תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה לגבי סוגי חלילי צד
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי
  Guy.D  
שאלה לגבי סוגי חלילי צד
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 00:00   
שלום לכולם,
אולי משהו יכול לעזור לי בסוגיה:
אני מעוניין להתחיל ללמוד חליל צד,ואני רוצה לקנות אחד חדש.איפה שאני בודק,מציעים שם חלילים לתלמידים, (STUDENT FLUTE).
שאלתי היא , מה המיוחד בחליל זה שהופך אותו לחליל של תלמידים ,בניגוד לחליל רגיל , ומה הדברים שאני צריך לשים לב אליהם כאשר אני מעוניין לבדוק ולרכוש חליל שכזה.
בתודה מראש,
גיא
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 08:03   
זה ההבדל
זה חליל לתלמיד וזה חליל שאינו לתלמיד.

ברמה הטכנית?
איכות החומר?
מה אכפת לך?

חליל זה צינור עם טכניקת עבודה פשוטה עד תימהון.
תקנה את מה שהמורה שלך ממליץ עליו בהתאם לשיקולים תקציביים ונתוני שירות לקוחות.
בכל מקרה - המורה שלך ניגש פיזית איתך לחנות ובוחר עבורך חליל.
אם הוא לא מוכן לעשות את זה, תחליף אותו. (יעלה לך פחות)
  Guy.D  
מנגינת החליל
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 09:03   
ממממ.....
א.תודה על תשומת הלב והזמן שהושקע במענה.
ב.אין לי מורה עדיין , ואני באמת רוצה לדעת מה ההבדלים בין החלילים....אני רוצה להבין האם לקנות חליל ב80$ זה לא לשים את כספי על קרן הצבי או שהוא יוכל לספק אותי לכמה שנות לימוד חליל טובות.וברור שכמה שיותר יקר זה כמה שיותר טוב.ועדיין,האם חליל של תלמיד ייענה על צרכי?
תודה
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 09:44   
אם אתה תלמיד, אז חליל של תלמיד יענה על צרכיך, לא? #smile
אפשר ומומלץ לשכור חליל במקום לקנות אותו - זה יעלה לך 50-70 ש"ח לחודש בגינצבורג כלי נגינה (רחוב אלנבי ת"א). זה מאפשר לך לשדרג לחליל טוב יותר ברגע שאתה או המורה שלך מרגישים שהגיע הזמן.
אני מניח שההבדלים בין חליל "תלמיד" לחליל רגיל מתבטאים באיכות החומר וההרכבה, בלחצנים מחוררים (שיותר קשה לנגן עליהם), בתוספת של תווים נוספים למנעד (ששוב - דורשים טכניקה יותר מסובכת) וכו'.
כפי שיורם אמר, המורה שלך צריך לעזור לך לבחור את החליל.
benny schwartz
תומך
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 10:51   
טיפ קטן, חליל לתלמיד פירושו בד"כ חליל "למתחילים" - שזה אומר גם שהוא אמור להיות יותר נוח לנגינה בשביל תלמיד מתחיל, אבל גם שאיכות החומרים ירודה (לא כסף וכאלה...) וכן רמת הגימור, שמשפיעה על כל האמור - קלות נגינה, ואיכות הצליל..
רק מה? שכמו בכל דבר גם כאן יש טובים יותר ופחות, ולא נכון יהיה לומר שכל מה שברמה של מתחילים יהיה אותו דבר וכל עוד אתה לא רוכש כלי מקצועי זה לא משנה...

השלב שאתה נמצא בו הוא לא השלב של לבחור כלי לפי סגנון ונקיות הצליל וכל זה, כי אתה רק מתחיל ללמוד, ולכן מה שחשוב שיהיה לך כלי נוח ללמוד איתו, ושתוכל לסחוב איתו כמה שיותר, עד שתגבש אופי נגינה ותכיר יותר כלים על מנת להחליט מה הכלי שאתה רוצה ושמתאים לצרכיך.

לכן אני אישית ממליץ לך מנסיון של כמה חברים טובים בתחום, ללכת על האופציה של חליל צד יאמהה - המחירים סבירים, כלי נוח לנגינה (שזה חשוב למתחילים...) ומוציא צליל שאפשר לעבוד איתו גם בהמשך. והכי חשוב, הכלי אמין. (תבדוק בכלי זמר...)

עוד אופציה, היא חלילים של ARTLY, שזה הקו הזול של חברת "ארמסטרונג", והוא נשמע יותר טוב מהימאהה, אבל גם עולה בהתאם...

חוצמיזה בהחלט כדאי שתתיעץ עם המורה, אבל בהסתייגות, שכמו שאמרתי, יש, כמו בכל דבר, אנשים שיגידו לך שצריך כלי מקצועי, נקודה! כל מה ש"לתמחילים" יישמע אותו הדבר...

אני, כאמור חולק על התפיסה הזו, ולכן המלצותי לך בהתאם.

בהצלחה.
clarnibass
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 11:27   
החלילים לסטודנטים של Yamaha נחשבים לטובים, אולי הכי טובים בדגמי הסטודנטים. עוד חברות לא רעות הן Buffet, Gemeinhardt, Armstrong אבל אני לא יודע אם יש אותן בארץ. אם אתה מוצא משומש במצב טוב אז זה בטח יהיה יותר משתלם מאשר חדש. ההבדל העיקרי (וכמעט היחיד) בין חלילים מקצועיים לחלילים לסטודנטים (ובכלל בין חלילים במחירים שונים) זה איכות הבנייה. התוצאה היא צליל ואינטונציה הרבה יותר טובים (בגלל תכנון אקוסטי הרבה יותר מושקע).
אני מסכים עם בני שאתה ממש לא צריך חליל מקצועי, בעיקר כשהחלילים לסטודנטים שמיוצרים היום הם בכלל לא רעים. אני ממליץ על דגם עם חורים סגורים (נדמה שכל הדגמים לסטודנטים הם עם חורים סגורים).
יהושע רוזליס
זהירות
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 16:44   
זהירות מחלילים "אין שם" כי הזולים באמת יכולים להיות מלאים בזליגות ובעיות איטונציה עדיף כפי שהמליצו אחרים להצמד לחברה ידועה ולקבל איכות מסוימת
בהצלחה
יהושע
www.rosalis.com
מלחין ופסנתרן
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 03 אוג',06 19:38   
אם אנחנו כבר בעניין, אז מה דעתכם על החלילים של Jean Michael? (מוכרים בגינצבורג)
תם
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 04 אוג',06 18:59   
אם אתה רק מתחיל ללמוד ואתה רוצה לקנות (לא להשכיר)
אתה חייב, אבל חייב, ללכת עם מישהו שיודע לנגן שיבדוק לך את הכלי, ושזה יהיה מישהו שאתה סומך עליו.
אני לא חלילן אבל אני נשפן וממש לא הייתי קונה כלי חדש שאני לא מכיר רק לפי השם, במיוחד לא כלי נשיפה. חשוב מאוד גם לבדוק את הכלי עצמו שאתה קונה ולא שתבדוק אחד ספציפי ושיביאו לך חליל אחר מאותו הדגם.

בהצלחה
S.Supporter
Re: מנגינת החליל
הודעה פורסם: שישי 04 אוג',06 20:46   
Guy.D :
ממממ.....
א.תודה על תשומת הלב והזמן שהושקע במענה.
ב.אין לי מורה עדיין , ואני באמת רוצה לדעת מה ההבדלים בין החלילים....אני רוצה להבין האם לקנות חליל ב80$ זה לא לשים את כספי על קרן הצבי או שהוא יוכל לספק אותי לכמה שנות לימוד חליל טובות.וברור שכמה שיותר יקר זה כמה שיותר טוב.ועדיין,האם חליל של תלמיד ייענה על צרכי?
תודה

אין בעד מה, ואני מצטער אם לא קיבלת בדיוק את התשובה שרצית.
80$ לחליל נשמע לי מעט מדי עבור חליל חדש.
אם אתה ממש מתחיל, וזה חליל ראשון שלך, אתה הולך לקנות את החליל עם המורה שלך.
אם נראה לך שזה לא תשובה מספקת... עשה כרצונך.

כל השאר על קרן הצבי.

המורה שלך יעזור לך למצוא חליל טוב. הוא בוודאי מקושר לשוק יד שניה של תלמידים כמוך, שאולי ויתרו ומחפשים להיפטר מחליל במצב טוב.
והוא במיוחד, יודע מה הרמה שלך, מה הגיל שלך, מה מידת הרצינות שלך וכ"ו, נתונים שאני לא יודע להגדיר.
והחלק השני של התשובה שלי נועד לציין שאין כזה דבר "חליל רגיל".
יש חליל, ויש בהם זולים (ומן הסתם, פחות איכותיים) והם בד"כ מיועדים לנגנים מתחילים.
אבל באמצע יש הרבה שלבים והם תלויים בתקציב שלך.
וכמו בכל מסגרת כמעט, יש פה שוק יד שניה שכדאי להכיר גם מצד הקניה וגם מצד המכירה.
לא כל חליל תוכל למכור.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון