תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בניית חדר אקוסטי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  Tomer_Raz  
בניית חדר אקוסטי
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 01:16   
שלום לכולם.
עברתי לדירה שכורה חדשה ואני רוצה לבנות פה חדר אקוסטי. החדר משמש לנגינה ולהקלטות, עם קונדנסר, של מוסיקת רוק וג'ז, לא מוסיקה אלקטרונית.
הנה תרשימים מלמעלה ומהצד של החדר עם מידות:

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

החדר מרובע (יש נישה לדלת), בקומה ראשונה, 3 קירות בטון, 1 קיר גבס, חלון קטן עם מסגרת מעץ, תקרת בטון, רצפה מרוצפת, דלת מעץ עם משקוף מעץ.
החדר מכיל מזגן עילי (נמצא מול הדלת ליד התקרה), והולך להכיל שולחן מחשב, מסך CRT (כרגע), 2 מוניטורים 5 אינטץ' של Genelec, כל אחד על סטנד מעץ, ספת נוער, פסנתר חשמלי על סטנד מתכת, כוננית מתכת עם ציוד משרדי, שולחן עץ, גיטרה וכו'. הכל גמיש ואת הכל אפשר להעיף (חוץ מהפסנתר שהוא המטרה).
החדר נמצא במקום מרכזי אך שקט, כרגע אני שומע רק מכונית עוברת פה ושם, ואת השכנים מנגנים בגיטרה (אולי יש פה אופציה לקומונה). יש גם קצת רעש מה"אדמה", כי בכל זאת זה במקום מרכזי ברמת גן.
המטרות הן לפי סדר חשיבות:
1. לא לעשות רעש לשכנים וליושבי הבית (בינתיים זו רק חברה שלי).
2. לא לתת לרעש להיכנס כדי שאולי אוכל להקליט.
3. להימנע משימוש בכל מיני חומרים שחשודים כמסרטנים.
4. להשתדל כמה שאפשר להשתמש בחומרים שקל להוציא אותם כשאני אצא מהדירה הזו, ואולי אני אוכל לקחת איתי. שאני לא אצטרך לעשות עבודת שיפוץ כשאני עוזב, אלא רק לסתום חורים בקיר ולצבוע קצת.
התקציב גמיש אבל אני לא בונה פה אולפן בשביל סטינג. כמה אלפים נשמע לי בסדר, למרות שאין לי מושג בתקציב כי אני לא יודע מה צריך וכמה זה עולה.
Oded
Supporter
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 07:33   
קודם כל יפה מאוד שהצבת מטרות ברורות וסדר עדיפויות.

מכיוון שמה שחשוב לך זה בידוד, אין הרבה מה לעשות בלי תקציב, ובניה ושיפוצים מאסיביים. במיוחד אם אתה הולך להרעיש הרבה (רוק נשמע לי רועש, אבל תצטרך לפרט קצת יותר). הכסף נמצא בבידוד. כל השאר זה כסף קטן יחסית לזה.

לגבי דברים שתוכל לקחת איתך - פתרונות שקשורים לבידוד אינם ניידים (ספוגים/דיפיוזרים וכו' לא קשורים לבידוד, אלא לשליטת החזרים=אקוסטיקה "פנימית"), ולכן אין כל כך הגיון בבקשה הזו בהקשר הזה. בידוד נמצא בשיטת ובצורת הבניה, ואת זה אי אפשר באמת לקחת איתך (חוץ מכאלה למיניהם, שהוזכרו כאן לא אחת, וגם הם לא נכנסים במזוודה בקלות).

אני חושב שדבר ראשון תגדיר את הדברים הבאים בצורה ברורה שאינה ניתנת לפירוש סובייקטיבי:

- כמה רעש הולך להיות? איזה סוג של רעש? ("הרבה וחזק" זה לא מספיק. איזה כלים? תופים?)
- כמה שקט צריך להיות בחוץ? ("מאוד" זה לא מספיק)
- כמה כסף יש? ("כמה אלפים" זה לא מספיק)
- כמה חופש שיפוצי יש? כמה רצון שיפוצי יש? (... הבנת את העסק)
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 09:14   
ציטוט:
- כמה רעש הולך להיות? איזה סוג של רעש? ("הרבה וחזק" זה לא מספיק. איזה כלים? תופים?)

לא מדובר ברוק כבד, לא יהיו תופים אמיתיים אלא רק תופים מהמחשב. מה שכן יהיה זה פסנתר, גיטרות חשמליות ואקוסטיות, שירה. למשל בסגנון קולדפליי, סטינג.

ציטוט:
- כמה שקט צריך להיות בחוץ? ("מאוד" זה לא מספיק)
-
קשה לי למדוד בדציבלים אבל הכוונה היא שבזמן שאני מנגן בחוץ יוכלו במקרה הכי גרוע לישון או לראות טלוויזיה, לגבי יושבי הבית. לגבי השכנים - חלש מספיק כדי שהשכנים לא יבואו לצעוק עלי להחליש..

ציטוט:
כמה כסף יש? ("כמה אלפים" זה לא מספיק)

5000-8000 שקל נראה לי סביר.

ציטוט:
- כמה חופש שיפוצי יש? כמה רצון שיפוצי יש? (... הבנת את העסק)

אני לא יכול לבנות קיר חדש למשל. מה שאני כן יכול לעשות זה לתלות דברים על הקיר, ולאטום בעזרת חומרים, ואפילו לבנות עוד דלת. אני מוכן לעשות את כל הדברים שניתנים אחרי זה להורדה, והרצון השיפוצי שלי בשיאו כי רק עברתי (למרות שמשום מה הוא הולך ונעלם כמה שאני נמצא פה יותר - כנראה שאני מתרגל)

אני אשמח לפרט עוד ולענות על עוד שאלות.
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 18:11   
תומר -

קודם כל, הרשה לי להעניק לך את צל"ש השואל, על הצורה בה הצגת את השאלה והאופן בו פירטת את מבנה החדר הבעיות והמטרות.

כל הכבוד. צריך לסמן את השרשרת הזו כדוגמא לכל מי שעדיין לא הבין איך שואלים שאלה.

מעבר לכך, אין לי הרבה בשורות טובות עבורך:

ציטוט:
אני לא יכול לבנות קיר חדש למשל. מה שאני כן יכול לעשות זה לתלות דברים על הקיר, ולאטום בעזרת חומרים, ואפילו לבנות עוד דלת. אני מוכן לעשות את כל הדברים שניתנים אחרי זה להורדה, והרצון השיפוצי שלי בשיאו כי רק עברתי (למרות שמשום מה הוא הולך ונעלם כמה שאני נמצא פה יותר - כנראה שאני מתרגל)

אתה מבקש לעשות משהו בלתי אפשרי.

מצד אחד אתה רוצה בידוד אקוסטי לחדר בו תהיה מוזקת רוק רועשת + פסנתר בבית משותף, ומצד שני אתה שולל בניה של קירות או של כל דבר שלא תוכל להוריד ולקחת איתך.

מזכיר לי סיפור:
לפני זמן מה יצרו איתי קשר מאיזה אשרם בהודו (איך בכלל נוצר הקשר ההזוי הזה זה סיפור מעניין בפני עצמו).
דובר על חלל תפילה ענקי - והייתה להם בעיה של רעש רב שהגיע מבחוץ והפריע למתפללים.

הם ביקשו לבודד את החלל אקוסטית מהסביבה, אבל דרישת היסוד הייתה שיהיה מעבר אוויר חופשי (אויר צח) בין חלל התפילה לבין החוץ וחלילה לא דרך מערכת מיזוג.
לקח לי שבועיים להסביר להם שבידוד מחייב איטום למעבר אוויר... #biggrin
ההודים האלה. לך תבין.

פתרונות בידוד אקוסטי רציניים, לא רק שמצריכים איטום למעבר אוויר אלא גם הוספת מסה קבועה לגבולות החדר.

את זה לא ניתן לעשות כמו שצריך עם פתרונות "קנה ותלה", וצריך להשלים עם העובדה שמדובר על השקעה כספית ניכרת היורדת לטמיון במידה ואתה עוזב את הדירה.

פתרונות כמו אלה שאתה מציע, כמו הוספת דלת \ איטום חריצים וכו' יבאו לייטוב מסוים בבידוד (דציבלים בודדים) אך בשום מקרה לא יביאו את החלל הזה למצב בו תוכל לנגן באופן חופשי ב-12 בלילה בלי להעיר את חברתך, שתחיה.

ולכן, אם אתה רוצה עצה בגרוש -
הדבר היחיד שאתה יכול לעשות שיצדיק עבורת עלות\תועלת הוא טיפול בכל המקומות בהם אוויר יכול לצאת\להיכנס לחדר.
תתחיל ממשקוף הדלת, החלונות ומנגנון הסגירה שלהם.

גם כאן מדובר בפתרון שלא תוכל לקחת עמך הלאה, אך החומרים והעבודה אינם יקרים באופן ש"חבל על הכסף".

כל פתרון אחר יהיה כרוך בהשקעה גדולה יותר - שאינך מעוניין לבצע עקב העובדה שהדירה היא זמנית.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 18:33   
תומר,

מנסיוני עם אנשים במצבך, יש לפתח ציפיות ריאליות. כאמור, בידוד מושלם לא תוכל להשיג, ואפילו לא להתקרב. מצד שני, יש בהחלט מה לעשות בתקציב שלך. עיקר התקציב צריך להיות מופנה להתקנת חלון אטום ודלת יותר מאסיבית בתור התחלה. חלונות אטומים (קיפ או דריקיפ) עולים כ-2500 ש"ח, ודלתות מעץ מלא 4" מתחילות מ-1200 ש"ח ומעלה. בתקציבך הייתי הולך על דלת יותר מאסיבית ומחליף את הצירים+משקוף אם יהיה צורך. חשוב לדאוג לאיטום סביב הדלת והמשקוף בנוסף להחלפת הדלת.

סביר להניח שהבידוד של הקירות סביבך טוב בהרבה מהבידוד של החלון ו\או הדלת ולכן יש להתחיל בהם, בנקודות החלשות.

אני לא יודע באילו דציבלים אתה מתכוון לעבוד ומה הציפיות שלך, אבל אתה תשמע שיפור לא זניח לעומת מצבך הנוכחי והלא-מבודד בכלל (אני מניח שיש לך חלון הזזה דרעק ודלת פשוטה עם "אקורדיון" בפנים).
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 18:43   
אסף :
חלונות אטומים (קיפ או דריקיפ) עולים כ-2500 ש"ח, ודלתות מעץ מלא 4" מתחילות מ-1200 ש"ח ומעלה. בתקציבך הייתי הולך על דלת יותר מאסיבית ומחליף את הצירים+משקוף אם יהיה צורך

זהירות, ידידי. #smile

שים לב שאחד מהקירות הוא קיר גבס, וכפי שאתה בוודאי יודע רמת הבידוד נקבעת עפ"י החוליה החלשה במבנה.

צריך להיזהר ממצב בו כסף רב יושקע בדברים אלה, וכל הרעש יעבור בקלי קלות דרך קיר הגבס.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 19:03   
אופס, לא שמתי לב.

תומר, באיזה קיר גבס מדובר?
האם מדובר בקיר גבס בעל מחיצה אחת?
או שתי מחיצות וביניהן משהו?
או שאין לך מושג?
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 19:12   
ושני הסנט שלי:
בטיפול בדלת, החלפה או ייטוב, לא לוותר על משקוף סביב כל הדלת, 360 מעלות, כולל הרצפה.
זה יותר אטום מלכתחילה ויותר קל להגביר את רמת האיטום אם יש צורך נוסף.
הודעה פורסם: שישי 30 מרץ,07 19:14   
ציטוט:
קודם כל, הרשה לי להעניק לך את צל"ש השואל, על הצורה בה הצגת את השאלה והאופן בו פירטת את מבנה החדר הבעיות והמטרות.

כל הכבוד. צריך לסמן את השרשרת הזו כדוגמא לכל מי שעדיין לא הבין איך שואלים שאלה.

תודה רבה, פשוט קראתי את המדריכים בפורום וראיתי מה מבקשים בדרך כלל.

ציטוט:
תומר, באיזה קיר גבס מדובר?

כמו שאמרת, אין לי מושג. אני מניח שזה סתם קיר גבס בעל מחיצה אחת.

ציטוט:
הדבר היחיד שאתה יכול לעשות שיצדיק עבורת עלות\תועלת הוא טיפול בכל המקומות בהם אוויר יכול לצאת\להיכנס לחדר.
תתחיל ממשקוף הדלת, החלונות ומנגנון הסגירה שלהם.

באילו חומרים כדאי לבצע את האיטום?

עוד שאלות:
- איך כדאי לשים את הציוד, בהתחשב בזה שיש קיר גבס אחד. אני מניח שעדיף שהקיר גבס יהיה זה שהמוניטורים יעמדו עם הגב אליו, לא?
- באילו חומרים למנוע הדהוד בחדר?
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 31 מרץ,07 12:44   
ציטוט:
באילו חומרים כדאי לבצע את האיטום?

חריצים ו"סגירות" באמצעות אטם אקוסטי כמו זה.

ניתן להשתמש גם באטם סיליקון המיועד לבניה.

משקופים - חלון ודלת:
באמצעות גומי ואטם אקוסטי, תלוי במבנה המשקוף.

המטרה היא סגירה מושלמת של הדלת\חלון, ז"א שכאשר סוגרים אז אין מקום למעבר אוויר.

זה +- מה שניתן לעשות בלי להיכנס להרפתקאה גדולה מדי.

בהתחשב בהנחה שלך לגבי קיר הגבס, לא הייתי נכנס להרפתקאה כזו לפני טיפול בקיר עצמו (אחד מהשניים או הוספת מסה או יצירת מערכת קיר רזונטיבית).

בכל מקרה מדובר בהשקעה כספית.

ציטוט:
- באילו חומרים למנוע הדהוד בחדר?

זה כבר סיפור אחר לגמרי.

יש על זה חצי-טון חומר בפורום וחבל לכתוב שוב.

ערוך חיפוש קצר ועיין בשרשראות השונות בפורום אקוסטיקה, וחזור עם יש משהו לא ברור.

שיהיה בהצלחה. #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון