פורסם: שני 15 אפר',02 23:03
אני מעוניין להסב חדר בגודל פחות מבינוני בבית לחדר הקלטה לגיטרות אקוסטיות חשמליות ושירה (ואולי גם תופים לעיתים נדירות )
ולאחר קריאה בחלק מהאתרים הרלוואנטים
הגעתי למסקנה שכדאי מאוד לעשות על הקירות סאנדביץ' של צמר סלעים שמעליו ספוג ומעל לוחות MDF בתוך החדר (בשביל לאטום רעש החוצה)
השאלה היא האם כדאי לצפות את לוחות
הMDF בכיסוי עץ אורן בשביל לקבל חדר מעץ ?
האם יש יתרונות לכך או שמא כדאי ללכת על חדר עם שטיח על הקירות ? מנסיונכם מה עדיף ?
אני מעוניין להגביה את הרצפה (שכנים מלמטה) אם למישהוא יש רעיון איך כדאי לעשות זאת וליצור רצפה כפולה אשמח לדעתו.
חשבתי לטפל בתקרה בעזרת סונקסים וליצור חדר שיהיה נעים לאוזן ולא יבש מדי.
האם כדאי לשים לוחות על התיקרה גם כן ?
שאלה מעניינת שאינני מוצא לה תשובה האם כדאי להשאיר את ה FRONT לא מטופל בשביל לקבל החזרים
כפי שקראתי בכמה מקומות שהמליצו על כך
מישהוא יודע על מה מדובר ולמה ?
ואגב לכל אלה שקנו ספוגים בזול אצל מנדלבוים והחברה בשוק
האם היה לכם נסיון עם סונקסים ? האם הספוגים שקניתם הם בעלי איכויות של בליעה ופיזור או שמא אלו רק ספוגים שנראים כמו אבל לא באמת בולעים ומפזרים ?
אז תודה מראש לכל מי שמעוניין לחלוק את ידיעותיו ודעותיו :smile:
פורסם: שלישי 16 אפר',02 01:21
אני דוקא הייתי מתחיל בזה שתנסה להגדיר יותר טוב מה אתה רוצה להשיג. אם אתה רוצה רק לבודד את החדר אז יכול להיות שהכיוון שלך נכון. אבל אם אתה רוצה לשנות את האקוסטיקה בתוך החדר אז לא נראה לי שיהיה שינוי משמעותי ע"פ התכנית שלך.
אני לא יודע מה מקדם הספיגה של MDF, אבל נראה לי שהוא יותר מחזיר מאשר סופג, ואז החדר שלך ישאר די רטוב. לכן הייתי שוקל (לפחות בחלק מהמקומות) להעביר את הספוג קדימה.
לגבי ה-front, אם אני מבין את הכוונה שלך, אז מדובר על control room ולא על חדר הקלטה. ואז דוקא עדיף שה-front יספוג וה-rear יחזיר.
לגבי שטיחים - לא מומלץ כי הספיגה תהיה רק בתדרים גבוהים, והחדר יהיה "עמום". חוץ מזה שעיקר הבעיות בד"כ בתדרים הנמוכים.
בקיצור, הנושא לא כ"כ פשוט ונדמה לי שיש כאן בפורום די הרבה חומר בנידון. תחפש!