תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:24
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לומד פסנתר,מול מקלדת שליטה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  אור  
Act Compatible
לומד פסנתר,מול מקלדת שליטה
הודעה פורסם: שני 21 אוג',06 21:29   
היי.
אני לומד פסנתר (לא כנף) בבית ספר למוזיקה.(חדש בבית ספר)
הבעייה היא שאני לומד פסנתר ובבית מתאמן על מקלדת שליטה,כרגע אין לי תקציב להשקיע על פסנתר,אז אני מנגן/מתאמן בבית על מקלדת שליטה שמחוברת למחשב,האם זה טוב לבנתיים?

אני רוצה לרכוש מקלדת שליטה 5 אוקטבות עם טאץ והכל,כרגע אין לי ברירה,השאלה אם זה טוב כי אני לומד פסנתר,שפסנתר זה שונה ממקדלת שליטה שמתחברת למחשב.
האם עצם העיקרון פה הוא הקלידים?שאני חוזר אחרי שעור ופותח את המקלדת שליטה ומתאמן מול תוכנה שמתחברת למחשב עם פלאג של פסנתר ב-CUBASE האם זו הדרך נכונה לבנתיים?

אני שם כסף בצד לטובת פסנתר...

חברים אני מקווה שתכוונו אותי פחות או יותר...

תודה,אור!
Oded
Supporter
הודעה פורסם: שני 21 אוג',06 22:23   
הרי אתה בעצמך אומר שאין ברירה. אם אין ברירה אז אין ברירה.

כמובן שעדיף להתאמן על פסנתר כשלומדים פסנתר. הטאץ' אמיתי יותר, כי הוא... אמיתי - ולא חיקוי של אמיתי (לא משנה כמה החיקוי טוב). התגובה של הפסנתר ללחיצה שלך היא אמיתית ולא חיקוי של אמיתית. הצליל הוא אמיתי, ולא הקלטה של אמיתי (במקרה הטוב).

אבל - אם אין ברירה אז אין ברירה #smile

בהצלחה!
הודעה פורסם: שני 21 אוג',06 22:32   
האם כדי לקנות אפילו פסנתר זול רק לצורך אימון?
Oded
Supporter
הודעה פורסם: שני 21 אוג',06 22:37   
הרי "זול" לפסנתר זה לא 100 שקל. לדעתי כדאי לחסוך עד שתוכל לקנות משהו שנוח וטוב לנגן עליו (כמובן שאין צורך בסטינווי ב250 אלף שקל), אבל חבל לזרוק כמה אלפי שקלים על פסנתר זבל שיוצא מכיוון כל יומיים, נשמע ומרגיש רע.
הודעה פורסם: שני 21 אוג',06 23:00   
האפשרות הכי טובה: לקנות פסנתר אקוסטי אמיתי, יד שניה, במחיר של עד 3,000 ש"ח. זה יכול להיות מאדם פרטי (חפש בלוחות יד שניה באינטרנט) או עדיף - מחנות. כמו שעודד אמר אתה יכול ליפול על פסנתר לא טוב שיוצא מכיוון כל יומיים, אבל אם אתה קונה מחנות וגם מקבל אחריות, לא סביר שזה יקרה. בכל מקרה, תמיד תוכל למכור את הפסנתר ולקנות אחד טוב יותר אם תרגיש שאתה רוצה להתקדם. (אבל לא הייתי ממליץ למישהו שרק התחיל לנגן לקנות ישר פסנתר יקר)

האפשרות הפחות טובה: לשכור פסנתר אקוסטי, במחיר של 250 עד 500 ש"ח לחודש, עד שתחסוך מספיק כסף לקנות פסנתר חדש, או עד שתרגיש שיש לך מספיק נסיון ואתה מספיק רציני בשביל להשקיע בפסנתר - מדובר על השקעה לפחות 10,000 ש"ח לפסנתר חדש.
תלמידה שלי בדיוק שכרה פסנתר מחנות בת"א, אני יכול לתת לך את הטלפון של החנות אם אתה רוצה.

עוד אפשרות: לקנות פסנתר חשמלי עם קלידים שקולים (כמו של פסנתר אמיתי). החסרונות הם שזו לא אותה הרגשה ולא אותו סאונד כמו פסנתר אמיתי, וגם המחיר לא נמוך בהרבה (כמה אלפי שקלים לחדש וגם ליד שניה). היתרון הוא שזה כלי הרבה יותר קומפקטי ונייד, ושיש בו עוד סאונדים שתוכל להשתעשע איתם.

אין לך מה להתאמן על מקלדת שליטה וגם לא על סינטי או על איזו אורגנית צעצוע - זה לא פסנתר וזה גם לא אמור להיות פסנתר. מדובר על כלים שונים לחלוטין שהמשותף ביניהם הוא רק הסדר של הקלידים.
Oded
Supporter
הודעה פורסם: שני 21 אוג',06 23:09   
צופיפניק :
זה לא פסנתר וזה גם לא אמור להיות פסנתר. מדובר על כלים שונים לחלוטין שהמשותף ביניהם הוא רק הסדר של הקלידים.

זה נכון שזה לא פסנתר, וזה כמעט נכון שזה גם לא אמור להיות פסנתר. אבל להגיד שמדובר על כלים שונים לחלוטין זו כבר פרובוקציה #smile.
ההבדל ביניהם הוא שמיים וארץ, אבל בצורת הנגינה, אף כי היא שונה, יש הרבה מאוד מן המשותף (מאווווד).

אז נכון שההרגשה שונה, ושהצליל שונה, ושהתגובה של הקלידים ללחץ של היד היא שונה, ושאחד מפיק צליל בצורה אקוסטית והשני בצורה סינטטית, אבל בשביל להתאמן על קריאת תוים / תרגילים פשוטים (ולא להתאמן על קונצ'רטואים לפסנתר) זה מוגזם לקרוא לזה כלי אחר לגמרי.

בקיצור - אנחנו שנינו מסכימים, אבל מתווכחים על הקטנות #smile
הודעה פורסם: שני 21 אוג',06 23:57   
לדעתי אין לך למה להוציא אלפי שקלים לקנות משהו שאתה לא רוצה שישאר לטווח ארוך.
המקלדת שליטה מספקת אופציה לשדרוג היכולת כמו בפסנתר, את הט'אץ אתה תקבל כאשר יהיה לך מספיק כסף לקנות פסנתר ואז תוכל להעלות את הרמה שלך למקומות אחרים
בינתיים תעבוד על הטכניקה והנגינה בפרט
אתה תראה שתקנה פסנתר כמה כיף להגיע מוכן וללמוד רק את ה feel של הקלידים,
אני מבין שאתה לומד על פסנתר עם מורה כך שיש לך כבר בסיס מצויין
הודעה פורסם: שלישי 22 אוג',06 07:41   
הבעייה שאין לי כרגע להוציא 3 אלף על פסנתר,אני בצבא,ועוד מעט יוצא.
יש לי תקציב למקלדת שליטה בנתיים,מקלדת 5 אוקטבות החדשה של EMU,בבית ספר אמרו שלהתחלה,חצי שנה ראשונה או שנה ראשונה זה בסדר,רק להתחלה.
אני לא רואה שכדי להוציא על שכירות פסנתר,חבל.

אז מה עושים במקרה שלי שאין פסנתר?
אני לא אלך ללמוד אורגנית של ילדים קטנים בגלל שאין לי פסנתר.
נסו לכוון אותי יותר,שאני ירגיש טוב שאני לומד. #smile

אני מקווה שבעוד חצי שנה אני יקנה פסנתר חדש מהחנות וגם לא במחיר ענק,עד 3-4.
בנתיים אני אקנה מקלדת שליטה 5 אוקטבות.(כמו שאמרתי למעלה)

נגיד ואני לא מתאמן על פסנתר בבית ואני רק לומד עם המורה,ובבית בא ומתרגל על המקלדת שליטה,האם זו בעייה ואני לא אלמד כלום? כלומר לא עשיתי בזה כלום?
האם אני בכל מקרה אלמד ואשפר את הנגינה שלי,ואלמד עדיין בלא משנה במה אני מתרגל בבית?

קחו בחשבון שאני רק בהתחלה...
Ram Sofer
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 22 אוג',06 08:28   
elad37 :
בינתיים תעבוד על הטכניקה והנגינה בפרט
אתה תראה שתקנה פסנתר כמה כיף להגיע מוכן וללמוד רק את ה feel של הקלידים...

אני אמנם לא פסנתרן אבל, סליחה, אני לא מקבל את הגישה הזו.
פסנתר לומדים על פסנתר. מההתחלה. נקודה.
לא על מרימבה, לא על אקורדיון, ולא, גם לא על מקלדת שליטה.

אם הבנתי נכון מדבריך, אתה לומד בבי"ס כלשהו ולא אצל מורה בבית.
אם כרגע יש לך בעיה כספית לרכוש פסנתר, ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שתעלה את הבעיה בפני בית הספר ותבקש להגיע מדי יום להתאמן. אני בטוח שהפסנתרים שם לא תפוסים כולם 24 שעות ביממה, ואני בטוח שלאור זה שאתה חייל יגלו התחשבות.
זה אמנם לא קל, ויכול להיות מעצבן לפעמים, לצאת להתאמן במקום חיצוני. מצד שני, זה גם יכול להיות טוב, זה מנתק אותך מהסביבה הטבעית (שבדר"כ היא מלאת גירויים), ונותן לך חלון זמן מוגדר שאתה צריך לנצל אותו. תסתכל על זה כמו ללכת להתאמן בחדר כושר- ברגע שתתמיד - האימון אפקטיבי.
זה גם יהיה המבחן שלך לעצמך- כמה אתה רציני.
בהצלחה!
#thumbsup
yoavcohen
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 22 אוג',06 10:33   
אני גם מציע לך לחפש פסנתר משומש.
יש אפילו יותר זולים מ3000 ש"ח, צריך לחפש טוב.

אם זה בכל זאת לא אפשרי, נסה למצוא מקום אחר שתוכל להתאמן בו. אצל חבר, או איזה מוסד ציבורי שמאפשר למי שרוצה לבוא ולנגן. (אני מכיר כמה פסנתרים בירושליים שכל דכפין יכול לנגן עליהם ללא תשלום כאוות נפשו - אולי יש גם באזור שלך).

Logic Pro 8, FF800
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון