אז כנראה שהכותרת אומרת הכל ... יש לי עוד כמה ימים הופעת בכורה עם הלהקה החדשה (טפו, טפו, טפו אני מקווה שאני לא מנחס את עצמי), ואני מרגיש צרידות קלה.
חיפשתי קצת בפורום ומצאתי כמה עצות מועילות:
1. לשתוק !
2. כף שמן זית בוקר וערב
3. גירגור מי-מלח
העניין הוא שהשרשרת היחידה שמצאתי מדברת על "תחזוקה יומיומית" של מיתרי הקול, ואני יותר מחפש מתכון סבתא שקצת יעזור להתגבר על צירוף המקרים (חוק מרפי?) הזה באופן חד פעמי.
הצרידות היא לא נוראה, אבל היא עדיין מונעת ממני לשיר כמו שצריך (במיוחד בגלל שאני משתמש בכל המנעד שלי בהופעה), ויש לי קצת פחות משבוע להופעה, ככה שאני מאמין שעם שתיקה וטיפול נכון זה אמור להיות בסדר.
בעיה אחת קטנה - באחת ההודעות של יורם אילן קראתי שכדאי להמנע מנשימה ממושכת של אוויר קר במיוחד או יבש במיוחד ... קצת בעייתי מבחינתי, אני גר בקנדה וחורף עכשיו, אז או שהאוויר מאוד קר (בחוץ), או שהאוויר יחסית יבש (חימום בבית).
כל עיצה תתקבל בברכה, וכמובן שאם מישהו מחברי הפורום נמצא ביום שני הבא בטורונטו, אני אשמח לראות אותו _________________ My Space , Project Blue
כגיטריסט וזמר למדתי כמה דברים בחיים,וגם מדוקטור ניגריס(שרוקן לי את הכיסים בכל פגישה).
1 כפית וחצי דבש טהור לכוס תה
2 הניחו סיר עם מים על הכיריים,שימו מגבת על הראש ותנשמו דרך האף.
3 והתרגיל הכי מדליק של ניגריס(ההוא עם הכיסים),תעשו בזזזזזזזזזז עם פה סגור
זה מרעיד את המיתרים ומוריד ליחה.
הוא צעק עלי להפסיק לעשן ,כל צעקה כזאת מפלס חשבון הבנק ירד פלאים _________________ יעקב רביץ - מורה לגיטרה .
1. לשתוק כמה שיותר (אם מחליטים על שתיקה מוחלטת- חס וחלילה לא לא ללחוש- זה רק יחמיר את המצב!)
2. לשמור על האיזור לח - כלומר שתיה מרובה (לאו דווקא כמות נוזלים גדולה, אלא לגימה כל 10 דק') וגם העצה של רביץ עם נשימת האדים מכלי של מים רותחים מומלצת. אם יש לך איך להתארגן על מכשיר אדים כמו ששמים לתינוקות אתה יכול לישון איתו.
3. שינה ומנוחה - הגורם הראשון בשכיחותו להופעת צרידות הוא מחסור בשעות שינה.
כמעט שבוע זה הרבה זמן- אם זה כמו שאתה מתאר (ולא איזה משהו כרוני) תעקוב אחרי שלישיית הפלא הזו ובהופעה אתה קינג קונג...
בזמן האחרון אני שומע שהרבה אנשים לא אוהבים את הספק משקה ספק דיסה הנפלא הזה, והסיבה העיקרית היא - כי אף אחד לא יודע לעשות אותו כמו שצריך.
למען האמת, המתכון שלך Maorsa לא רחוק מהמציאות, אבל כבר ראיתי אנשים שקראו לביצה שמעורבבת עם חלב גוגל מוגל ולכן חייבים לעשות קצת סדר בדברים:
1) לשים בכוס חלמון (הצהוב) של ביצה
2) להוסיף כפית או שתיים של סוכר. הכמות פה פחות קובעת כמה מתוק זה יהיה אלה יותר כמה קצף יהיה
3) לערבב, רצוי ביד, אבל אז זה לוקח איזה חצי שעה. ככה סבא עושה, שלא תזכירו לידו בלנדר כי הוא אומר שזה יוצא פחות טוב. למי שאין זמן או כוח שישתמש בבלנדר, מה איכפת לי. הקצף צריך למלא בערך שליש כוס (רצוי יותר)
4) מרתיחים שני שליש כוס חלב במיקרו או עם פינג'ן על הגז
5) מוסיפים לחלב כפית דבש ומערבבים
6) מערבבים הכל ביחד
לפני כמה ימים הכנתי לי אחד כזה והוא הציל לי את הגרון שממש כאב
מקווה שעזרתי