שלום,
אני מבקש עזרה באקוסטיקה,
מצורף תרשים של החדר, כאשר בחדר אני עושה בעיקר חזרות אבל גם מקליט לפעמים, אני רוצה להקליט תופים באיכות סקיצה סבירה (אני מקליט עם מיקרופון לבס וקונדנסור אחד מלמעלה),
מה אוכל לעשות כדי לשפר את האקוסטיקה בחדר?
האם ספוגים אקוסטיים על כל הקירות יהוו פיתרון?
תודה רבה
נתוני החדר שלי הם -
אורך החדר: 364 ס"מ
רוחב החדר: 281 ס"מ
גובה החדר: 250 ס"מ
מטרה (חדר בקרה, סטודיו, וכו'): חזרות והקלטות
סביבת החדר (מגורים, כפרי, מסחרי כו'): כפרי
[HR]
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
99% שלא.
באופן כללי ומבלי להכיר את החדר הספציפי שלך לעומק:
כדי לקבל סאונד תופים טוב עם כ"כ מעט מיקרופונים (ואחד קונדנסר) החדר שאתה מקליט בו חייב להיות יוצא מן הכלל עם "אמביאנס" מובנה, שאפשר להשיג רק על ידי חדרים גדולים בדרך כלל. לכן, לדעתי, הצעד הראשון שלך לדעתי לא צריך להיות בכיוון של אקוסטיקה, אלא בכיוון של הוספת מיקרופונים "קרובים" (לרוב דינמיים) לתופים שתעזור לך למזער את תרומת החדר לסאונד הכללי. מיקרופון קרוב לסנר + קרוב לבס + זוג אוברהדס יכולים לתת סאונד מאד טוב אם יודעים מה עושים. אם תוכל גם להוסיף מיקרופונים קרובים לטמטמים ולהיהאטס - מה טוב. לא מזיק גם להשקיע במערכת תופים טובה .
שני הצעדים הבאים שלך צריכים להיות לנסות להיפטר מההחזרים המוקדמים של התופים (כדי להיפטר מ"סאונד הממ"ד" הידוע לשמצה) וכן לנסות ולאלף את התדירויות הנמוכות של החדר, שתורמות באופן החמור ביותר לסאונד לא נעים לדעתי. לצעד הראשון נסה תחילה להציב חומר סופג בכל אזור בו מתרחשת החזרה ראשונה בין מערכת התופים למיקרופונים - ככל שסופג יותר כך טוב יותר. לצעד השני עליך לבנות מלכודות בסים - פינות החדר הן מיקום התחלתי טוב. ספוגים לרוב לא יצלחו למלאכה, וגם אם כן - "פר" מטר מעוקב יש חומרים הרבה יותר מוצלחים לספיגה, כגון צמר סלעים\זכוכית.
לבסוף, עליך להיזהר לא "לחנוק" את החדר שלך עם יותר מדי ספיגה. בדר"כ אין מה לחשוש מעודף ספיגה בתדירויות נמוכות בחדרים קטנים, משום שממילא אין מספיק אף פעם, אבל בתדרי אמצע\גבוהים קל מאד לחנוק חדר ולגרום לו להשמע רע, משום שרוב החומרים סופגים גבוהים היטב - ואז לא משנה אם גם תשים gefell בתור ה-overheads שלך, יהיה זה חסר תועלת מפני שהצליל שלהם לא יתרום דבר חיובי למיקס הסופי. זכור - המיקרופונים קולטים פחות או יותר מה שהאוזניים שלך שומעות. אם החדר נשמע רע בלי מיקרופונים, הוא ישמע רע גם עם מיקרופונים.