הצטרף: 16 ינו' 05
הודעות: 58
מיקום: יהוד
פורסם: ראשון 17 ספט',06 20:09
במסיבה שהפקתי היו מספר נפילות מתח ברשת החשמל ובאחת הנפילות אחד ממגברי הCrest הפסיק לתפקד. נורת הביקורת בקדמת המגבר עדיין פועלת אבל המאורר לא פועל וכל השאר לא פועל.
בכל מקרה, בגלל אי ההבנה שלי ניסיתי לפרק את המספק הבי-מטאלי שנמצא בפינה הימנית התחתונה של המגבר ושברתי אותו קליל.
המספק הוא מפסק 240V / 15A
של חברת Heinemann מדגם 4068203.
לא מוצא לקנות שום דבר כזה. הייתי בשד' הר-ציון אצל כל החנויות - גם מי שידע מה זה, לא היה לו כזה. כולל אבן וסימנטוב.
דיברתי עם בטי-בם הם אמרו שחצי-אוטומט רגיל לא מהיר מספיק וששימוש באחד כזה זה לא רעיון כ"כ טוב.
למישהו יש רעיון מאיפה להביא כזו חיה?
תודה רבה,
יואב.
S.Supporter
הצטרף: 30 דצמ' 01
הודעות: 2058
פורסם: שני 18 ספט',06 16:19
מה עם בטי בם, הם לא מחזיקים חלקי חילוף?
מעבר לכך נסה למצוא קצת יותר נתונים על המפסק , עושה רושם שמדובר בנתיך חצי אוטומטי סטנדרטי , גם אותם ניתן להשיג בכמה סוגי תגובה או מקסימום להחליף בoverload.
את החלק הזה אתה צריך לחפש בחנויות חשמל מקצועיות ולא דווקא בחנויות אלקטרוניקה.
_________________
מאוסים נמאסתם !!!
Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
פורסם: שני 18 ספט',06 21:40
מכיוון שהרכיב הזה בא לחסום מזרם להיכנס למגבר בעת תקלה, אני מניח שהתקלה עדיין קיימת, בייחוד לאור העובדה המרה שנפילות חשמל גומזות ספקי כוח ורכיבי הספק ביציאה (ועוד).
מכאן, יש אפשרות שלאחר שאולי תמצא פתרון, העסק לא יעבוד עדיין.
אם המגבר הזה היה נפתח בידי טכנאי והוא היה חושד בנתיך הזה, הוא היה מנתק אותו מהמעגל בהמשך ובודק אם הוא עדיין תקין לאחר הדלקה.
לאחר מכן, והיה והנתיך הזה היה נשבר לו (או סתם מקולקל), היה מנסה לעקוף אותו עם נתיך אחר, זול, בערך אמפרג' שנמוך בקצת מזה הנתון (ואולי כזה שמציג "שריפה-איטית"), ורואה אם שאר המעגל תקין עד יציאת הספק (ספק כוח מנותק ממעגל המגבר), ואם הכל כשורה, מחבר את מעגל המגבר.
טכנאי מנוסה יותר בודק את הרכיבים למקרה של קצר ושריפה לפני הכל ומחוץ לחשמל.
הצטרף: 16 ינו' 05
הודעות: 58
מיקום: יהוד
פורסם: רביעי 20 ספט',06 17:26
לפני הכל אני רוצה לבדוק אם זה המספק שכן הרכיב היה תקוע.
זה מספק כזה שצריך ללחוץ ולסובב אחרי שהוא נתפס והוא היה תקוע.
בכל זאת, מישהו אולי יודע היכן ניתן להשיג כזה מפסק?
ואם לא, איפה יש מעבדה טובה זולה ואמינה באזור המרכז כדי לטפל בתקלה שהיא ככה"נ תקלה מינורית בלי לנפח אותה ולעשות לי פנצ'ר בכיס?
המגבר לא שלי, ולכן הייתי מעדיף קודם כל לנסות לטפל בזה באמצעים זולים - החלפת המפסק.