תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:39
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  Jaaz  
מבקש המלצות לאולפן טוב (מאוד) בארץ להקלטת טריו
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 12:33   
אני מעוניין להכנס בקרוב להקלטת אלבום טריו ראשון (פסנתר - קונטרבאס - תופים) של מוסיקת ג'אז בגוון האירופאי שלו. הסאונד הנדרש למוסיקה זאת הוא חם אך ברור ועמוק.

אני מחפש אולפן לא פחות מטוב מאוד בארץ, שיהיה בו פסנתר כנף משובח, ואנשים מקצועיים ומנוסים בתחום.

בינתיים בחנתי את האולפנים הבאים, כולל ההתרשמות שלי מהם:
* הצוללת הצהובה בירושלים - הקלטות יבשות מדי לטעמי.
* אולפני אשל בת"א - פסנתר שממש לא התחברתי אליו.
* אולפני לויטן ברעננה - פסנתר טוב אך ממש לא לטעמי.
* האולפן הקלאסי בהרצליה - פסנתר steinway מעולה וטכנאי הקלטות מצוין, מעט חסר נסיון בכל מה שקשור להקלטות תופים

מועמדים נוספים שעדיין לא נבדקו:
* אולפני ברדו (המון לשעבר) ברמת גן
* אולפני העוגן בקיבוץ העוגן

בינתיים המועמד המוביל שלי הוא האולפן הקלאסי, כאשר אני מחפש מועמדים נוספים טובים בארץ.
האם יש לכם נסיון טוב (או רע) עם מקומות נוספים (או אלו שציינתי) בארץ?
אשמח לקבל המלצות.

תודה
musicproject
יכול להמליץ על אולפני ברדו
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 17:59   
מכיר את האולפן טוב.

יופי של פסנתר, חדרים ואקוסטיקה.

אחלה אנשים, ארז ויוסי. מקצוענים.
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 19:30   
מצטרף להמלצה על ברדו..
לא כל כך מכיר את כל שאר האולפנים שהוזכרו אבל נראה לי שהוא היחיד עם שלושה חללי הקלטה נפרדים בחדר הראשי (אמנם לקונטרה בסיסט יהיה מעט צפוף או אולי לא יצליח להיכנס לחלל הקטן ביותר שם), כמובן לא יודע אם נדרשת כאן הפרדה מוחלטת בין הכלים, אבל יש אפשרות (נראה לי טיפה מצחיק שכלי אקוסטי כמו קונטרה בס מוקלט מהקונטרול.. וסליחה מכל אלה שעובדים ככה, לא תמיד זה מעיד על הקלטה לא טובה אני יודע).
מעבר לזה החדר מצלצל מדהים, הפסנתר גם (שמעתי ממש אתמול משהו שחבר שלי הקליט שם), והכי חשוב אנשים שיודעים את העבודה וגם נעימים. בכלל יש הרגשה כזאת של ניתוק מהעולם, כאילו אתה במדינה אחרת - אווירה שעוזרת להוציא מההרכב את המיטב. אמרתי כבר סאונד טוב? אה כן. בקיצור מומלץ.
shlomiabo
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 19:37   
בארדו #thumbsup #thumbsup #thumbsup

יום ראשון אני מקליט שם פסנתר לכמה שירים. אני כמובן דואג למכוון שבא באותו יום מוקדם

ותדאג גם אתה לזה, זה חשוב מאוד ויש לך שם את יוסי חסון, לטעמי אחד הטכנאים

המעולים ביותר
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 21:19   
אם יש לכם אפשרות להגיע להעוגן - תארגנו זמן ותהנו מאד מהאווירה ובכלל (תצטיידו במגפיים).

גם הבארדו פנטסטי.
בשניהם תדאגו שיכוונו את הפסנתר מראש או לפחות תבררו מתי כוון לאחרונה.
  Jaaz  
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 21:25   
תודה לכולם על ההמלצות.

הייתי היום בבארדו, והפסנתר שם גם הוא ממש לא לטעמי (אני חושב שדרוש לכלי טיפול לבדים ע"מ לשחזר את פוטנציאל הסאונד הנפלא שטמון בו). אגב, התרשמתי מאוד מיוסי וביל הטכנאים במקום.

אני מתכנן בקרוב מאוד להגיע לעוגן, ובהמלצתך יורם ניקח מגפיים #smile
הפסנתר שם הוא yamaha C3, ואני לא סגור שזה הסאונד שאני מחפש, אבל אין מה להפסיד מהבדיקה.

אז רגע, אתם סבורים שהרשימה שלי כיסתה את כל האולפנים הרציניים בארץ לצרכים שלי, וממילא הבחירה הטובה ביותר בארץ תהיה ביניהם?
שי
Supporter
לדעתי אם גם העוגן לא יעמוד במה שאתה מחפש בפסנתר
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 21:51   
פשוט תביא טכנאי שאתה יודע שיוכל להקליט את התופים(אם לא מקליטים לייב)או מישהו שיתן יד מכוונת לטכנאי המקומי - זה אולי ייקר את התהליך אבל ככה תדע שלא התפשרת על הצליל שמאוד חשוב לך ולא על איך שהתופים יצאו בהקלטה.
הודעה פורסם: חמישי 11 ינו',07 21:54   
מעניין מה שאתה אומר על הפסנתר של אשל
דוקא שמעתי דברים נפלאים שיצאו מהאולפן הזה
kobifarhi-studio
Expert
הודעה פורסם: שישי 12 ינו',07 01:57   
אין מה לעשות אולפן לא יכול להחזיק 7 פסנתרים- וגם בפסנתרים כמו בגיטרות יש המון צבעים וסגנונות. גם אם בסוף כולם(רובם) שחורים וגדולים.
הפסנתר בעוגן נשמע מעולה,ומטופל טוב. אתה מוזמן לשמוע אותו באלבום של אריק ברמן שיצא עכשיו. אני לא בטוח שהוא מתאים-גם החדר שבו הוא נמצא קצת מוציא אותו מהטריו. אני מצטרף להמלצה של שי. תופים וטכנאי אפשר לנייד. פסנתר לא.
shtik
תומך
הודעה פורסם: שישי 12 ינו',07 02:14   
עוד אולפן שאתה יכול לבדוק זה גל קול בגבול בני ברק\רמת גן. אין לי ממש מושג לגבי מצב הפסנתר\החדר\הטכנאים במקום אבל כמו שאמרת קודם, אין מה להפסיד מהבדיקה..
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון