תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:37
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  אורח  
מדוע אמולציית תוכנה לא יכולה להחליף סינטי ברזל וחשמל ?
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 12:36   
למה לא ניתן להקליט כל קליד וקליד, כולל האפשרויות הדינמיות של ה-preset המדובר, בפורמט איכותי, ואז פשוט להשמיע את זה בתגובה לנגינה במקלדת שליטה ?
ואם הנגינה היא פוליפונית אז למזג את הדגימות השונות בזמן אמיתי (נדמה לי שזה בר ביצוע).
בשביל מה צריך את המפלצות היקרות והכבדות האלו ?
רועי גבע
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 17:40   
דגימה זה דבר אחד, ויכולת סינתוז היא דבר שני.
אכן, ניתן לדגום כל קליד וקליד מפאצ' מסויים של, נניח, ויירוס כלשהו.
עכשיו נניח שיש לך אותו דגום, אבל אתה רוצה לשחק עם הקאט-אוף, וקצת לשנות את הגל הראשוני למשהו קצת יותר משונן... כאן כבר תהיה לך בעיה.
יכולות הסינטוז והפילטרים של הסינתי, אשר למעשה יוצרים את רוב הסאונד -
אותם קשה לעשות טוב כמו האנלוגי. (למרות שנתתי פה דוגמה דווקא של וירטואל-אנלוגי, ועדיין.
  אורח  
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 17:56   
אז תאורטית תוכנה יכולה לחקות באופן מושלם כל סינטי, אך מבלי לאפשר מניפולציות על הסאונדים הבסיסיים ?
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 18:16   
תוכנה וסינטי אלה הגדרות מאד מאד מכלילות, ישנם המון שיטות סינטוז והפקת צליל.
בתאוריה אפשר לעשות הרבה דברים במציאות לפעמים מספר הפרמטרים וכוח העיבוד שצריכה תוכנה להכיל כדי לשחזר את הנואנסים הקטנים של צליל מסויים היא יותר מדי מסובכת או לא ניתנת לישום מעשי, ביחוד שמנסים לשחזר סינטים אנאלוגים.

מצד שני פעם השאלה הזאת הייתה עולה פעמיים בשבוע, והיום כבר לא (או שכולם מבצעים חיפוש בפורום #wink ) אז זה אומר שהרמה משתפרת.

סינטי לרוב גם מספק עוד פונקציות מלבד הפקת צליל, למשל כזה שמאפשר לאמן מבצע להופיע איתו בנוחות ובאמינות בכיו"ב .
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 19:08   
שאלתי שאלה ממוקדת, לא כללית או מכלילה.
אני לא מדבר על הפקה אלגוריתמית, מסוייעת חומרה תומכת או מה שלא יהיה.
אני מדבר על הקלטה של איך שזה נשמע. השאלה היא כזו : תאורטית, האם תיתכן אמולציה שתנגן הקלטות של הקלידים הבודדים ועל כן תשמע בדיוק כמו סינטי מסויים, תהיה שקולה לו מבחינת יכולת נגינת הסאונדים הבסיסים ותיבדל ממנו אך ורק בהעדר הפיצ'רים, וביניהם האפשרות לערוך את סינטזת אותם הסאונדים והאפשרות ליישם עליהם אפקטים.
ואם לא, אני מעוניין להבין מהי המניעה הטכנולוגית מלבצע זאת.
הרי גם אם יש לך סינטי קצה עליון סופר על, התוצר שלו מגיע בסופו של דבר לפורמט אודיו זה או אחר, לא ? אני שואל למה לא להשמיע את ההקלטה כתגובה לנגינה ? או שבלייב הם נשמעים יותר טוב, וזוהי ההצדקה לאלפי השקלים שצריך לשפוך עליהם ? או שהעניין הוא כן הפוליפוניה ולא ניתן למזג בזמן אמת הקלטות שונות. לא יודע. בשביל זה אני שואל #wink .
Dexter
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 20:09   
ציטוט:
תאורטית, האם תיתכן אמולציה שתנגן הקלטות של הקלידים הבודדים ועל כן תשמע בדיוק כמו סינטי מסויים, תהיה שקולה לו מבחינת יכולת נגינת הסאונדים הבסיסים ותיבדל ממנו אך ורק בהעדר הפיצ'רים, וביניהם האפשרות לערוך את סינטזת אותם הסאונדים והאפשרות ליישם עליהם אפקטים.
ואם לא, אני מעוניין להבין מהי המניעה הטכנולוגית מלבצע זאת.
הרי גם אם יש לך סינטי קצה עליון סופר על, התוצר שלו מגיע בסופו של דבר לפורמט אודיו זה או אחר, לא ? אני שואל למה לא להשמיע את ההקלטה כתגובה לנגינה ? או שבלייב הם נשמעים יותר טוב, וזוהי ההצדקה לאלפי השקלים שצריך לשפוך עליהם

נראה לי שפיספסת פה משהו.... #read

לא קוראים לזה VST ?
#doh
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 20:43   
אתה מתבלבל פה בדבר מרכזי
דגימה היא לא אמולציה אלה "העתקה" של 1:1 (פחות או יותר) של סאונד נתון.
בעיקרון ניתן לדגום סינטים בצורה מאוד אקספרסיבית ולדגום כל נואנס קטן אך הדבר דורש מקום אכסון עצום לכן נהוג לדגום בשיטה קומפקטית יותר (תו קצר בכל אוקטבה ושימוש בLooping) וכאן נכנסות טכנולוגיות הסמפול השונות (פיטץ' שיפטינג בזמן אמת מציאותי,פילטרים בדימוי אנלוגי,מעטפות שליטה וכדומה).

בעיקרון אתה "שופך" כסף על סינט חומרה\תוכנה ולא על דיסק דגימות בשביל היכולת להיות יצירתי ולתכנת אותו.
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 21:02   
לא רק ניתן, זה נעשה כל הזמן יש מלא ספריות דגימות עם מוג ככה או פסנתר dx7 (להבדיל)
מצד שני אם תקליט את כל הקומבינציות האפשריות של חלק מהכלים האלה תזדקק למספר אסטרונומי של דגימות, וזה לא כולל שילוב של מספר כלים או מכשירים אחרים שאפשרי בחלק מהכלים.
מעבר לכך גם ספריות דגימה איכותיות הם לא דבר זול.
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 21:25   
עבודה עם ידיים על הכלי לתכנת אותו ולשנות פרמטרים עם נובים או זחלנים,
אתה מרגיש במגע את המכשיר, מנגן עליו, ולא על עכבר,
כל פעולה שתרצה תבצע Real Time מבלי לגרור סמן.
הסיגנל יוצא מהממירים של המכשיר, עובר בכבלים תופס אי אילו הפרעות ורעשים
גם הכי זניחים בעולם, ונכנס לכרטיס קול ומתורגם בצורה לא מושלמת,
עם Jitter ו Inter modutalion distortions מהממיר, קצת מקומפרס אולי, קצת מעוות,
מה לעשות הפעולה הפשוטה הזאת של הקלטה ישירה ממכשיר לממיר
עושה טוב לסאונד, מבליטה אותו במיקס מבין כל הערוצים של הפלאגינים,
והאוזן אוהבת את זה.
יש גם כאלה שיעבירו את הסינתי דרך מיקסר, או ישקיעו בפרה אמפ,
או אוליי דרך קומפרסור חיצוני.

לא שאני חלילה מזלזל בפלאגינים, הם מבצעים אמולציות מדהימות וניתן להגיע איתם
לתוצאות שלא מן העולם הזה,

אבל הנה לך תשובה, למה עדיף להביא ברזל חיצוני.
כי הוא יישמע יותר טוב, בהכרח, שלא נדבר על מעגלים אנלוגיים בחומרות הישנות :-)
Oded
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 02 מאי,07 22:04   
יש הרבה פרמטרים שהם תלויי זמן ושלא ניתנים לשחזור ע"י דגימה, כמו LFO כללי שמשפיע על פרמטר מסויים של כל הצלילים ביחד (למשל, עוצמה או פילטר מסוים),
השפעה של פרמטר כזה אי אפשר לדגום, כי היא גלובלית ותלוית זמן. עוד דוגמה לכזה דבר היא פליינג'.

יש הרבה דברים שנוצרים באותה שניה בכל שיטת סינטזה שהיא (דיגיטלית או אנלוגית), וכאלה פשוט מאוד אי אפשר לשחזר בדגימה בצורה שהצעת. אפשר לדגום את כל הצלילים וליצור אמולציה לכל השאר, אבל אז זה כבר לא שחזור נאמן ב100 אחוז.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון