פורסם: חמישי 11 ינו',07 12:33
אני מעוניין להכנס בקרוב להקלטת אלבום טריו ראשון (פסנתר - קונטרבאס - תופים) של מוסיקת ג'אז בגוון האירופאי שלו. הסאונד הנדרש למוסיקה זאת הוא חם אך ברור ועמוק.
אני מחפש אולפן לא פחות מטוב מאוד בארץ, שיהיה בו פסנתר כנף משובח, ואנשים מקצועיים ומנוסים בתחום.
בינתיים בחנתי את האולפנים הבאים, כולל ההתרשמות שלי מהם:
* הצוללת הצהובה בירושלים - הקלטות יבשות מדי לטעמי.
* אולפני אשל בת"א - פסנתר שממש לא התחברתי אליו.
* אולפני לויטן ברעננה - פסנתר טוב אך ממש לא לטעמי.
* האולפן הקלאסי בהרצליה - פסנתר steinway מעולה וטכנאי הקלטות מצוין, מעט חסר נסיון בכל מה שקשור להקלטות תופים
מועמדים נוספים שעדיין לא נבדקו:
* אולפני ברדו (המון לשעבר) ברמת גן
* אולפני העוגן בקיבוץ העוגן
בינתיים המועמד המוביל שלי הוא האולפן הקלאסי, כאשר אני מחפש מועמדים נוספים טובים בארץ.
האם יש לכם נסיון טוב (או רע) עם מקומות נוספים (או אלו שציינתי) בארץ?
אשמח לקבל המלצות.
תודה
פורסם: חמישי 11 ינו',07 17:59
מכיר את האולפן טוב.
יופי של פסנתר, חדרים ואקוסטיקה.
אחלה אנשים, ארז ויוסי. מקצוענים.
פורסם: חמישי 11 ינו',07 19:30
מצטרף להמלצה על ברדו..
לא כל כך מכיר את כל שאר האולפנים שהוזכרו אבל נראה לי שהוא היחיד עם שלושה חללי הקלטה נפרדים בחדר הראשי (אמנם לקונטרה בסיסט יהיה מעט צפוף או אולי לא יצליח להיכנס לחלל הקטן ביותר שם), כמובן לא יודע אם נדרשת כאן הפרדה מוחלטת בין הכלים, אבל יש אפשרות (נראה לי טיפה מצחיק שכלי אקוסטי כמו קונטרה בס מוקלט מהקונטרול.. וסליחה מכל אלה שעובדים ככה, לא תמיד זה מעיד על הקלטה לא טובה אני יודע).
מעבר לזה החדר מצלצל מדהים, הפסנתר גם (שמעתי ממש אתמול משהו שחבר שלי הקליט שם), והכי חשוב אנשים שיודעים את העבודה וגם נעימים. בכלל יש הרגשה כזאת של ניתוק מהעולם, כאילו אתה במדינה אחרת - אווירה שעוזרת להוציא מההרכב את המיטב. אמרתי כבר סאונד טוב? אה כן. בקיצור מומלץ.
S.Supporter
פורסם: חמישי 11 ינו',07 21:19
אם יש לכם אפשרות להגיע להעוגן - תארגנו זמן ותהנו מאד מהאווירה ובכלל (תצטיידו במגפיים).
גם הבארדו פנטסטי.
בשניהם תדאגו שיכוונו את הפסנתר מראש או לפחות תבררו מתי כוון לאחרונה.
Supporter
פורסם: חמישי 11 ינו',07 21:51
פשוט תביא טכנאי שאתה יודע שיוכל להקליט את התופים(אם לא מקליטים לייב)או מישהו שיתן יד מכוונת לטכנאי המקומי - זה אולי ייקר את התהליך אבל ככה תדע שלא התפשרת על הצליל שמאוד חשוב לך ולא על איך שהתופים יצאו בהקלטה.
פורסם: חמישי 11 ינו',07 21:54
מעניין מה שאתה אומר על הפסנתר של אשל
דוקא שמעתי דברים נפלאים שיצאו מהאולפן הזה
תומך
פורסם: שישי 12 ינו',07 02:14
עוד אולפן שאתה יכול לבדוק זה גל קול בגבול בני ברק\רמת גן. אין לי ממש מושג לגבי מצב הפסנתר\החדר\הטכנאים במקום אבל כמו שאמרת קודם, אין מה להפסיד מהבדיקה..