נדלקתי על כלי חדש - Lap Steel Guitar ואחרי זמן לא מבוטל של בירורים נראה כי האופציה הכי טובה הינה לבנות לבד כלי שכזה.
הגלישה בגוגל העלתה מס' תוצאות ונראה שהמעניינת מכולם הינה זאת.
קודם כל, מה אתם אומרים?
דבר שני, אחרי הערכה גסה של כמה יעלה הכל נראה שהחברה באתר לא טועים והמחיר באמת לא רחוק מ 150$.
נשארות כמה שאלות:
1) איפה אני יכול להסתדר על החלקים ה"גיטריים" של הכלי - פיקאפ, טיונרים, גשר (הומלץ שהגשר יהיה LP Junior).
2) בהנחה שהסאונד שאותו אני רוצה להפיק יותר קרוב לסאונד גילמורי מרחף שכזה, או דומה ל- Steel Guitar של ה- Flaming Lips האם עדיין רצוי Single-coil neck pickup כמו שכתוב באתר או שאני צריך לחפש משהו אחר. שימו לב שהשאלה הזו נשאלה מתוך בורות גמורה בנושא, אני לא מנסה לומר שהפיקאפ הנ"ל לא יתאים אלא מסביר מה אני מחפש בתקווה שמישהו יוכל לכוון אותי קצת.
3) יש למישהו מושג אם אפשר להשיג את כל זה בארץ, אם כן - איפה?
4) באתר הנ"ל ישנם כל החלקים:
גשר - LP Junior Bridge - Chrome, 5/16-24 $18.7
פיקאפ - Golden Age Alnico 5 Single-coil Pickups - Neck position $37.90
מפתחות - Economy Covered Gear Tuners - 3L/3R $18.81
סה"כ - $75.42 לפני משלוח. משלוח לארץ - 15$.
סה"כ כולל משלוח 90.42$. הגיוני? כדאי?
5) חוץ מהגשר שלו צויין דגם ספציפי בהוראות את שאר החלקים בחרתי די באקראיות. אם יש למישהו משהו להעיר, זה הזמן.
6) יש מס?
7) עם ה- Nut, המיתרים, הפוטנציומטר (250K - נכון?), ה- Knob לפוטנציומטר (אני פדנט), החיווט, ה- Jack וכמובן גם כל הבודי אני כבר אסתדר... שחכתי משהו?
תודה רבה על העזרה
כשהכל יהיה מוכן אני כמובן אשלח תמונות והדגמות סאונד שלי מנסה גם לנגן עם זה
בהצלחה. פעם גם אני התעניינתי בקניה של כזה אבל זה לא יצא לפועל.
אבל לפי האתר שנתת זה נראה פרוייקט מאוד קל לביצוע. אפילו למאותגר נגרות כמוני...
אולי אנסה גם אני לבנות כזה מתישהו.
אנא דווח לנו איך מתקדם הפרויקט.
_________________ Are you a mod or a rocker?
Um no,I'm a mocker
תודה על ההתעניינות, ברגע שהעסק יתחיל לזוז אני אשלח תמונות והכל אבל כרגע אני צריך לבדוק כמה דברים:
עוד פעם, בקשר לחלקים, אני יכול להבין מחוסר התגובה שהכל בסדר?
כנ"ל לגבי החנות האינטרנטית שהראיתי לכם, לסמוך עליהם?
אם כל זה נראה לכם עובר אני פשוט אזמין.
דבר אחרון, שהוא פחות אקוטי כרגע כי יקח זמן עד שאני אסיים לבנות את הכלי אבל אני אשאל בכל זאת: איך משיגים לדבר הזה מיתרים?
למי של הבין יש המון סוגים של כיוונים שונים לכלי הזה, נראה לי שאני אתחיל עם כיוון של C6/Am7 (מהגבוהים לנמוכים - מי, דו, לה, סול, מי, דו), בעיקר בגלל שהוא מכיל בתוכו הכי הרבה מרווחים שונים בין כל שני מיתרים צמודים וגם בגלל שיש גם מז'ור וגם מינור.
חיפשתי באינטרנט, לא הרבה אומנם אבל חיפשתי, ולא מצאתי בשום מקום חנות שגם תשלח את זה לארץ.
אז עכשיו האופציות שנראות הגיוניות:
א. לנסות לבקש מאיזו שהיא חנות בארץ שתזמין לי (המיתרים מיוצרים על ידי החברות הסטנדרטיות).
ב. זה מיתרים כמו של חשמלית? אם כן אני פשוט אקנה בודדים.
המלצות...
כאן יש פורום של בוני גיטרות. דווקא מאוד מעניין ויתן לך אולי יותר תשובות מאשר תמצא כאן.
בכל אופן הם שם מאוד ממליצים על סטו-מק ואני מכיר עוד מישהו שמזמין משם. אני בטוח שאת החלקים האלו תוכל למצוא גם באיביי, או בכל מיני חנויות בארץ. זה לא משהו מורכב מידי ולא חייב שייהיה נורא יקר.
לגבי מיתרים, אין לי מושג. לתומי חשבתי שמדובר במיתרי גיטרה רגילים.. זה גם מה שאני מבין מהמדריך בניה שקישרת אליו. יש שם גם הסברים איך לכוון. _________________ Are you a mod or a rocker?
Um no,I'm a mocker
עוד לא התחלתי לבנות את הכלי וכבר נתקעתי בקושי שלא צפיתי, אני מקווה שאתם תוכלו לעזור לי לפתור את העניין.
לפני כמספר ימים כבר הייתי מוכן להזמין את החלקים כפי שכבר תיארתי מהאתר stewmac אבל אז חשבתי רגע ואמרתי: "אולי בכל זאת צריך לבדוק כמה מכס יש על זה, למרות שזה 'גיטרות' ולא אמורה להיות שום בעיה". נכנסתי לאתר של המכס ושלחתי להם EMail ובו אני שואל מה סך המיסים על הזמנה של 150$ של חלקי חילוף לגיטרה לשימושי הפרטי. ומה מסתבר - מכס + מע"מ = 30%.
זה כל-כך מעצבן, סך-הכל חלקים, זה אפילו לא לקנות מוצר.
בקיצור, נראה לי שאני ארד מהרעיון של קניה בחול ואנסה לקמבן איכשהו את החלקים מהארץ. אז ככה, החלקים שאני מחפש:
1) single coil neck pickup
2) les paul junior bridge
3) סט מפתחות סטנדרטים לחשמלית (3L/3R)
4) בתיאוריה כבר תכננתי להזמין את הדגם השני שמופיע כאן, הבנתי שהוא לא רע. עכשיו אין לי מושג אם בכלל אפשר להשיג כאלה בארץ. יש לי סלייד של חשמלית אז כנראה שאני אצתרך להסתפק בזה.
חוץ מזה יש גם את הפוטנציומטר, ה- Jack, את הנקודות של הגריף ואת ה- Knob (וכמובן גם את העץ) שאיתם אני כבר אסתדר.
אז אם למישהו יש המלצות איפה אני יכול למצוא את החלקים הנ"ל אני אשמח לשמוע - ורצוי שזה יהיה בחנות אחת.
איביי הוא ידידך הטוב במקרה הזה.
חפש שם את החלקים. יש ים חנויות איביי שמוכרות חלקים כאלו. שלח מייל למוכרים ותברר לגבי משלוחים לארץ.
כאשר אתה קונה ומשלם - בפייפאל כמובן, אתה מבקש מהמוכר בצורה ידידותית שירשום על החבילה - מתנה או מזכרת - GIFT או MERCHANDISE. ומבקש שירשום סכום שהוא פחות מ 50 $. ברוב המקרים אין למוכרים שום בעיה עם זה. ומכיוון שמדובר בחלקים קטנים=קופסאות קטנות ,כך שרוב הסיכויים שלא יתעסקו בזה בכלל במכס.
כך קיבלתי השבוע חבילה בגודל קופסאת נעליים מלאה בסוגי מיתרים שונים בשווי של כ 250$ + והמוכר, לבקשתי - אני לקוח קבוע, רשם 45$. ועל החבילה התנוססה חותמת - פטור ממכס. ולא נדרשתי לשלם לא מע"מ ולא כלום. כך היה עם פדאלים ומוצרים שונים שרכשתי באיביי. אל חשש.
ראה גם אישית ששלחתי לך. _________________ Are you a mod or a rocker?
Um no,I'm a mocker