פורסם: חמישי 03 אוג',06 00:00
שלום לכולם,
אולי משהו יכול לעזור לי בסוגיה:
אני מעוניין להתחיל ללמוד חליל צד,ואני רוצה לקנות אחד חדש.איפה שאני בודק,מציעים שם חלילים לתלמידים, (STUDENT FLUTE).
שאלתי היא , מה המיוחד בחליל זה שהופך אותו לחליל של תלמידים ,בניגוד לחליל רגיל , ומה הדברים שאני צריך לשים לב אליהם כאשר אני מעוניין לבדוק ולרכוש חליל שכזה.
בתודה מראש,
גיא
S.Supporter
פורסם: חמישי 03 אוג',06 08:03
זה ההבדל
זה חליל לתלמיד וזה חליל שאינו לתלמיד.
ברמה הטכנית?
איכות החומר?
מה אכפת לך?
חליל זה צינור עם טכניקת עבודה פשוטה עד תימהון.
תקנה את מה שהמורה שלך ממליץ עליו בהתאם לשיקולים תקציביים ונתוני שירות לקוחות.
בכל מקרה - המורה שלך ניגש פיזית איתך לחנות ובוחר עבורך חליל.
אם הוא לא מוכן לעשות את זה, תחליף אותו. (יעלה לך פחות)
פורסם: חמישי 03 אוג',06 09:03
ממממ.....
א.תודה על תשומת הלב והזמן שהושקע במענה.
ב.אין לי מורה עדיין , ואני באמת רוצה לדעת מה ההבדלים בין החלילים....אני רוצה להבין האם לקנות חליל ב80$ זה לא לשים את כספי על קרן הצבי או שהוא יוכל לספק אותי לכמה שנות לימוד חליל טובות.וברור שכמה שיותר יקר זה כמה שיותר טוב.ועדיין,האם חליל של תלמיד ייענה על צרכי?
תודה
תומך
פורסם: חמישי 03 אוג',06 10:51
טיפ קטן, חליל לתלמיד פירושו בד"כ חליל "למתחילים" - שזה אומר גם שהוא אמור להיות יותר נוח לנגינה בשביל תלמיד מתחיל, אבל גם שאיכות החומרים ירודה (לא כסף וכאלה...) וכן רמת הגימור, שמשפיעה על כל האמור - קלות נגינה, ואיכות הצליל..
רק מה? שכמו בכל דבר גם כאן יש טובים יותר ופחות, ולא נכון יהיה לומר שכל מה שברמה של מתחילים יהיה אותו דבר וכל עוד אתה לא רוכש כלי מקצועי זה לא משנה...
השלב שאתה נמצא בו הוא לא השלב של לבחור כלי לפי סגנון ונקיות הצליל וכל זה, כי אתה רק מתחיל ללמוד, ולכן מה שחשוב שיהיה לך כלי נוח ללמוד איתו, ושתוכל לסחוב איתו כמה שיותר, עד שתגבש אופי נגינה ותכיר יותר כלים על מנת להחליט מה הכלי שאתה רוצה ושמתאים לצרכיך.
לכן אני אישית ממליץ לך מנסיון של כמה חברים טובים בתחום, ללכת על האופציה של חליל צד יאמהה - המחירים סבירים, כלי נוח לנגינה (שזה חשוב למתחילים...) ומוציא צליל שאפשר לעבוד איתו גם בהמשך. והכי חשוב, הכלי אמין. (תבדוק בכלי זמר...)
עוד אופציה, היא חלילים של ARTLY, שזה הקו הזול של חברת "ארמסטרונג", והוא נשמע יותר טוב מהימאהה, אבל גם עולה בהתאם...
חוצמיזה בהחלט כדאי שתתיעץ עם המורה, אבל בהסתייגות, שכמו שאמרתי, יש, כמו בכל דבר, אנשים שיגידו לך שצריך כלי מקצועי, נקודה! כל מה ש"לתמחילים" יישמע אותו הדבר...
אני, כאמור חולק על התפיסה הזו, ולכן המלצותי לך בהתאם.
בהצלחה.
פורסם: חמישי 03 אוג',06 11:27
החלילים לסטודנטים של Yamaha נחשבים לטובים, אולי הכי טובים בדגמי הסטודנטים. עוד חברות לא רעות הן Buffet, Gemeinhardt, Armstrong אבל אני לא יודע אם יש אותן בארץ. אם אתה מוצא משומש במצב טוב אז זה בטח יהיה יותר משתלם מאשר חדש. ההבדל העיקרי (וכמעט היחיד) בין חלילים מקצועיים לחלילים לסטודנטים (ובכלל בין חלילים במחירים שונים) זה איכות הבנייה. התוצאה היא צליל ואינטונציה הרבה יותר טובים (בגלל תכנון אקוסטי הרבה יותר מושקע).
אני מסכים עם בני שאתה ממש לא צריך חליל מקצועי, בעיקר כשהחלילים לסטודנטים שמיוצרים היום הם בכלל לא רעים. אני ממליץ על דגם עם חורים סגורים (נדמה שכל הדגמים לסטודנטים הם עם חורים סגורים).
S.Supporter
פורסם: חמישי 03 אוג',06 19:38
אם אנחנו כבר בעניין, אז מה דעתכם על החלילים של Jean Michael? (מוכרים בגינצבורג)