תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:07
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מי משתמש בשני ערוצים במגבר?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  TM  
מי משתמש בשני ערוצים במגבר?
הודעה פורסם: חמישי 17 אוג',06 01:22   
סתם מתוך התעניינות.
האם באמת אתם משתמשים בערוץ דרייב לקבלת ובכן.. דרייב בזמן נגינה?
(רוב הנגנים שאני מכיר או ניגנתי איתם משתמשים באפקטים חיצוניים לשם דיסטורשן או דרייב ויש לי תחושה שזה משקף גם את רוב הנגנים בארץ)

לי אישית זה ממש מסורבל, מה גם שממילא רוב הזמן אני בחדרי חזרות או מופיע עם "מגבר של המקום" ואין לי כוח לכל הבלאגן.
אני עם פדאלים.

השאלה היא האם בזמן קניית מגבר מנורות (השבוע) יש סיבה לשקול ולשנות טקטיקה?
האם דיסטורשן מהחלפת ערוץ במגבר יבוא במקום אפקט בשרשרת הסאונד (וישמע טוב יותר) או שעדיף לשמור את האפקט ולבדוק מגברים עם השרשרת הנוכחית על ערוץ קלין?

האם יש חברות שמייצרות מגברי מנורות טובים שיש להם רק ערוץ אחד?
למה בעצם הפונקציה הזו קיימת בכל מגבר?
חשבתי שבמגברים המקוריים, הכניסה לדרייב נעשתה על-ידי בישול המנורות בווליום גבוה. (נשמע לי גם יותר הגיוני כי אז גוון הסאונד אחיד כל הזמן).
בקיצור, איך אתם עובדים בנושא הזה ולמה?
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 17 אוג',06 06:37   
אם תשתמש תמיד בדיסטורשן של המגבר המקומי, הסאונד שלך יהיה שונה באופן דראסטי יותר בין מקום אחד למקום אחר. ע"י שימוש בפדאל אתה יכול לגרום לסאונד שלך להישמע "יותר דומה", למרות שכמובן עדיין תמיד יהיו הבדלים בסאונד גם בערוץ הקלין של המגבר, וגם באקוסטיקה של המקום. המהדרין מביאים מהבית מגבר, או אפילו מדמה מגברים שמחובר ישירות ל-PA (הבחירה לעניים/עצלנים #biggrin ).
אני אישית מצאתי שבחלק מהמגברים (גם מנורות וגם טרנזיסטורים) אני מאוד אוהב את הדיסטורשן המובנה, ובמגברים אחרים אני לא מצליח להגיע לתוצאה שהיא לטעמי אפילו אחרי כיוונון EQ מסיבי. זה עניין של טעם - כמו כל דבר אחר.
arch23
Re: מי משתמש בשני ערוצים במגבר?
הודעה פורסם: שישי 18 אוג',06 07:58   
TM :
סתם מתוך התעניינות.
האם באמת אתם משתמשים בערוץ דרייב לקבלת ובכן.. דרייב בזמן נגינה?
(רוב הנגנים שאני מכיר או ניגנתי איתם משתמשים באפקטים חיצוניים לשם דיסטורשן או דרייב ויש לי תחושה שזה משקף גם את רוב הנגנים בארץ)

חלק מפדלי הדיסטורשן נועדו במקור לחקות דיסטורשן של מגברים. כמו ה-DS-1 שמנסה להשמע כמו מרשל. הסיבה היא שפשוט יש מגברים עם דיסטורשנים מצויינים.
TM :

לי אישית זה ממש מסורבל, מה גם שממילא רוב הזמן אני בחדרי חזרות או מופיע עם "מגבר של המקום" ואין לי כוח לכל הבלאגן.
אני עם פדאלים.

איך להשיג את סאונד הדיסטורשן שלך זה עניין של טעם. זה מאוד נוח שיש לך מגבר שנותן לך את שני דוגי הסאונד הבסיסיים מבלי להזדקק לפדאלים. לדעתי גם הסאונד יותר "אחיד".

TM :

השאלה היא האם בזמן קניית מגבר מנורות (השבוע) יש סיבה לשקול ולשנות טקטיקה?
האם דיסטורשן מהחלפת ערוץ במגבר יבוא במקום אפקט בשרשרת הסאונד (וישמע טוב יותר) או שעדיף לשמור את האפקט ולבדוק מגברים עם השרשרת הנוכחית על ערוץ קלין?

את זה תצטרך לבדוק כשאתה קונה. יש מגברים שתוכל להשיג מהם אוברדרייב ולא יותר, יש מגברים ען דיסטורשן מצויין. בכל אופן האחד לא צריך לבוא על חשבון השני, אפשר בהחלט למצוא מגבר עם דיסטורשן טוב ולהמשיך להשתמש בפדלים לדיסטורשן אחר.

TM :

האם יש חברות שמייצרות מגברי מנורות טובים שיש להם רק ערוץ אחד?
למה בעצם הפונקציה הזו קיימת בכל מגבר?
חשבתי שבמגברים המקוריים, הכניסה לדרייב נעשתה על-ידי בישול המנורות בווליום גבוה. (נשמע לי גם יותר הגיוני כי אז גוון הסאונד אחיד כל הזמן).
בקיצור, איך אתם עובדים בנושא הזה ולמה?

לדעתי רוב המגברים היום מיוצרים עם שני ערוצים ומעלה, כי רק ערוץ אחד כבר לא מספיק לרוב הנגנים. כמות הדרייב שאתה יכול להשיג על ידי ווליום וגיין גבוה באינפוט הוא מוגבלת בסופו של דבר ולכן הוסיפו ערוץ דרייב.
מגבר פשוט עם ערוץ אחד הוא הבלוז ג'וניור של פנדר. ממשיך מודרני של הצ'אמפ. אם הוא טוב או לא, זה נושא לדיון. בדוק אותו ותשווה עם מגברים אחרים שיש להם שני ערוצים.
motaboy
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 18 אוג',06 14:20   
באמת, כשיש לך מגבר שאתה אוהב, שבחרת גם בגלל הoverdrive/distortion שלו, אין שום סיבה שלא תשתמש בו. פדאלים הם עולם רחב, אבל לא לשכוח שיש עוד כל כך הרבה אופציות בתוך המגבר שאין שום סיבה לא לנצל #thumbsup
itar
וגם
הודעה פורסם: ראשון 17 ספט',06 03:40   
איך שהמגבר נשמע בערוץ הדיסטורשן שלו בדרך כלל ישקף גם מה הוא יוציא מפדאל שמחובר אליו. בכלליות שמתי לב שמגברים שהדיסטורשן הפנימי שלהם לטעמי מקבלים פדאלים בצורה הרבה יותר הרמונית. זה ניסוי די פשוט. קחו פדאל דיסטורשן שאתם אוהבים חברו אותו קודם למגבר FENDER עם רמקולים JENSEN ואז תחברו אותו לאיזה מרשל או רדנל עם CELESTION ותראו את ההבדל.
motaboy
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 17 ספט',06 09:11   
כשאני מדליק את הmetal zone הוא לא נשמע כמו שום דבר שיוצא מהערוץ OD של המגבר #guitarist
itar
הודעה פורסם: ראשון 17 ספט',06 14:10   
את זה לא אמרתי.
אמרתי שאם תחבר אותו למרשל ולפנדר המטאל זון שלך ישמע שונה בכל אחד מהם.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 17 ספט',06 15:15   
רוב ההקלטות של דיסטורשן שיצא לי להקליט, נעשו עם הדיסטורשן של המגברים. אמנם מדובר על מגברים במחירים של קרוב ל-20K, אבל עדיין מגברים.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: ראשון 17 ספט',06 15:26   
MrSoundMan :
רוב ההקלטות של דיסטורשן שיצא לי להקליט, נעשו עם הדיסטורשן של המגברים. אמנם מדובר על מגברים במחירים של קרוב ל-20K, אבל עדיין מגברים.

אתה מדבר על מגברים של 20 אלף ?

איזה ?
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 17 ספט',06 15:32   
למען האמת אני לא זוכר את הדגמים המדוייקים. אחד היה מגבר מנורות של מרשל, נדמה לי JCM2000, והשני של פנדר.
יש להם צבעים שונים מאוד, אבל שניהם נותנים תוצאה יפה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון