תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:11
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה בשירשור בטור של 2 לוחות מידי לשליטה ב RACK
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  ArielY  
Supporter
שאלה בשירשור בטור של 2 לוחות מידי לשליטה ב RACK
הודעה פורסם: שני 03 יול',06 23:38   
טוב, אני מסבך קצת את העניינים, השאלה מופנית למי שיש לו ניסיון או מתמצא היטב במידי.
כיום ה RACK שלי מכיל פרהמפ של CARVIN ומולטי של T.C כאשר שניהם נשלטים במידי ע"י לוח של בהרינגר FCB1010.
כל לחיצה על לחצן בלוח מזניקה פריסט אחר שמורכב מערוץ מספר X בפרה ופריסט במולטי בהתאמה, עד כאן הכל סבבה.
לצורך שליטה על דברים נוספים כגון TAP DELAY ו MUTE כללי של המולטי הוספתי ב PEDAL BOARD עוד FOOTSWITCHES רגילים שמתחברים בחיבור יעודי לכך במולטי.
אחד הדברים הנחמדים במולטי הוא יכולת "הלמידה" שלו, כלומר אני יכול לבקש פעולה מסוימת (כגון TAP) לשים את המולטי במצב "למידה" ואז ללחוץ על הלחצן שאני רוצה שיבצע את הפעולה הנ"ל, המולטי "ירגיש" את הלחיצה ויקבע את הלחצן הנ"ל לפעולה הרצויה.
עכשיו חוץ מזה אני יכול גם להדליק ולכבות אפקט מסוים בתוך הפריסט של המולטי אם אני רוצה באותו עיקרון או (יותר טוב) באמצעות מידי.
הלוח של בהרינגר נותן 10 לחצני מעבר בין פריסטים שאני משתמש בכולם לטובת מעבר פריסטים.
מכיון שאני רוצה לבצע עוד פעולות (כמו מה שהזכרתי, כיבוי הדלקה של אפקט וכו) אני צריך עוד לחצני מידי לכך, שאין לי אותם בלוח.
הפיתרון הכי נכון והכי מיקצועי והכי יקר (לצערי) הוא לעבור ללוח כזה או כזה שכוללים מלבד 10 לחצני מעבר לפריסטים ולחצני BANK UP , BANK DOWN , גם לחצנים נוספים שיכולים לשמש למה שאני רוצה וכו (לא בר רכישה כרגע)
מה שחשבתי לעשות זה לקחת 2 לוחות זהים , (לדוגמא MC1 של ADA) ולשרשר אותם בטור ל RACK , כלומר מיציאה של 1 לכניסה של 2 ומהיציאה של 2 לכניסה ב RACK, כך שאחד ישמש לפריסטים ואחד לכל הפעולות המיוחדות שיתוכנתו במולטי בעזרת מצב למידה.
הבעייה היא שהלוחות משדרים מין הסתם באותו ערוץ או מה שזה לא יהיה, כך שאני עלול למצא את עצמי מבצע את אותה הפעולה באותו כפתור בשני הלוחות במקום שתהיה לי הפרדה.
בעיה נוספת שכנראה תופיע זה שהפרהאמפ יושפע מהלוח של הפעולות המיוחדות ויעביר ערוצים גם הוא שזה דבר כמובן לא רצוי.
רעיונות רבותי ?
האם יש לוחות מסוימים המאפשרים לשנות את ערוץ המידי כדי שמכשיר X לא יושפע מהפקודה המשוגרת דרכם ?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 11:03   
למיטב ידיעתי ה-FCB ניתן לתיכנות כמו שאתה רוצה.
בדוק את זה
(פורמט PDF)
עריכה: בדוק את FIG 3
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 11:04   
תוספת: כמובן שיש לבדוק שהמכשיר שמקבל את הפקודות מסוגל להבדיל בין channels שונים ולפרש נכון את המידע הנכנס ...
  ArielY  
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 11:30   
אסף :
למיטב ידיעתי ה-FCB ניתן לתיכנות כמו שאתה רוצה.
בדוק את זה
(פורמט PDF)
עריכה: בדוק את FIG 3

אסף, תודה על התשובה, פיספסת משהו שכתבתי בהודעה...
ברור שה FCB יודע לעשות את זה, הוא ניתן לתכנות בצורה די טובה.
אבל...כל הלחצנים שלו כבר תפוסים, לחצני פריסטים 1-10 תפוסים למעבר פריסטים, ו BANK UP / DOWN תפוסים לשם הפעולה הנ"ל וזהו....אין יותר לחצנים פנויים.
אני צריך עוד לחצנים (כ 6 בערך אולי יותר) מעבר למה שיש.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 12:14   
אם כך לא הבנתי - מה ההבדל בין להשתמש בלוח רצפה כגון ה-RS-10 לבין לשרשר 2 שלטי FCB1010 לדוגמא? מה שה-RS-10 יכול לעשות גם שני שלטי FCB יכולים לעשות. הבעיה היחידה שאני רואה כאן (שתהיה תקפה ללא קשר לקונפיגורציה בה תבחר) היא שהפראמפ והמולטי שניהם יגיבו יחד לאינפורמצית ה-MIDI שתכנס. אני לא מכיר את המכשירים כך שקשה לפתור את הבעיה הזו (שהפתרון האלגנטי ביותר עבורה יהיה לומר לאחד להגיב רק ל-channel 1 ולשני רק ל-channel 2). האם צדקתי הפעם בהבנת הבעיה?
bonanza123
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 12:39   
כמובן ש "ערוץ" שמיחד כל לוח יפתור את הבעיה ,ואם יש לך בהם MIDI THRU אז השאלה לגבי השפעות לוואי לא רלוונטיות כי הלוח השני לא יורגש ,הוא יהווה BY PASS למידי הנכנס.

סתם רעיון שעלה לי ,אין אפשרות במולטי לאות כפול מהלוח ,כלומר לחצן 1+2 .
או פמפום של הלחצן ,ליצירת 2 אותות בזו אחר זו ,כי השיטה קיימת רק השאלה אם יש לך אותה .
אמרתה שיש לו "למידה" אז אולי הוא אוכל גם את זה,תנסה ,אין לך מה להפסיד.
אני מנסה לחשוב על עוד דברים,אם יעלו לי אז אשתף אותך...
בהצלחה .
  ArielY  
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 15:49   
ציטוט:
אם כך לא הבנתי - מה ההבדל בין להשתמש בלוח רצפה כגון ה-RS-10 לבין לשרשר 2 שלטי FCB1010 לדוגמא? מה שה-RS-10 יכול לעשות גם שני שלטי FCB יכולים לעשות.

ההבדל הוא שבשני לוחות זהים אתה צריך ליצור איזו שהיא הבדלה שלא יהיה אות זהה כפול משני הלוחות אלא לדוגמא לחצן "1" בלוח A יהיה מעבר לפריסט "1" ואילו לחצן "1" בלוח B יהיה לטובת כיבוי הדלקה של הדיליי למשל, נראה לי את זה אפשר להשיג ע"י עבודה בשני ערוצי מידי, לעומת אם נעבוד עם לוח כדוגמת ה RS10 נקבל בלוח אחד את כל הלחצני פריסט 1>>10 וגם עוד כמה לחצנים פנויים שנגדיר אותם למה שנרצה.

ציטוט:
הבעיה היחידה שאני רואה כאן (שתהיה תקפה ללא קשר לקונפיגורציה בה תבחר) היא שהפראמפ והמולטי שניהם יגיבו יחד לאינפורמצית ה-MIDI שתכנס. אני לא מכיר את המכשירים כך שקשה לפתור את הבעיה הזו (שהפתרון האלגנטי ביותר עבורה יהיה לומר לאחד להגיב רק ל-channel 1 ולשני רק ל-channel 2). האם צדקתי הפעם בהבנת הבעיה?

בערך....
נראה לי שמה שצריך לעשות זה לעבוד בשני ערוצי מידי, כאשר הפרהאמפ יגיב רק לערוץ 1 ואילו המולטי יגיב לערוץ 1 + ערוץ 2.....בהנחה שזה אפשרי.
כך נקבל בפרה רק מעבר פריסטים (ערוצ 1) ואילו במולטי נקבל מעבר פריסטים (ערוץ 1) ופעולות מיוחדות (ערוץ 2).
ושוב....בהנחה שה T.C יודע לעבוד בשני ערוצי מידי יחד....בתקווה.

ציטוט:
סתם רעיון שעלה לי ,אין אפשרות במולטי לאות כפול מהלוח ,כלומר לחצן 1+2 .
או פמפום של הלחצן ,ליצירת 2 אותות בזו אחר זו ,כי השיטה קיימת רק השאלה אם יש לך אותה .
אמרתה שיש לו "למידה" אז אולי הוא אוכל גם את זה,תנסה ,אין לך מה להפסיד.

גם אם יש אפשרות לאות כפול כמו לחיצה כפולה זה קצת יסרבל לי את העבודה ואני מעדיף להימנע מזה, זה גם יכול לגרור טעויות (במקום מעבר פריסט....כיבוי דיליי בגלל שהלחיצה הייתה ארוכה או משהוא כזה).
לגבי הלמידה של אות כפול המולטי לא יקבל את זה.
ברגע שהוא במצב למידה ולחצתי על משהוא.....זהו ! זה בזיכרון.

במחשבה נוספת, אני בספק אם שירשור של 2 לוחות יעבוד....
אלה צריכים להיות לוחות עם MIDI THROUGH ועד כמה שאני מכיר הלוחות מגיעים מקסימום עם MIDI IN , MIDI OUT וגם לא לכולם יש את זה, בדר"כ יש רק OUT.
כך שקיימת אפשרות שה MIDI OUT מלוח A שיחובר ל MIDI IN בלוח B יגרום רק לבלאגן בלוח B ולא למשהו רצוי ב RACK...
נראה לי אני ארד מהעניין הזה #cry עד שיהיה כסף ל RS10 או משהוא בסגנון
גם אין לי מאיפוא להביא 2 לוחת זהים לניסיון
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 19:00   
MIDI MERGE function allow soft through and merging of controller and input data

מתוך אתר בהרינגר על השלט.
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 20:15   
shem_tov :
MIDI MERGE function allow soft through and merging of controller and input data

מתוך אתר בהרינגר על השלט.

כן...אבל אני בטוח לא אעשה את זה עם 2 לוחות בהרינגר ....הלוח הזה גם ככה מפלצתי בגודלו #biggrin
לשים 2 על הרצפה ב PEDALBOARD....לא ישאר לי מקום לעמוד
subzero
הודעה פורסם: שלישי 04 יול',06 21:20   
אריאל, ה - TC יודע לעבוד במוד OMNI (לקבל סיגנל בכל ערוצי המידי)
ב - MPC ניתן לתכנת איזה ערוץ ישלח את אותות.
הבעיה היחידה היא השירשור של הלוחות
יכול מאוד להיות שניתן לפתור בעיה זו עם ממשק מידי 2IN X 2OUT, אבל הוא צריך להיות עצמאי (לא תלוי מחשב או משהו)

איציק
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון