תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תופים אלקטרונים - V-Drums
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (150) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה
  צופיפניק  
S.Supporter
תופים אלקטרונים - V-Drums
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 00:24   
שלום לכולם.
אז שוב אני במסע הבלתי נגמר אחר ציוד, והפעם זה תופים אלקטרונים.
1. אני כבר שנים מנגן על תופים, אבל רק ברמה סבירה של ללוות שיר ולא יותר מזה, וזה בגלל שלא יוצא לי בכלל להתאמן על תופים - רק לעתים רחוקות אצל חברים, בחזרות של הרכבים שאני מנגן בהם, ברימון וכו'. אני רוצה שיהיו לי תופים בבית, שאוכל להתאמן עליהם ולהעלות את הרמה. ההורים שלי לא מרשים להכניס תופים אמיתיים הביתה, וגם השכנים לא יאהבו את זה, ובעצם בכלל אין לי איפה לשים תופים בבית. לכן חשבתי לקנות תופים אלקטרונים שאוכל לנגן בהם בווליום חלש או עם אוזניות, ושלא יתפסו יותר מדי מקום בחדר.
2. אני לא מאמין בלתכנת תופים עם העכבר, ובשירים שאני מקליט בבית אני תמיד מקליט תופים "לייב" עם הקלידים. יהיה יותר נחמד להקליט MIDI עם תופים אלקטרונים. ברור שזה לא אותו דבר כמו להקליט תופים אמיתיים, מבחינת ההרגשה וגם כמובן מבחינת הסאונד, אבל זה עדיף על כלום, ואני תמיד מצליח למצוא גרובים ומעברים יותר מעניינים כשאני מנגן על תופים אמיתיים מאשר כשאני "מנגן" אותם על קלידים.

שאלותיי למי שמבין בתחום:
1. הבנתי שיש דגמים שונים של Roland וגם של Yamaha. מה אתם יכולים לספר לי על התופים האלקטרונים של החברות הנ"ל? והאם יש עוד חברות שמייצרות תופים כאלה? התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח (עדיף יד ראשונה), אני קונה בארץ, ואני לא מחפש את הטופ שבטופ אלא רק משהו שיאפשר לי להתאמן בבית ולהקליט גרובים ב-MIDI. צריך שיהיה שם תוף בס, סנר, 2 או 3 טמטמים, היי הט, קראש ורייד. אם יש אפשרות לדאבל בס זה אפילו יותר טוב.
2. מאחר שהתופים יאוכסנו בחדר השינה שלי, שגם ככה מאכסן מיטה וחצי, שני כיסאות, קלידים, מחשב, ארון ומגוון של גיטרות - האם זה פרקטי לאכסן את התופים בפינה כלשהי או אפילו בתוך תא גדול בארון, ולהוציא אותם רק כשאני רוצה לנגן?
3. האם שווה לקנות יד שניה? במלים אחרות: האם הפדים מחזיקים מעמד אחרי כמה שנים של שימוש? והאם היה שינוי באמת משמעותי בדגמים שיצאו בשנה-שנתיים האחרונות?

אגב, בבזאר ראיתי את זה... נראה מעניין...

תודה,
ברק.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 01:13   
זה נראה כמו חיקוי של הרולנד SPD-20.
musicproject
סקירה...
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 06:14   
אתה מוזמן לקרוא סקירה שכתבתי פה לפני שנה בערך על תופים אלקטרוניים :

http://www.act.co.il/index.php?action=review&status=view_rev&rev_id=121

או כאן
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 10:58   
אין לי יותר מידי זמן לבצע סקירה אבל אני יכול לאמר לך שבתקציב שציינת (פלוס מינוס) אתה יכול לרכוש את המערכת הזאת מחלילית. אם הסאונד של המודול עצמו חשוב לך אתה יכול לרכוש את המערכת הזאת (לי יש משהו דומה).

כעיקרון מדובר במערכות חביבות, מובטחת לך הנאה בכל מקרה אך בהרגשה הכללית- רחוק מאוד מתיפוף על תופים אמיתיים (רוב המערכת מורכבת מפאדים קטנים). יתרון ענק של שתי המערכות הוא הגודל שלהן שמבטיח הצבה גם במקומות מוגבלים וכמובן יתרון השקט (לשאר בני הבית).

אני מציע לך לקפוץ לחלילת יפו, בפעם האחרונה שבדקתי היה ניתן לבדוק את המערכות הנ"ל בתצוגה + שירות אדיב.

אגב, לא יצא לי כמעט לשלוט בעזרת המערכת על כלי vst אבל במעט ששיחקתי עם ה-battery נתקלתי בבעיות של הפרשים ב-velocity בין מה שהקלטתי למה ששמעתי אז אם הנושא חשוב לך, כדאי לבדוק אותו לפני הרכישה ( אני מניח שלא מדובר בבעיה של המכשיר אלה בעיה של הגדרות).
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 11:03   
המערכת הכי זולה בחלילית עולה 6,500 ש"ח אחרי הנחה. זה מעבר לתקציב שלי, אבל אם זו האפשרות היחידה, יכול להיות שאני אשקול לקנות אותה.
הסאונד של המודול אכן פחות חשוב לי כי אני מתכוון להקליט (ואולי אפילו לנגן) עם כלי VST.
אני אסע לחלילית בימים הקרובים כדי לבדוק את המערכת, בינתיים - מישהו יכול להמליץ על עוד משהו? האם בכלי זמר מוכרים את המערכות של Yamaha? כי בפעם האחרונה שהייתי שם לא ראיתי שום דבר כזה... (והם לא עונים בטלפון)
ומה לגבי התופים של Alesis? מישהו התנסה?
תודה #smile
יוני תפר (Stitches)
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 13:35   
אולי לא תשובה,אבל זה בטח ידליק אותך רק יותר

כאן מוצג סטאפ של Hard עם מודול Roland TD20 ששולט על DFH Superior

1
2
3
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 14:08   
זה אכן נחמד מאוד, אבל לא עונה על הדרישות שלי שהן: מחיר זול וקומפקטיות...
לא בדקתי מה המחיר בכלל, אבל אני מנחש שהמחיר הזה יאפשר לי גם לקנות סט תופים אקוסטיים אמיתיים וגם לשכור סטודיו פרטי משלי שבו אוכל לנגן בהם באין מפריע, ועדיין ישאר לי קצת כסף לביזבוזים #thumbsup
אני מחפש משהו זול ופשוט לצורך אימון הקלטת מידי בלבד...
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 17 אוג',06 22:59   
ראיתי היום מערכת של Yamaha בכלי זמר ומערכת של Alesis ב"ארט סטודיו" ברעננה.
המערכת של Yamaha יקרה פי 2 ויש בה כמה דברים שאין במערכת של Alesis כמו אפשרות לנגן Rim בתוף ה-Snare או Bell במצילת ה-Ride.
הסאונדים בשתי המערכות הם בחלקם סבירים ובחלקם מצחיקים באיכותם. הם מתאימים לצורך אימון, אבל בטח לא להקלטות והופעות. מצד שני, אני מתכוון לנגן דרך כלי VST איכותיים, כך שזה פחות חשוב מבחינתי.
ההרגשה, הדינמיקה בנגינה וכמובן ההנאה - הן מן הסתם לא כמו בתופים אמיתיים, שהם הרבה יותר ורסטילים מכל הבחינות, אבל היא דווקא די סבירה.
המערכת של Alesis עולה רק 3500 ש"ח (מתצוגה), כולל הכל - זה פחות מחצי מחיר מהמערכת של Yamaha והרבה פחות מהמערכת של Roland (שאותה לא יצא לי לראות עקב חוסר זמן, אבל אני מניח שהיא לא שונה מאלה שראיתי במידה משמעותית...)
ה-Catch: המחיר הזול הוא בגלל שנשארה רק מערכת אחת בתצוגה. בקרוב יגיע משלוח חדש ואז המערכות האלה יעלו 5,000 ש"ח.
במפתיע (!), לא שמתי לב להבדל גדול מדי בין המערכת של Alesis למערכת של Yamaha משום בחינה, למעט האופציה ל-Rim ול-Bell שמתוארת למטה, והמראה המרשים יותר מבחינה חיצונית של ה-Yamaha.
כמו שהעניינים נראים כרגע, אין מצב שאני אקנה את ה-Yamaha או ה-Roland, מאחר שבשניהם מדובר על מחיר יקר יחסית (6,000-8,000 ש"ח) שאני לא מוכן לשלם עבור מערכת שבסופו של דבר תשמש אותי רק לאימון ולהקלטת מידי. השאלה היא - האם 3,500 ש"ח זה סכום ששווה להשקיע.

העניין מסתבך עוד יותר בגלל שבדרך לכלי זמר נתקלתי במקרה בשני אנשים שאני מכיר: מתופף בהרכב שאני מנגן בו, והמורה שלי בקורס תופים ברימון (רוני הולן). שניהם אנשים שאני מעריך מבחינה מקצועית, ושניהם יעצו לי לא לקנות תופים אלקטרונים, אלא תופים אמיתיים.
רוני הציע לי לקנות תוף בס קטן וקומפקטי (16") עם סנר קטן, טמטם אחד, פלור, היי הט, רייד וקראש. אני לא בטוח שיהיה לי מספיק מקום בחדר בשביל לאכסן אותם, אבל אחרי שראיתי את הגודל של התופים האלה, הגעתי למסקנה שאם אני אפרק אותם בגמר הנגינה ואאכסן את המערכת בחלקים, יתכן מאוד שהיא תיכנס לי לארון בלי בעיה.
אם כך הבעיות שלי הן כרגע:
1. אני לא בטוח שההורים או השכנים יאהבו את הרעיון. אני יודע שאפשר לקנות פדים משתיקים, אבל במקרה הזה כבר עדיף לקנות תופים אלקטרונים כי אז לפחות אפשר לנגן עם אוזניות...
2. יהיה לי קשה להקליט את התופים באמצעים העומדים לרשותי: חדר לא אקוסטי, מיקרופון AKG C4000B קונדנסר, SM58 ו-SM57 דינמיים, פרה-אמפ מונו וכרטיס קול עם 2 כניסות בלבד (למרות שיש לי מיקסר שמכיל 12 ערוצים ועוד 4 פרה-אמפים).
3. גם כשאני כבר אקליט, לא אוכל לערוך את ההקלטה אח"כ באותה קלות שבה אפשר לערוך הקלטת מידי.

אם מישהו בכלל קרא עד כאן #biggrin אשמח להתייחסות ל-3 הנקודות הנ"ל. כל דבר שיעזור לי להגיע להחלטה טובה.
אם אני קונה תופים אקוסטים קומפקטים כמו שרוני הציע, יתכן שאני אקנה אצל יוסי בוזין (ליד דיזינגוף סנטר) - הוא מכין תופים Custom-Made וסט שיתאים לצרכים שלי יכול לעלות בסביבות 5,000 ש"ח, שזה סכום שאני מוכן להשקיע.
לגבי הקלטת תופים, אין לי בעיה גם לקנות עוד מיקרופון או שניים ואולי אפילו כרטיס קול עם יותר כניסות, אם אני אראה שאני מצליח להקליט באיכות טובה (יחסית לסקיצות). השאלה היא אם זה בכלל רלוונטי כשמדובר בחדר קטן ולא אקוסטי...
לסיכום, אני לא סגור שאני באמת מעדיף תופים אקוסטים על אלקטרונים, אבל אני סגור כמעט 100% שאני רוצה לבחור אחת מהאפשרויות ולקנות את הציוד כדי להתקדם מבחינה מקצועית.
אלירן-complex
תומך
הודעה פורסם: חמישי 17 אוג',06 23:54   
תשמע עקרונית ההתיעצות עם המתופפים יותר רלונטית מהעצה שאני יכול לתת לך כי להם יש את הנסיון, אבל לפי התנאים שאתה מתאר הרבה יותר יתאים לך תופים אלקטרונים, תנסה לחפש איזה V-Drum זול, רמה אחרת מאלסיס.

אני לא חושב שכדאי להתחיל עם הכאב ראש של להקליט תופים בבית.
הודעה פורסם: שישי 18 אוג',06 00:58   
על פי מה שאתה מתאר יותר מתאים לך תופים אלקטרונים.

קודם כל - כלי שמתאמנים בו צריך להיות פתוח כל הזמן כדי שלא תתעצל להרכיב ולפרק אותו כל פעם.

שנית - הקלטת תופים היא אומנות בפני עצמה והיא די מורכבת. כדי להכנס לזה זה סיפור מההפטרה ונראה לי שיהיה לך קל יותר להוציא תוצאות טובות יותר מ-VST. בטח כל עוד מדברים על השלבים הראשונים וכשאין לך ממש את האמצעים המתאימים. מה גם ש-VST שונים יכולים להתאים למגוון סגנונות בקלות ואילו סט תופים אחד עם סט מקרופונים (ועוד מצומצם יש לציין) אחד, יהיה הרבה יותר קשה להתאים למגוון סגנונות.

זה מה שנראה לי.
בהצלחה בקנייה.

Logic Pro 8, FF800
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון