא לא מופיע הרבה, אני חושב שמחשב הוא טרחה ומעמסה במצב של הופעות. תמיד יש איזשהו חשש שמשהו לא יפעל כשורה. שלא לדבר על העובדה שמחשבים נוטים להתקלקל לאחר כמה שנים (בעיקר חלקים מכניים וכו'), בעוד שמקלדות איכותיות שורדות עשור ומעלה. ומה בדיוק מחשב נותן לך שסינטי טוב לא?
TimTam
הודעה פורסם: ראשון 02 יול',06 01:21   
זו סוגייה שהתעסקתי בה הרבה (ועדיין קצת) לכן אחלוק את מסקנותיי.
זה די חיוני לקלידן שיהיה לו סינטי/מקלדת שליטה+מודול עצמאית מכיוון שלא בכל ההופעות יש את האפשרות לבאלאנס ארוך לפני ומישהו שישמור על הציוד. הרבה פעמים, גם לאמנים ברמת ההפקה של עברי לידר למשל, יש הופעות "פריצה" קצרות בו אין זמן לעשות בלאנס למחשב ולחכות שהכל יתארגן. לפעמים צריך פשוט להניח את הסטנד עם הקלידים, להדליק אותם ולנגן. בנוסף, אין תמיד מספיק מקום, ממש כך, לשים לצידך שולחן/סטנד נוסף עם הלפטופ והכרטיס קול וכל ההתעסקות.
עניין נוסף היא הפקה שמבקשת שתבוא ותנגן בסך הכל אורגנים ופסנתרים ואולי איזה סינטי וזה נזקף לחובתך אם בשביל הדבר הזה אתה צריך "זמן התארגנות" ארוך יותר משל קלידנים אחרים או אם בכלל זו פרוצידורה קטנה-בינונית-גדולה-בכלל להתחיל לנגן.
לי היה נסיון לא נעים כשהוזמנתי לנגן לראשונה עם זמרת החתומה בחברת תקליטים גדולה ואיתה נגנים מהשורה הראשונה והנה דווקא בחזרה הראשונה.... המחשב פשוט נתקע! זו היתה פעם ראשונה בשנה וחצי שזה קרה אבל מרפי ביקר אותי ואמר לי "חבוב, את המחשב תשמור להפקות שבאמת צריכות פלייבק/ערוצים. תעשה לך חיים קלים וקנה מודול/סינטי לכל השאר".

לכן לדעתי הסכו"ם הבסיסי של קלידן הופעות הוא סינטי/מודול. אפילו בשביל לופים בלבד אין חובה במחשב כי עם רוב הסינטי/מודולים מהשנים האחרונות אפשר לנגן יופי של לופים ואפקטים מקוריים ולשנות אותם בזמן אמת בעזרת כפתורים סיבוביים, סליידרים ועוד.
אם באמת ההפקה דורשת נגינת ערוצים מוכנים אז או שבאמת תרכוש מחשב ניד (ובמידה שהתקציב מצומצם, הוא יכול בהחלט להיות גם מחשב העבודה שלך בבית) ואופציה שניה היא (ולא כל כך נדירה) היא שלאמן/הפקה יש כבר לפטופ שהם מביאים ותפקידך לתפעל אותו.

אני הייתי בהפקות משני הסוגים, עם מחשב ובלי, והגעתי כך למסקנה שבכל מקרה אני מעדיף שהסאונדים לא יגיעו מהמחשב. כי כך גם אם הוא נופל (קרה לי רק פעם אחת למען האמת, אבל עדיין תמיד יש קצת חשש) אז מקסימום זה עושה בעיות עם הפלייבקים אבל לא מונע ממך לנגן פסנתרים, כינורות, סינטי וכל מה שצריך.
אם אתה רוצה את השילוב הזה ורוצה לנגן גם סאונדים מהמחשב, שמה לעשות ופשוט אין לך אותם בסינטי (למשל סימפולים מסויימים הייחודיים להפקה), אז הכי כדאי לך לחפש מקלדת שליטה מרובת יציאות מדי (למשל רולאנד A70, שיש לה גם 6 וחצי אוקטבות) וכך תוכל חבר אותה גם למחשב וגם למודול לבחירתך.
בהופעה אתה רוצה לדעתי את מקסימום השליטה, אם זה כפתורים/סליידרים/נובים/פדים, ויותר כיף כשלא צריך להתעסק עם העכבר מול המסך.

מקווה שהסקת את המסקנות המתאימות לאופי הנגינה שלך.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 1 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון