תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:09
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אהלן, אני מתחיל מאפס ואני זקוק לעזרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  gunr  
אהלן, אני מתחיל מאפס ואני זקוק לעזרה
הודעה פורסם: שני 09 יול',07 16:36   
אני בן 21, חייל לקראת שחרור, מנגן מגיל 15 (פסנתר, באס, גיטרה קלאסית, מלודיקה, עכשיו גם אקורדיון). אני כותב קצת מוזיקה פה ושם, אבל לא מקליט אותה, ואין לי פרטנרים לנגן איתם. אני רוצה להתחיל להקליט בעצמי מוזיקה. אני חושב בקטע, של לקנות סינתיסייזר (או פסנתר חשמלי), מיקרופון לכלים אקוסטיים, להתקין במחשב איזה תכנה בסגנון קיובייס (לא יודע אם כדאי קיובייס או תכנה אחרת). אני לא מסוגל להרשות לעצמי לקנות מחשב חדש או לקנות כרטיס קול מקצועי, ואני גם ככה לא כל כך רוצה להקליט מוזיקה ע"י מידי, אלא ע"י אודיו (גם עם סינתיסייזר).

עכשיו - מאיפה אני מתחיל?

כרגע יש לי רק מחשב די ישן שאני צריך לפרמט (יש עליו CAKEWALK HOMESTUDIO 2004 - אם זה שימושי אני לא יודע), מערכת סטריאו ישנה מאוד, ושני רמקולים לא רעים.
יש לי גם את הדבר הזה (מצטער על הבורות במינוח) שמחבר בין הכבל של הגיטרה באס למחשב (אבל אני קצת מפחד עם זה, אמרו לי שזה יכול לשרוף את הכרטיס קול או משהו).

תתחילו להכווין אותי איך אני מגיע מכאן, לאולפן ביתי צנוע.
ds-sound
תומך
הודעה פורסם: שני 09 יול',07 17:02   
קניית ציוד היא דבר פשוט יחסית, ומכתבת בעיקר ע"פ צרכים ותקציב.
תגדיר לעצמך במדוייק מה אתה רוצה לעשות עם האולפן, ואח"כ תוכל לאתר את הכלים המתאימים.

השלב הבא הוא לרכוש את הידע והנסיון המתאימים לעבודה עם הציוד, וגם כאן יש כמה אופציות.
האפשרות הראשונה היא הפורום המצויין הזה, שהוא מאגר ידע עצום שיוכל להעשיר אותך רבות.
ההצלחה שלך בתחום תלויה מאוד בסקרנות שלך, במידת הסבלנות, וביכולת ללמוד.
אם תרצה להאיץ עניינים, קיימת האפשרות לקחת קורס סאונד והפקה שיעמיד אותך על הרגליים ויעזור לך בצעדים הראשונים.
לשם כך יש מכללות, מורים פרטיים, ו... גם אותי, גילוי נאות.

והשלב הראשון, אדגיש שוב - להחליט עם עצמך מה אתה רוצה לעשות עם האולפן, לכשיהיה לך אחד כזה.

ברוך הבא לפורום, והרבה הצלחה בהמשך!

עודד
Administrator
הודעה פורסם: שני 09 יול',07 17:41   
אם אין לך כעת תקציב לרכישת כרטיס קול מקצועי או החלפת מחשב, שהם מהווים את ליבה של מערכת ההקלטה, האפשרויות הן יד שניה, או של מחשב+ממשק אודיו טוב, או מערכת הקלטה עצמאית ובלתי תלויה במחשב, רב-ערוצית, כזו שתחבר אליה ותעלה כלי-כלי ושירה, תבצע בה את המיקס ואולי צריבה של דיסק להשמעות.
בתחום הזה המכשירים העצמאיים של רולנד היו שולטים, ואולי תמצא בבזאר מערכות כאלה ואחרות.
להתקדם מכאן תמיד אפשר.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון