תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כבלים שונים , סאונד שונה?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  talzeevi45  
כבלים שונים , סאונד שונה?
הודעה פורסם: חמישי 15 מרץ,07 18:19   
היי מה קורה?

לפני חודש התחלתי לעבוד על פרוייקט חדש , כשהגעתי לחלק של הקלטת השירה הכל עבר חלק, לאחר כמה ימים יצא לי להיות בסינטרוניקס וקניתי כבל XLR חדש {ראשים של NEUTRIK וכבל של KLOTZ} , כשהגעתי לאולפן חיברתי את הכבל אל הקונדנסר ומשם אל הפרהאמפ, יום למחורת כבר יצא לי להקליט שוב שירה, אך הסאונד היה שונה לגמרי , בכלל לא דומה למה שהוקלט עד כה, כמובן שלא הבנתי מה קרה , כיביתי הדלקתי , הזזתי כפתורים , אך שם דבר לא השתנה, עד שנפל לי האסימון והבנתי שייתכן שזה בגלל הכבל, באמת החלפתי כבלים והפלא ופלא, הסאונד השתנה לאיך שהיה בהתחלה...
משהו פה לא מסתדר לי לגמרי? ייתכן שכבל יכול לגרום לשינוי בסאונד ברמה של אם הקלטתי קטע בכבל כזה ואח"כ החלפתי אז ישימו לב בהבדל? זה אמור להיות כך? או שאני לא מבין פה משהו?, הכבל הראשון לא של ניוטריק ולא של קלוטז, סתם כבל XLR פשוט..

שרשרת הקלטה:

קונדנסר : Rode Nt-2a
פרהאמפ : Focusrite Voicemaster Pro
כרטיס קול: M-Audio Audiophile 192
תוכנה: Cubase sx3

סופ"ש חם... #smile
הודעה פורסם: חמישי 15 מרץ,07 18:31   
עד כמה שזכור לי סנטרוניקס מביאים פלגים של נויטריק וכבלים של קורדיאל ולא קלוץ.

בכל אופן לדעתי השם לא קובע (למרות שקורדיאל הוא כבל רע), אם התוצאה מכבל כזה או אחר יותר טובה פשוט תעבוד איתו.
נמרוד פר
הודעה פורסם: חמישי 15 מרץ,07 18:37   
נשמע לי שבאחד הכבלים היתה בעיה מסוג כלשהו. אם זה מעניין אותך קח כמה כבלים ותבדוק את עם כל אחד איך הוא נשמע. אני מאמין שלכולם יהיה אותו סאונד חוץ מלהוא עם הבעיה
שי
Supporter
יש הבדלים בסאונד אבל
הודעה פורסם: חמישי 15 מרץ,07 20:30   
הם לא אמורים להיות כאלו מורגשים - יש מצב שאחד הכבלים בפאזה הפוכה?
הודעה פורסם: חמישי 15 מרץ,07 20:39   
קודם כל שים לב לכיווני GAIN של הפרה שלך ולעוצמה של ההקלטה, הקלטה בעוצמות שונות נשמעת שונה לאוזן, ופרה-אמפים נשמעים שונה בכיווני גיין שונים.

דבר שני, השוואת A/B עשית או שהשווית מהזכרון?

ודבר אחרון כן, יש הבדל, לאו דווקא גדול, אבל לפעמים הבעיה היא טכנית כמו הלחמות גרועות או קצר ולאו דווקא האיכות של הכבל
  talzeevi45  
הודעה פורסם: ראשון 18 מרץ,07 04:04   
ממ... אז ככה, החלטתי לעשות השוואה A/B , הקלטתי באותו המרחק מהמיק' את אותו הקטע בלי לשנות כלום בפרהאמפ רק להלחליף את הכבלים ויש סאונד שונה -בכבל הקודם הסאונד שמתקבל הוא "נקי" ובכבל החדש מתקבל סאונד כאילו בוואקום, אני משער שזה נובע כמו שכתבתם מהלחמה לא טובה או פשוט שוני בתכונות של הכבלים...שבוע טוב
הודעה פורסם: ראשון 18 מרץ,07 10:55   
יתכן שהיתה בעיה ספציפית בכבל ההוא.

בכל אופן קיים הבדל משמעותי בצלילות ובעוצמות בין כבלים ברמה בינונית לבין כבלים ברמה גבוהה.
ואני לא מדבר על ההבדל העצום בין כבלים ברמה נמוכה לבין כבלים ברמה גבוהה.

האתר שלי
www.mrgreen.us
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון