תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 12:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עוד סיקוינסר מעניין - REAPER
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (340) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » Cakewalk, Performer ואחרות

זה נראה לכם מקצועי?
כן
60%
 60%  [ 24 ]
סביר, אבל רחוק מהתוכנות ה"רציניות" (Cubase/Logic/PT...)
32%
 32%  [ 13 ]
לא שווה את ה- 1.6MB על הדיסק
7%
 7%  [ 3 ]
סך-הכל הצבעות : 40

תם  
Act Compatible
עוד סיקוינסר מעניין - REAPER
הודעה פורסם: שלישי 03 אוק',06 03:10   
בזמן האחרון אני לא כל כך מרוצה מהביצועים של Cubase SX 3, ואינני מתכוון לסאונד או לעריכת אודיו, הכוונה היא בעיקר לורסטיליות של המיקסר.

נראה פתאום, ותתקנו אותי אם אני טועה, שמתחילה להיות התעוררות לגבי סיקונסרים נוספים פרט ל- Cubase/Pro Tools/Logic (ראו דוגמאת Sonar 6 פה בפורום, ודיבורים חוזרים ונשנים על Samplitude 9 בפורומים נוספים).

אז עם הזרם, פתחתי אינטרנט והתחלתי לחפש איזה סיקונסרים יכולים להוות תחליף לקיובייס.

אז ככה:

הורדתי דמו של SAWstudio. פתחתי אותה ומיד יצאתי, זה נראה כמו פרודיה על משהו לא מובן.

עברתי באתר של Cakewalk וראיתי את מה שהם מציעים בגירסה החדשה, נראה מאוד דומה לקיובייס וחסרה שליטה דרך המיקסר כמו שאני רוצה.

הורדתי את הדמו של Samplitude V8 ושם הסתבכתי כהוגן בנושא המידי. לפתוח סמפלר תופים בעל 4 יציאות היווה מטלה לא קלה ולאחר מכן הקלטת המידי לא עבדה כמו שצריך, אני בטוח שמדובר בבאג בתוכנה (אם כבר הוקלט משהו אז הוא הופיע כמה עשרות שניות אם לא דקות אחרי הזמן בו הוא הוקלט).
דברים טובים שאני יכול להגיד על התוכנה זה שהיא בעצם יכולה לבצע המון פעולות שבדרך כלל מצריכות תוכנות שונות ברמה המקצועית ביותר - גם עריכת אודיו, גם מיקס וגם מסטארינג וצריבה באותה תוכנה ועוד בלי להזכיר את הפלאגינים המצויינים שלה.

במצב הזה, אחרי שעברתי כמה תוכנות ולא נהנתי במיוחד מאף אחת מהן הגעתי דרך הפורומים של gearslutz.com (מצטער אבל אני כבר לא זוכר איזה שרשרת בדיוק) לאתר של התוכנה REAPER.

מעולם לא שמעתי על התוכנה הזאת וכשראיתי שהיא בכלל Shareware והדמו שוקל 1.6MB חשבתי שזה סתם איזה תחליף לאיודיוסיטי או משהו כזה, אבל בגלל שאחד האנשים מהפורומים המליץ עליה ברצינות ונראה די ענייני החלטתי לנסות.

אני לא יודע אם אני אובייקטיבי, עכשיו כבר מאוחר ואני כותב מתוך התלהבות ראשונית, אבל התוכנה ממש מעניינת.
קודם כל לגבי זרימה בתוך התוכנה, מהיר ואינטואיטיבי מאוד, אין הרבה תפריטים והמון אפשרויות שנראות לעין במבט ראשון, יש רק מיקסר ואת הסיקונסר עצמו.

טוב נראה לי שבשביל ההגינות שבהתלהבות היתר אני אפרט פה קצת על מה התוכנה יודעת או לא יודעת לעשות מהמעט (3 שעות בערך) שישבתי מולה. נתחיל עם מה שאין:
> הכי בולט - אין עריכת אודיו (אני מקווה מאוד שככה כותבים את זה, הכוונה היא לחלון שנפתח כשלוחצים לחיצה כפולה על קטע מוקלט), למרות שאין חלון עריכה כלל ניתן לחתוך להדביק לשכפל ולהוסיף פיידים וקרוספיידים בלי בעיה.
> בתור מישהו שהתרגל לקיובייס אני די רגיל שלכל ערוץ יש מסך Edit שבו נמצאים כל הפרמטרים שקשורים לערוץ (Inserts/EQ/Sends וכו') אבל ראיתי שגם באף תוכנה אחרת אין את זה.
> פתיחה של כלים וירטואלים מרובי יציאות, טיפה יותר מסובך בקיובייס אבל מצד שני נותן יותר אפשרויות, אני ארחיב על כל אפשרויות הניתוב בהמשך.
> אני אישית לא הצלחתי להפוך את ה- Timeline שיראה Bars/Beats או משהו כזה, יכול להיות שהוא קבוע על שניות?
> Click - אין קליק בתור מטרונום שסופר ברקע, אבל אפשר לעשות Insert > Click ואז נוסף ערוץ אודיו שעליו יושב קטע אודיו של הקליק בטמפו הנבחר וגם שמשנים את הטמפו (דרך Tempo Change Marker) אז הרווחים בין הקליקים בערוץ האודיו משתנים, משמע משתנה הטמפו. די מוזר אבל נראה לי שמתרגלים לזה.
> אין MIDI Score, רק Piano Roll (אני לא בטוח לגבי Drum Map אבל זה שטויות).

אני מקווה שלא שכחתי דברים, אם שחכתי אני אשתדל להוסיף כשאזכר.
ועכשיו לצדדים הטובים:
> קודם כל, הורסטיליות של המיקסר - ליד כל ערוץ אם זה במיקסר או בחלון הראשי אפשר לראות כפתור בשם I/O, דרך שם אפשר לנתב הכל להכל, החל מביטול ערוץ המאסר כ- Bus ושליחת הערוץ לערוצים אחרים, ללא הגבלה במספרם שיהוו כ- Groups ועד שליחת הערוץ במצבים Post Fader/Post FX/Pre FX לערוצים רגילים, ושוב, כמה שרוצים.
> אפשר גם לשרשר מס' ערוצים לתוך גרופ בצורה קצת יותר פשוטה - ללחוץ על כפתור התיקיה המופיעה ליד הערוץ ואז כל הערוצים שמתחת ישורשרו לאותו ערוץ עד הערוץ בו יסומן X ליד התיקיה (בטח לא הבנתם, תנסו ותגלו בעצמכם).
> עוד אפשרויות במיקסר (וזה עכשיו מתחבר לנושא הכלים מרובי היציאות). כל ערוץ יכול להכיל מספר כמעט בלתי מוגבל של ערוצים, ועכשיו אני אסביר את עצמי: נאמר שיש לנו VSTi עם 4 יציאות סטריאופוניות, אנו נכוון את הערוץ שיכיל 8 Channels וכל Channel כזה נחווט לפי רצוננו לאיזה ערוץ שנרצה. עם האופציה הזאת אפשר לעשות Side Chain בפשטות לערוץ סטריאו אם מכוונים ערוץ רגיל שיכיל 4 ערוצים שלשניים מכניסים את ההאות הרצוי ולעוד אחד (או שניים) את האות המאפנן ובוחרים אפקט מתאים.
>אופציה פשוטה מאוד שהייתה חסרה לי בקיובייס הינה הפעלת אפקטים סטריאופונים (נגיד מדמה מגברים) על ערוצים מונופונים. בקיובייס היה צורך להעביר את כל הערוץ דרך גרופ סטריאופוני או את ה- Clip עצמו לערוץ סטריאופוני בשביל זה ואז להתחיל לפתוח VST בהתאם למה שכבר עשיתה לפני זה. בקיצור, בלגן אחד גדול על נושא ממש פשוט.
> כמובן שאפשר לשנות את הסדר של האפקטים ואין הגבלה על מספרם.
> כיבוי האפקטים משחרר את כוח המעבד. זה נראה מובן מאליו אבל נראה לי שראיתי תוכנות בהן זה לא ככה.
> אוטומציות - זה נראה הדבר המושלם ביותר לאוטומציות. ליד כל ערוץ נמצא כפתור ה- Envelopes בו כל אפקט, כל שליחה וכל פרמטר שקיים בערוץ יוכל להבחר ותיהיה אוטומציה מלאה עליו. לא ניסיתי להגדיר את הקורג מיקרוקונטרול שלי לעבוד עם התוכנה אבל ראיתי שאפשר.
> מוניטורינג - לא מדהים אבל נראה טוב מאוד, נראה לי שגם יותר טוב מבקיובייס. יש שני מצבי מוניטור שניתנים לשינוי על ידי כפתור ליד הערוץ, אחד מוניטור קובע, רגיל, והשני נראה אוטומטי או משהו כזה והוא נותן מוניטורינג רק כשלא מושמע דבר דרך הערוץ, זה נראה לי טוב מאוד בשביל להקליט השלמות לקטעים שלא יצאו טוב. חשוב להזכיר שבמצב הרגיל המוניטורינג לא מכסה את מה שכבר הוקלט אלא נשמע יחד איתו וששני המצבים ניתנים רק כאשר הערוץ חמוש להקלטה.
> הרבה אופציות של Snap, לא נכנסתי לעומק אבל נראה לא רע בכלל.
> יש גם חבילה של אפקטים מובנים.

תמיכה מלאה ב- ASIO/VST/DX.
זהו, לכל ערוץ יש כמובן גם Solo/Muste והופך פאזה.
ודבר אחרון, לכל אלו שלא מגרדים מספיק תקציב - רשיון לשימוש מסחרי בתוכנה עולה 200$, וסתם רשיון עולה 40$.

עכשיו שאלה אחרונה שדי בגללה העליתי את השרשרת:
מה רמת מנוע האודיו של הדבר הזה?

נראה לי שזה מה שיכריע את הכף (ואת הכיף). אני פשוט לא סומך על עצמי לחלוטין בנושא רק מכמה שעות של עבודה. ולא הייתי רוצה להתחיל עליה פרויקט שבסופו אני אשב ולא אבין למה זה לא נשמע טוב.

אני מקווה שה"סיקור" שלי עזר למישהו מהמתלבטים, בכל מקרה, נראה לי שזה משהו שרצוי שכל אחד ינסה.
ומי שמכיר, שיחווה דעה גם הוא, זה יכול לעזור לי מאוד וכמובן שגם לכל האחרים.

תודה רבה ו... בוקר טוב?

תם
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 03 אוק',06 07:17   
סחתיין על ההשקעה.
לגבי בדיקת אודיו, כפי שנכתב כאן לא אחת, אתה יכול לעשות זאת בדרך ההשוואה, בייחוד אם אתה כבר עובד עם תוכנה אחת ומכיר אותה.
הקלט דוגמא, אות, CD וכו' בשתי התוכנות והשווה בין קבצי האודיו, ללא עיבוד וגם עם עיבוד (במידה ויש עיבוד מסוים להשוואה, כמו פלג זהה בשתיהן).
ההשוואה יכולה להיעשות גם על בסיס הפיכת מופע של תוצאה מול מקור וסיכום השניים לאיתור הבדלים.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 03 אוק',06 07:58   
שים לב גם שאין תמיכה בוידאו.
  תם  
Act Compatible
כמה שאלות בנוגע להשוואת תוכנות
הודעה פורסם: שלישי 03 אוק',06 12:49   
ברושתך ראובן יש מס' דברים שאני לא מבין בנוגע לדרך ההשוואה בין שתי תוכנות.

קודם כל, אין לי דרך להקליט את אותו מקור לשתי התוכנות במקביל, או לפחות לא ידוע לי על דרך לעשות זאת.

דבר שני שאני לא מבין, וזה פחות טכני וקצת יותר תאורתי.
נגיד שיש לי שתי רצועות זהות שכל אחת מקורה בתוכנה אחרת אז לצורך הבדיקה מיבאים את שתיהן לתוכנה שלישית ובה הופכים פאזה לאחת מהן. עד פה הכל ברור ומובן.
עכשיו, אם יש שקט מוחלט אז אין הבדל בין מנועי האודיו > אין הבדל באיכות התוצר. אבל, אם יש הבדל, איך אפשר לקבוע על פיו מהי התוכנה ה"טובה" יותר. לא משנה מה ישמע לאחר היפוך הפאזה, זה יוכל להצביע על חוסר (תדרים לדוגמה) בתוכנה מסויימת בדיוק כמו שזה יכול להצביע על עודף בחברתה ואין יכולת בחינה אמיתית אלא אם מחליטים כי תוכנה אחת היא ה"אובייקטיבית" וזה מה שרוצים לשמוע וכל הפרש איכויות יהווה התרחקות מה"מושלם".

נראה לי שהדרך הכי טובה כרגע להשוות (בשבילי לפחות), הינה להכין ערוץ מידי ולזרוק אותו על איזה VSTi כבד בכל תוכנה ורק לאחר מכן להשוות את התוצרים באוזן בלתי מזויינת > לא להפוך פאזות, פשוט לשמוע את הטראקים ולהחליט מה נשמע יותר טוב.

עוד דברים שעלו לי שהתוכנה יודעת לעשות:
> מוניטורינג CPU נפרד לכל VST, לכל ערוץ ואחד כולל לכלל התוכנה.
> Time Strech/Pitch Shifting, לא ניסיתי עדיין, אבל היא מסוגלת לבצע את הפעולות הללו על Objects שלמים בלבד. משמע, בשביל לשנות פיץ' צריך לחתוך את החתיכה המיועדת ולבצע את הפעולה עליה, זאת גם פעולה לא הרסנית.
> לא יודע אם זה מובן מאליו או שלא, אפשר לטעון בה כל אודיו אדיטור שרוצים. אפשר גם כמה ולבחור ביניהם בכל Object בניפרד.

וידאו לא מהווה שום דרישה מבחינתי כרגע אבל תודה שהזכרתה את זה תומר
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 03 אוק',06 13:11   
הי תם

איך עריכת המידי בתוכנה (בפיאנו רול)?
יש את כל האופציות שבקיובייס? יש תוספות? מה מבחינת נוחות עבודה (מידי בלבד)?

בזמנו קראתי הרבה על כך שהתוכנה לא יכולה עדיין להחליף את הקיובייס עקב חוסר בעריכת מידי מתקדמת ותמיכה לא מספקת ב VSTi.
  תם  
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 03 אוק',06 23:23   
בקשר לעריכת מידי

מאוד נוח. לא נתקלתי בשום בעיה יוצאת דופן אבל מצד שני אני לא משתמש יותר מדי באופציות מתוחכמות (אם קיימות בכלל).
יש Quantization ככה שאפשר לכתוב עם Snap והכל ואפשר לבצע את הפעולה גם על מידי שכבר הוקלט, עם אפשרויות של קביעת האורך ומיקום נפרדים.
יש חלון מקביל מתחת ל- Piano Roll שבו הברירת מחדל הינה Velocity אבל ניתן לשנות זאת לכל פקודה מתוך ה- 127 השונות של המידי.
עוד משהו, כבר ראיתי תוכנות בהן ברגע שיש שני צלילים (או יותר) במידי באותו זמן, ישנה רק אפשרות אחת של Velocity, פה זה לא ככה, כל צליל מקבל ערך עצמאי.

עשיתי השוואה של קטע מיוצא מקיובייס וקטע זהה מיוצא מריפר, בשמיעה בלתי מזויינת לא היה ניתן להבדיל בין שני הקטעים, לפחות לא אני (שניהם מיוצאים על 24\96 ונשמעו ברצף דרך Winamp).
בבדיקה של היפוך פאזה לאחד מהם לא יצא כלום, אני לא מתכוון שהיה שקט, אלה שהיה המון "רעש". נראה לי שהביעה תמונה בכך שהשתמשתי ב- Albino 2 ויש בו טיפה רנדומאליות (אני מתכוון באוסילטורים הדמויי אנאלוג), כי יחד עם הערוץ הזה היה גם סט תופים שכמעט ונעלם בבדיקה, אבל גם, לא לגמרי.
עוד דבר שסמתי לב אליו, לקובץ אודיו שיוצא מריפר היה עודף של בערך 3ms של שקט בהתחלה. נראה לי שהמשמעות היחידה של הדבר הינה במבחנים כמו זה.

תשמעו, במקום לשאול המון שאלות (ולא שזה רע)
אני באמת מציע שאנשים יורידו את התוכנה ואחר כך נעלה פה דיון ענייני בנושא יכולתה להוות תחליף למשהו או שלא.

עוד דברים טובים שמצאתי:
> אפשרות לבצע עיבוד של האפקטים שעל הערוץ ישירות לקובץ האודיו, ולמרבה הפלא, גם המידי, די דומה ל- Freeze רק חד סיטרי, זאת פעולה הרסנית.
> מטרים RMS לערוץ הראשי לצד המטרים של ה- Peak.

דברים פחות טובים:
> אני מסתבך בלנסות לחבר את הקונטרולר.

לילה טוב
תומך
הודעה פורסם: רביעי 04 אוק',06 00:01   
sounds interesting.

if you're really into comparing their exported sound file quality, it might also be good to make an
identical project on both sequencers with 5-6 instrument
and compare the summed result for stereo image clarity for example.
or clarity of high freq's. i mean listen analiticaly to spesific things that are
a common weak point, or aren't.
if there are "big" differences, they're probably pretty small.
it could take time to feel them out, and then it's a matter of taste.

i'd check it now, but i do stuff at school and can't install programs there..
when i get my studio going at my (new) home i'll give it a try..
thanx for the tip.
Eric.Bar
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 09 יול',07 12:09   
חברים, הורדתי את התוכנה אתמול, והתוכנה בהחלט התקדמה.
בהחלט יש שם הרבה אפשרויות. דרך העבודה קצת שונה מקיובייס, לרוב השוני הוא לטובה.
צריך ללמוד אותה, כי יש לה קונספט קצת שונה מקיובייס, אבל היא די ברורה ואתר ה wiki שלה, הוא מקור מצויין לעזרה.
אני הולך להשקיע בה קצת זמן.... #wink
evish
Supporter
הודעה פורסם: שני 09 יול',07 13:24   
עד כה נראה מגניב לחלוטין.
הם אפילו דאגו לגרסה מקית.
בטוח שאנסה.

תודה על השיתוף!
הודעה פורסם: שלישי 02 אוק',07 10:22   
מעניין אותי מה לא אהבת במיקסר של קיובייס
מצאת את מה שאתה מחפש ב reaper ? אני חושב שדווקא שם הוא די לוקה ..
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » Cakewalk, Performer ואחרות

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 1 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון