תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:04
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בדיקת מוניטור (מחשש לתקילות) BM6A
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  Lunatic  
בדיקת מוניטור (מחשש לתקילות) BM6A
הודעה פורסם: שני 03 יול',06 17:12   
אתמול כשישבתי על הקיובייס ולאחר שערכתי את הבייסליין המיוחל מאיזה פלאגין דיגיטלי (ALBINO3), בעודי שומע את הפלייבק המלא של כל הרצועה המסויימת הבחנתי בשמיעה כמובן ברעש פיסי ממוניטור הדאינאודיו (BM6A) השמאלי שלי, ישר הדם עלה לי לראש, האנדרנלין חגג וכולי בשוק.. מיד הפרדתי את הערוצים אחדאחד להבין מהיכן בדיוק הרעש המפחיד מגיע, אני מוסיף שהווליום היה גבוה ברמה סבירה, בהחלט לא גבוה מידי, ואז גם הנמכתי, מעין אינסטינקט של דאגה למוניטור, קיצר הרעש בא מהבייסליין כמובן, ישר חתכתי את איזור התדר בסביבות ה70-80הרץ, עכשיו הכל עדיין טרי בנוגע לדאגה שלי למוניטור אז רציתי לדעת אם ואיך אני יכול לבדוק את המוניטור שהכל בסדר ושהוא לא נהרס קצת או משהו, אני רוצה ליהיות בטוח, כי אם הוא לא בסדר אני הולך לנצל את כתב האחריות(למרות שאני לא ממש מייחל לשלוח אותו שינתחו אותו יפתחו לו ת'צורה ויחזירו לי אותו אחרי הכל..), אז האם יש דרך כלשהי לבדוק את המוניטור לתקינות מבחינת הסאונד והביצועים שלו ?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 03 יול',06 17:40   
להגיד "רעש" זה בערך כמו להגיד "מוסיקה".
תוכל לתאר את הרעש? האם הוא בשיאים של האות? האם הוא בנמוכים-מידי של האות?
בתקווה שבדקת את צורות הגל ואין קליפינג על האות (בדקת?!)
והשוואת בין הצדדים כדי לשלול מצב מסוים של כיוון (השוואת?!)
והחזרת את הווליום שהיה (בין כה הוא לא היה כסח ממש) לאחר תיקון האיקיו (בדקת לאחר שהחזרת או נשארת בעמדת התגוננות?!),
... ועדיין יש רעש בעוצמה רגילה...
אפשר שלא קרה כלום או שנחלש הרמקול.
או שמשהו אחר חורק בסביבה
או שסתם האות הגיע לרוויה בכניסת מגבר-הרמקול (70 הרץ בעוצמה מלאה על וו'פר כזה, כאשר על האות יש כמה הרמוניות, לזמן קצרצר, וזה מתחיל לחרוק משמחה).
או ש... קשה ככה לנחש #ugh
נסה לשחזר בעדינות ובזהירות את המצב, ראה אם זה קורה בקטעים אחרים. בחן את שרשרת הסאונד שלא דווחה כאן.
  Lunatic  
הודעה פורסם: שני 03 יול',06 22:35   
בכל מקרה קרה לי משהו מוזר, פתחתי שוב את הפרוייקט אחרי שקראתי את התגובה שלך כדי לראות ולבדוק שוב ממה שרשמת, ניגנתי את הבייסליין בסולו וכיביתי את האיקיו או לפחות את החיתוך תדר לגמריי וה"רעש" המפחיד איננו עוד, הגברתי לרמה סבירה והוא איננו, וזה ממש מוזר, אין לו זכר ואני משתדל להגביר עוד ועוד קצת(במעט פחד לשמוע משהו שיזכיר את הרעידות האלו..)

טוב אז ככה.. בקשר ל"רעש" כפי שרשמתי התכוונתי לרעש פיסי שבא מהמוניטור ולא בדיוק למוסיקה שיוצאת ממנו, אז אם לתאר כשהתקרבתי לשמוע בבירור אז הרעש בא מאחורי תוכו של המוניטור, מן רעש של רעידה של משהו פיסי שבא מבפנים(בהתחלה חשבתי שמהסביבה שבחדר) רעש חד כמו רעידה של פלסטיק, אפשר לומר, למרות שזה נשמע מפחיד, שזה מזכיר רמקול שנדפק וזה מה שהוא משמיע כשמגבירים את הנמוכים..
אני לא הכי בקיא בטכנאות סאונד ובשפה אז סלח לי על אי ההבנה
"האם הוא בשיאים של האות? האם הוא בנמוכים-מידי של האות?" לא הבנתי בדיוק, בכלמקרה פתחתי את הPAZANALYZER של WAVES כדי לראות אם יש קיצוניות, הקיצוניות באה למעשה בסביבות ה60-65הרץ ולא בטווח שנשמע הרעש(70-80HZבלבד).
"בתקווה שבדקת את צורות הגל ואין קליפינג על האות (בדקת?!) " אני לא הכי מבין את הכוונה, אין סימן לקליפינג ממה שמראה הערוץ במיקסר של הקיובייס אם זה מספיק, ובנוגע לצורת הגל לאיודע איך להגדיר, אבל הבייסליין כבר כקובץ ווייב ואין בצורת הגל במחזוריות שום קיצוניות כלשהי, אם הייתי יכול להעלות תמונה..
"והשוואת בין הצדדים כדי לשלול מצב מסוים של כיוון (השוואת?!) " אם הבנתי נכון הכוונה לשני הערוצים, לא רואים משהו חריג בשמאלי(מקור הרעש..), הם נראים כמו העתקים, הצורה של הגל בערוץ האודיו(קובץ ווייב) גם לא מעידה על חריגות בגובה הגל, נמוך מהשוליים יחסית אם לזו הכוונה..
בקשר ללאחר חיתוך האיקיו, עשיתי את הבדיקה הזאת בדיוק אחרי המקרה(אתמול) החזרתי את הווליום ולא היתה בעיה כלשהי הרעש נעלם כלעומת שבא ושמעו נקי, שוב כיביתי את האיקיו והרעש חזר. לא הבנתי בדיוק את המצב של "עמדת התגוננות"..
"או שסתם האות הגיע לרוויה בכניסת מגבר-הרמקול" זה טוב או רע לגבי המגבר (?)
\
בכלאופן, מה שרשמתי בתחילת ההודעה, לאיודע אם זה הגיוני, אבל הרעש נעלם וזה מוזר.
השאלון שרשמת יכול ליהיות גם סוג של בדיקה לתקינות המוניטור? נראה כשכדאי לעשות בדיקה נייטרלית כללית במצב העכשיווי..
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 08:58   
בקשר לבדיקת הצדדים התכוונתי ש(ברגע שזה קורה) תהפוך בין ההזנות לשני הרמקולים כדי לשמוע אם הבעיה עוברת צד. זה יצביע על בעיה במקור או במגבר/רמקול.
אם הבעיה נעלמה, זו כבר בעיה חדשה #smile. חיצונית לציוד, ולמחשב, יכולות להיות 2 סיבות שנראות לי כרגע:
-1 חימום של מכלול הדרייבר(הרמקול הפנימי) שגרם לסליל לחרוק
-2 מגע לא טוב באחד החיבורים בחיווט מהמקור ועד למוצא (כל דבר בדרך אל המוניטורים ובתוכם).
עכשיו צריך להמתין, אבל אם זה קורה שוב, חשוב הפעם שתשים לב אם זה קורה רק לאחר זמן-מה של עבודה מסיבית עם הרמקולים.
  Lunatic  
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 11:21   
זה שוב קרה ! והפעם זה מפחיד יותר מקודם, סרקתי מספר תיקיות סמפלים וכשבדקתי קיק מסויימת עם המשכיות של הגל, ישר הגיע הרעש המפחיד הזה.. נראה שזה קורה ממש בתדר ספציפי כי עם שאר הקיקים לא היה רעש ועדיין אין. עכשיו בדקתי ומסתבר שברמקול הימני אין את הרעש בכלל(אני גם פוחד להגביר יותר מידי כדי לא לדפוק בטעות משהו..), בכלמקרה לא יודע אם הרעש היה יוצא גם קודם, אבל זה אכן לאחר שעתיים שלוש שאני עובד עם המוניטורים והמגבר באמת רותח, עכשיו כיביתי הכל שיתקרר וירגע.. אבל אם זה נכון אני מניח שזה צריך ליהיות נכון גם לגבי הרמקול הימני, ובימני לא היה הרעש הזה מעולם(אלא אם כן הרגישות שונה זה ביחס לזה..)
בכל מקרה, איך אוכל לדעת אם זו בעיה שכדיי לי לשלוח את המוניטור למעבדות של החברה(על כתב האחריות כמובן..) ?
הוספתי לינק להוריד את הקיק(ווייב) שעשתה לי את הבעיה(אם זה יעזור..)קובץ הקיק להורדה
ziki
עולם קטן - ארץ עוד יותר קטנה :)
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 16:10   
סוף לבעיה !?

במקרה נפגשנו היום אני וLUNATIC בחנות כלי נגינה - אני ככה שומע מהצד את סיפרו של חברנו למוכר - ועושה אחד ועוד אחד - באנג - זה אתה מאקט !? כן :razz:

דיסקסנו על הבעיה - והדרכתי את חברנו בצורה פשוטה - להפוך את חיבורי האודיו במוניטורים - בשביל לצמצם את אפשרויות התקלה ! עדיין המוניטור השמאלי "רעד - זמזם - השתחרר!?" אוקיי !
משהו רמז לי - שאוליי זה לא זה - ולמה רמז :
פה יש לנו בעיה יותר חמורה - שגם לי זה קרה - ולעוד חבר זה קרה - וגם לחבירנו !
הבעיה :
הברגים שתופסים את פלטת המגבר השתחררו - מרעידות ! - מצב מביך #ugh

וכן ניחשתם נכון - כולנו עשינו אותה הזמנה - וקיבלנו את המוניטורים באותו הזמן
קבוצת הקניה שניב הציע כאן לפני כמה חודשים !

אז זה אכן מצב מביך - שלאחר 3 שבועות מתאריך הקניה - ובשימוש "אצלי לפחות" מאד קפדן ורגיש - יכול לקרות דבר כזה #ugh

מה שמצחיק עוד יותר - וזה בדיחה !

החבר שלי שגם לו זה קרה - לקח את המוניטור לדודי מפרוסיס - ודודי הדביק לו את הברגים אם דבק מטוסים "עכשו זה בחיים לא יזוז" הוא אמר ! #thumbsdown
כן כולנו יודעים שדודי טייס - אבל מה הקשר למכירת ציוד אודיו :question:

אני פתרתי את הבעיה שלי על ידיי חיזוק הברגים והצמדת הפלטה מחדש !

אז אין גבול לביזיון - מה שגם מעלה הרבה ספקולציות לטיב הסחורה שרכשנו במיטב כספנו #thumbsdown

תגובות יתקבלו בברכה #thumbsup
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 18:03   
לכן סדרת הבדיקות שביקשתי, ותודה לזיקי על העזרה #thumbsup ללונטיק.
מספיק שבארגז הרמקול יהיה חריר קטן של אוויר או חלקיק רופף כדי שהבסים ירעידו לו את הנשמה.
אבל זה קורה, ואצל עוד חברות (לרוב מתברר שמי שהיה האחראי על הברגים באותו יום בפס היצור לא קיבל בלילה הקודם).
ניתן לאטום ולחזק ולרוב זה עוזר, ואם זה כרוני יש לבקש התערבות מהיצרן.
לפחות זה לא הדרייבר...
ziki
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 22:07   
אני שמח שיכלתי לעזור #smile

אבל אם אתה שואל אותי ראובן - אני לא חושב שבתור לקוח אני מרגיש טוב אם כל הסיפור הזה !

במיוחד שמדובר בציוד יקר שדובר לא מעט על איכותו - אז אני מקבל מוצר שעוד לא פתחתי וכבר הוא מאכזב ?

ציטוט:
מספיק שבארגז הרמקול יהיה חריר קטן של אוויר או חלקיק רופף כדי שהבסים ירעידו לו את הנשמה.

נכון ולמה אני צריך להיות זה שסובל במקרה הזה - זה לא אני זה שלא נתן לזה שלא קיבל בליליה הקודם !

ראובן תודה על התגובה -שלא תבין אותי לא נכון - אני מאד מאוכז מדודי - והשיטה !

אני עדיין חושב שזה ביזיון
#thumbsdown
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 22:38   
הייתי שולח אימייל כועס לחברת דינאודיו לגבי המקרה.
החברה מתיימרת להציע מוצרי קצה עליון לכן בנוסף לתואר הנכסף צריכה לבוא גם בקרת איכות קפדנית,מה שבמקרה הזה היה לקוי.
תן להם לדעת על האכזבה שלך מהמוצר (היקר),לך תדע אולי הם יציע איזה שוחד נחמד כדי לסגור לך את הפה. #biggrin
ziki
הודעה פורסם: רביעי 05 יול',06 00:22   
ציטוט:
החברה מתיימרת להציע מוצרי קצה עליון לכן בנוסף לתואר הנכסף צריכה לבוא גם בקרת איכות קפדנית,מה שבמקרה הזה היה לקוי.

על זה אני בדיוק מדבר - ועוד בשלושה מקרים ! שלושה לקוחות ! מרתיח #mad

ועוד בא אחד שחושב שברגים מדביקים - ב י ז י ו ן #thumbsdown

סימן קריאה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון