תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:13
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Piezo electric vibration
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  yonataniv56  
Piezo electric vibration
הודעה פורסם: שישי 06 יול',07 22:54   
Hi all,
After spending a day on the internet, I decided to check If anyone would have any ideas for me.
I would like to mount some kind of a vibrating object (a piezo electric motor, perhaps) to a set of cymbals. Using the cymbals as resonators.
I'm so new to the subject of DIY and I'm not even really sure what could work for me and where to start.
Any idea?
.

הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 07:22   
בוא נתחיל מהסוף: למה אתה רוצה להגיע בתוצאה?
הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 08:19   
Hi Reuven,
Thanks for picking this up.
I would like to drive the Cymbals by a signal coming from an instrument , and I think I would get some kind of harmonized effect, if I use Cymbals in different .size
I believe that the effect would be some what like amplification, but would "include" the partials of the Cymbals.
Does that help?

הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 09:16   
להרעיד מצילה עם מתמר הצמוד לה כל הזמן, יפיק משהו לא נקי ואולי לא מצופה, אלא אם תפתח שליטה באמצעות מיקום ועוצמת הפעלה.
הרעדה במהוד, אולי אפשרית (זה לא "ברזל", כך שמגנטית זו גם בעיה מסוימת), אך נראה לי שההספק הנחוץ ידרוש תכנון כבד.
הרעדה בלחצי אוויר אולי אפשרית, אך בעלת התקף מאוד איטי עקב המסה, או שהתקן ההנעה יהיה גדול (לדוגמא, וו'פר המונע בתדר מאוד-מאוד נמוך, בלתי שמיע, המעיף כמות של אוויר לעבר המצילה).
הרעדה עם מתמר פיאצו (לא מנוע, אלא דיסקית) יכולה אולי לתת תוצאה שתספק אותך או לא, תלוי בתוצאה האורלית המבוקשת. דיסקית כזו משמשת לרוב בכיוון ההפוך - להמיר מכה/כוח למתח, אך אם תיתן לה מתח, היא תרעד מכנית בהתאם לתדר או הפולס (בצורה זו היא משמשת כבאזזר או רמקול בהתקנים מסוימים).

יש לזכור שמצילה 'רוצה' לרעוד ללא מסה טפילית עליה, מכאן שהקשה רגעית היא האידיאלית, וגם כאן ניתן להשתמש באלקטרומגנט פשוט למדי, כך שעם מתן פולס חשמלי הפטישון יכה בעוצמה רצויה במצילות.
הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 11:35   
עוד אופציה היא רמקולים שמיועדים להזזת משטחים , אני לא זוכר כרגע את המינוח הנכון אך בעבר היה דיון על מוצר מסחרי כזה שניתן להדביק למשטחים שונים , בעיקרון מדובר ברמקול רגיל שלממברנה מחובר אביזר שמאפשר התחברות למשטח כלשהוא וכך המסה של העריסה מעבירה את הרעידות למשטחים והופכת אותם לרמקול אחד גדול.

כמו כן חפש מידע על plate reverb לקבלת רעיונות.
הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 17:12   
שוב תודה למשיבים,
אני אקח רגע צעד אחורה לצרכים פדגוגיים: ההנחה שלי היא שאם "מזרימים" תדר קבוע למצילה היא תגיב יותר סביב התדר הנ"ל וכפולותיו, אך תפיק גם תדרים אחרים ("אקראיים").
האם אני צודק?

אני אנסה לסקור שוב את האפשרויות שלי, ואולי אצמצם "כיווני חקירה" על דרך האלימינציה:
נדמה לי ששם טוב מתכוון לtactile transducer- מעין סב וופר שפותח למטרות של קולנוע ביתי על מנת שהצופה "ירגיש את הסואנד". הבעיה עם המכשירים האלה היא שהם יקרים וכבדים. כמו כן - המטרה שלי היא לנטרל הגברה של מקור הצליל (כלומר, "ההגברה" תעשה דרך המצילות בלבד). מהסיבה הזו אפשר אולי גם לנטרל את הרעיון של הפיאזו, כי אם אני מפיק באזר אני מחטיא את המטרה (אלא אם כן הבאזר היא המצילה עצמה).
תחת ההגדרה של מתמר (transducer) נכנסים כל כך הרבה אמצעים, ואני גם לא בטוח שאני מבין את ההבדל בין מתמר ומהוד, אבל הכוונה שלי היא אכן לא אפקט "נקשני" אלא סוג של ססטיין על המצילות, ועל כן הרעיון של להצמיד אחד מהשניים קוסם לי יותר.
אני אבדוק את הנושא של פלאט ריוורב ואיך זה עובד.
סיבכתי?
הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 18:25   
אם אתה רוצה להרעיד את המצילות עם "תדר", ראה הערה שלי למעלה - התוצאה תהיה משהו לא צפוי או עירוב תדרים בין רעידות המצילה (היא והמסה/כיוון שנקבעו לה ביצור), לבין תדר מתעלק. כיוון שהיא נועדה לתיפוף (הקשות, תדר מאוד נמוך) כאשר התדר נוצר מעצמה, לא ממש עשינו משהו אם היא תעבוד לנו בתור "שתי פחיות", אלא אם זו המטרה, ואז יש עשרות דרכים להרעיד פח.
הצמדת אלמנט/מתמר כבד עליה - והיא כבר פח-מברנה ולא מצילה. בתור ממברנה, הגמישות שלה אפסית כדי לדחוף אוויר בתדר שמע.
אם אתה רוצה להפיק סאונד "פעמוני" של מצילה, זה כבר סיפור אלקטרוני, מסותנז, קל ונשלט הרבה יותר.
הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 20:42   
English again...
I have a feeling that you are not extremely enthusiastic about my project #smile
In turns of the sonic effect I'm imaging something like bowing a Cymbal, only controlled by sound rather physical bowing.
I think I can find many ways to control amplitude, but I'm not sure how to control location, and how that would be relevant.
What would be the many ways to vibrate a Cymbal, and should I look into vibrating directly from a signal (piezo) or try to convert it somehow to a physical vibration first?

הודעה פורסם: שבת 07 יול',07 21:13   
כמו ששםטוב ציין, אתה מחפש מנגנון שהוא דומה לפלייט.

ברמה התיאורטית תוכן "להזין" את המצילה שלך בסיגנל באמצעות מתמר אלקטרומכאני (כפי שמשתמשים בריוורב פלייט), ולקלוט אותו בנקודות מסוימות ישירות מהמשטח באמצעות מתמר פייזואלקטרי.

ברמה הפרקטית יש לך כמה בעיות:

1. המצילה כבדה מאוד (יחסית ללוח הנמצא בפלייט) ולכן כדי להזיז אותה ולקלוט את הויברציות כמו שצריך תצטרך מתמרים בעלי Sensitivity גבוה.

2. המצילה אינה חופשיה לזוז (מעוגנת לסטנד) מספיק, דבר שיתכן ויגביל את התדרים בהם הויברציה מתרחשת ביעילות.

אם הייתי חושב הכי קיצוני שאפשר (אינטואיטיבית לחלוטין, לא לתפוס אותי במילה בבקשה), הייתי מנסה להזיז את המצילה עם משהו כזה (אולי אף בנוסף למתמר "רגיל"), ואם הרגישות של הפייזו(אים) הקולט(ים) את הסיגנל לא מספיק גבוהה, לנסות לקלוט באמצעים אופטיים.

מה שבטוח, פרויקט זול זה לא יהיה...
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון