שלום, אני חדש פה ולאחר חיפושים רבים בפורומים אני עדיין חסר מענה.
יש לי כרטיס קול esi waveterminal 192m, בכרטיס יש 2 כניסות Mic ו 4 כניסות Line in.
מגבר גיטרה Marshall G80R CD.
כאשר הגיטרה מחוברת לכניסת ה Mic יש סיגנל בעוצמה טובה גם בלי שאני מפעיל מתח פאנטום (12V), אך כאשר אני מנסה לחבר אותה דרך ה Line out של המגבר ל Line in בכרטיס יש סיגנל חלש מאוד - גם בקונסולה של כרטיס הקול וגם במיקסר של הקיובייס.
ניסיתי לחבר את הגיטרה לכרטיס דרך פדל Compressor Sustainer אך גם הנסיון הזה כשל.
ניסיתי את כל כניסות הכרטיס ובכולם התקבלה אותה התוצאה.
שאלתי להלן היא האם אני צריך מיקסר, קדם מגבר או DI בכדי לפתור את הבעיה או שזו עלולה להיות בעיית חומרה בכניסות של הכרטיס?
סילחו לי על הבורות, פשוט אני חדש בכל העסק והוא מתגלה לי כלא פשוט בעליל
במידה וטעיתי בפורום או שיש כבר תשובה באחד הפורומים לשאלתי אשמח אם תפנו אותי למקום המצאה....
תודה מראש לכל העונים
אולי לא יפתור לך את הבעיה, אבל שווה לנסות -
תגביר את המסטר ווליום של המגבר, או שתתחבר ל-effect-send.
אני עשיתי איתו הקלטות והסיגנל היה בריא. _________________ מאניס עמיס, אשכוליות וריzלה.
www.myspace.com/udibass
1. +1 להצעה של Seamus (ראה אם יש לך Line Out במגבר).
2. מצד שני, אם קיבלת אות בריא ומספק בכניסת המיק' למה לא תישאר מחובר שם...
אלא אם אתה צריך אותה עבור מיק'
3. הפעלת ה"פאנטום", כפי שנאמר, באמת לא רלוונטית למה שאתה רוצה לחבר כרגע.
אבל אם אתה בכ"ז מתחבר עם הגיטרה לכניסת המיק', רצוי לא להפעיל את הפאנטום.
שכן, חיבור גיטרה (מחבר PL מונו/TS) לכניסת מיק' (XLR או PL "סטריאו"/TRS) שמופעל עליה מתח הפאנטום
מקצר "צד אחד" של הפאנטום ובמקביל מספק לגיטרה את ה"צד השני" של מתח הפאנטום.
גיטרה פאסיבית יכולה "לסבול", גיטרה "אקטיבית"/מוגברת אולי לא...
אז נכון שבמקרה הזה מתח הפנטום הוא "רק" 12 וולט, אבל אלו עדיין 12 וולט "מיותרים" שלא צריכים להיות שם (במוצא הגיטרה).
תודה על העזרה, ועוד במהירות הבזק.....
ובכן.... הסיגנל קצת יותר עוצמתי ככל שהמאסטר עולה אבל גם כשהוא בפול ווליום הסיגנל מאוד חלש, יש סיבה לזה שלכניסת הגיטרה יש יותר התנגדות?
...אז מה לעשות? - מבחינת ציוד יש לי עוד רכישות לבצע (כגון מיקרופון, שדרוג המחשב) השאלה במה עדיף להשקיע - DI מיקסר או פרה אמפ?