תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מעוניין להתחיל ללמד גיטרה, מספר שאלות.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  nautilus  
מעוניין להתחיל ללמד גיטרה, מספר שאלות.
הודעה פורסם: רביעי 04 יול',07 21:22   
שלום לכולם.

נפלה אצלי ההחלטה להתחיל ללמד גיטרה, אבל לפני שאני מתחיל לתלות פליירים בכל פינה יש לי מספר שאלות.

מורה גיטרה המליץ לי על שני ספרי לימוד, הראשון של אבי ברק והשני של יגאל טבאל, את
שמות הספרים אני לא זוכר כרגע אבל זה לא משמעותי מהסיבה שתבינו מיד.

נסעתי לכלי זמר לראות את הספרים. לצערי, היה להם מבחר מאד מועט, אבל כן היה להם מספר ספרים של אבי ברק (שירים לגיטרה) וספר בודד של יגאל טבאל. את הספר של טבאל לא לקחתי מכיוון שהתוכן היה בעיקר תמונות של אקורדים, מה שכן קניתי זה את ספרו של אבי ברק - ד"ר גיטרה.
הספר בעיקרו עוסק בסוגים של פריטות ואקורדים בסיסיים, לא משהו שאפשר לבנות עליו שיעורים.

לאחר הקדמה ארוכה זו, מספר שאלות.

אני מחפש ספר שיכלול הסברים על שפת התוים, סולמות, מודוסים, מרווחים, מהלך אקורדים וכו'.
האם ישנו ספר\ים בעברית שכן עונים לדרישות אלו?

רעיון אחד שהיה לי זה לכתוב את כל הפרקים והנושאים שאני מעוניין ללמד ולהדפיס אותם מהאינטרנט. מצאתי מספר "קטן" של אתרים עם הסברים מצויינים אבל הכל כמובן באנגלית, וזה בעיה (מבחינת התלמידים כמובן). מה גם, אני לא יודע עד כמה רציני זה נראה, למרות שמבחינת מידע אני בטוח שזה יהיה הרבה יותר מעמיק מכל ספר שאמצא בחנויות.

זהו בעיקרון, אני אשמח מאד לשמוע טיפים מהמורים הותיקם והחדשים לגבי חומר להוראה.

תודה מראש.

אריה.
benny schwartz
תומך
ברוך הבא!
הודעה פורסם: רביעי 04 יול',07 21:53   
דבר ראשון שיהיה בהצלחה!

א. אני בהחלט מברך על המסקנה הסופית להכין לעצמך מערך שיעורים משלך. לא צריך להיסחף לכדי כתיבת ספר, אבל בסופו של דבר אני מאמין שלכל אחד יש את השיטה שלו ואת הסדר שלו להעביר דברים. אני אישית קלטתי את העניין לצערי רק אחרי שנה שלמה בהוראה שבסיומה שמתי לב שלקראת השנה הבאה לא נשאר לי כלום מתוך עשרות הדפים שצילמתי לתלמידים... ואז התחלתי להכין ולשמור עותק גיבוי על המחשב וכו' - וכך גם יש לך אינדיקציה לאורך זמן האם השיטה מוכיחה את עצמה או שיש דברים הצריכים תיקון...

ב. הספרים של אבי ברק ("שירים וגיטרה") הם דברים שאני בד"כ ממליץ לתלמידים שלי בשלב הראשון לא להתקרב אליהם. וזאת מכיוון שהוא גורם להם לחשוב ש "פריטה מס' 32" זה מונח מוסיקלי, ושכך ורק כך ניתן לנגן את השיר. יש שירים שבהם עשו "הנחות" של כל מיני טנשנים ואקורדים מורכבים שנעלמים ("המורה האקורדים שנתת לי לא נכונים, הוצאתי את זה שבוע שעבר מהאינטרנט, ושם לא היה את החצי מוקטן הזה" - מעשה שהיה...)
אני כן ממליץ עליהם כספרי תרגול אחרי שכבר לומדים אצלך כמה אקורדים ופריטות, ויכולים לגשת אליהם כמאגר שירים חביב בשלב הקודם לפיתוח שמיעה מוסיקלית והוצאת שירים לבד.
אבל רק כך, ולזמן מוגבל מאוד.

(כל זה נכתב כמובן לאחר תקופה ארוכה שבה נהגתי להשמיץ את ספרי אבי ברק, עד שפעם בסוף אירוע שניגנתי בו ניגש אלי אדם מאוד נחמד והחמיא לי על נגינתי , הוא היה נראה לי מוכר ולא זכרתי מאיפה - עד שהוא אמר לי "נעים מאוד, אבי ברק" #redface ...)

ג. דווקא הספרים של יגאל טב אל הם ספרים יסודיים וטובים.

הבעיה היא שגם ד"ר גיטרה" וגם יגאל טב אל, הם ספרי לימוד עצמי - לזה לא הולכים למורה. אתה אמור לתת את כל מה שהספר הזה לא ייתן. לכן אבי ברק טוב כספר עזר לתרגול נגינה של שירים בשלב הראשוני (שנה +/-).

לגבי תיאוריה - כנס ל"מרום" ושאל אותם. אני אישית עוד לא נתקלתי בספר שמסביר בניית אלתור לפי מודוסים בעברית בצורה טובה.

אם כבר - ראיתי בכלי זמר בפ"ת לפני כמה זמן ספר שנקרא משה בסגנון - "אלתור בג'אז למתחילים" והוא אמור לתת מענה לזה, יש בו הסבר על המודוסים ועל הדרגות ודוגמאות לבניית אלתורים ביחס אליהם. לא התנסיתי בו אז אני לא יכול להמליץ, אבל נראהבהחלט שוה בדיקה.

יש ספרי הסבר כלליים, לא לגיטרה אלא ספרי מוסיקה על בניית סולמות ומודוסים של בית הספר "רימון" שהם טובים. גם הספר של הקורס במבוא לתורת המוסיקה, וגם הספר של הרמוניה מסורתית. יש כמובן את "קצב לכולם" שעוזר מאוד בקריאת מקצבים והבנה שלהם. ויש ספר שמיועד בעיקרון לבס-תופים ונקרא essential styles, וזה ספר שמקיף הרבה תפקידים של מקצבים וגרובים שמנסיוני עזרו מאוד לתלמידים שלי.

שווה לך לקפוץ לרימון יש שם בספריה המון חומר, בעיקר של ברקלי, אמנם באנגלית אבל חומר מעולה.

ואם כבר אתרים - כנס ל"עולם הגיטרה של גיל" - זה בעברית, וזה אתר שיש בו הרבה.

וואו כמה אפשר לכתוב, מקווה שהועלתי במשהו ולא הטעתי. שיהיה בהצלחה #thumbsup
  nautilus  
בהחלט הועלת, תודה.
הודעה פורסם: רביעי 04 יול',07 23:52   
היתה לי תחושה שבכדי לכסות את כל החומר שאני מעוניין ללמד אני אצטרך יותר מספר אחד או שניים.

לקנות מספר ספרים ולצלם בהחלט נשמע לי כמו הפתרון האולטימטיבי (רק שאין לי בינתיים סורק #sad )....למה הפתרון הכי טוב תמיד הכי יקר?! #think

מעניינת אותי האלטרנטיבה הזולה של הרכבת החומר מהרשת, כי באמת יש שם הכל. האמת היא, כבר בניתי את כל הנושאים ונשאר רק להדפיס. לגבי העברת החומר בשיעור אני לא רואה שום בעיה, הבעיה היא שיעורי הבית, כי החומר הוא באנגלית.
אז אם אני רוצה לצאת בזול, כנראה אצטרך לתרגם את כל החומר לעברית או להכריח את התלמידים לבוא עם מחברת ועיפרון ולצייר פרטבורדים #wink

טוב, כנראה אני אלך על האפשרות של הספרים, אבל בכל מקרה, אשמח לשמוע עוד תגובות.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון