תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בתכנון פרוייקט...
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  gy_v  
עזרה בתכנון פרוייקט...
הודעה פורסם: שלישי 07 אוג',07 18:00   
שלום,

אני מקווה שנכנסתי לפורום הנכון, במידה ולא אני מתנצל מראש.

קודם כל לעובדות, ואח"כ לשאלות...
- בימים אלו מקים מרכז שאני עובד איתו פרוייקט שייעלה בנובמבר.
- הפרוייקט קשור לאומני סאונד שייתפרשו במבנה בן כמה קומות.
- הקומות תחולקנה לחללים יותר קטנים. הקטעים של האומנים יוקלטו על גביי CD אשר ינוגנו בREPEAT.
- המחשבה הראשונית היא לרכז את כל נגני הCD במיקום אחד במבנה, נגני הCD ייתחברו למיקסר, וממנו יישלח כבל לכל חלל.
- בחלק מהחללים יעמוד זוג רמקולים, ובחלקם יש צורך בשתי זוגות של אוזניות.
- הפרוייקט ייארך כחודשיים.
- ישנם כ-18 חללי עבודה, 10 מהם חללי אוזניות (2 זוגות בכל חלל - 20 זוגות סה"כ) + 8 חללים עם רמקולים.
- מבחינת ציוד למרכז יש את כל נגני הCD שצריך לפרוייקט + 2 מיקסרים קטנים + זוג רמקולים מוגברים (למרכז יש זוג רמקולים מוגברים בגדול 6.5 אינטש - זה לגמרי עושה את העבודה)
- להערכתי צריך כ- 80 מטר של כבל PL STEREO בין המיקסרים לכל החללים.
מבחינת איכות הציוד בהמלצותיכם - קחו בחשבון שהתקציב אינו גדול מידי - ומותגים כמו BERHINGER ושותפיו הם לגיטימיים לחלוטין.
ולשאלות -
א. איזה מיקסר מומלץ לעבודה? (אין צורך בכניסת מיקרופונים בכלל אבל יש 18 כניסות שצריכות להיות STEREO, כאמור, חלקן נשלחות לזוג רמקולים, וחלקן לשתי זוגות אוזניות.)
ב. המחשבה מאחורי ריכוז כל הנגנים במקום אחד היא רצון המארגנים להימנע ממיכשור בחללים - השאיפה היא שהמאזין ייכנס לחלל שיש בו רק אוזניות / רמקולים. האם השאיפה הזאת מייקרת עלויות בצורה דרסטית מידי? צריך גם להתחשב בכבלים, במגברי אוזניות (במידה והמיקסר לא יוכל לבצע את כל השליחות) ובעוד השלכות שאולי לא לקחתי בחשבון...
ג. המרכז מוכן לרכוש את כל האוזניות, ובטח שאת הכבלים, אבל האם ישנה דרך להשכיר את שאר הציוד לתקופה של חודשיים?
ד. האם בחדרי האוזניות יהיה צורך במגברי אוזניות? מדובר בשתי אוזניות בכל חדר, וחבל לקנות מגבר אוזניות, אין מפצלים איכותיים שייעשו את העבודה? (אני לא כ"כ מכיר מפצלים כאלה)
ד. האם ישנה דרך להחליף את כל הנגנים ב2- 3 מחשבים? האם יש תוכנה שמסוגלת לבצע את הפעולות האלה, או שצריך מחשב במקום כל נגן?

יש הרבה נתונים, ואני מקווה שהצלחתי להסביר את המצב, אני בעצמי עדיין מבולבל מכל הנתונים שצריך להתחשב בהם...

מקווה שהבנתם,

ותודה מראש,

גיא...
  gy_v  
נפלתי עליכם הא?
הודעה פורסם: שלישי 07 אוג',07 21:25   
איזה צרות מפגרות יש לי...
uridat
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 07 אוג',07 21:50   
אני לא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה
ואשמח לשמוע על הפרוייקט ולהבין למה הכוונה ומה המטרה
אבל נדמה לי שזה פתרון שיכול להתאים לך. ברמת העקרון בכל אופן ובלי להכנס לפרטים ועלויות.
הודעה פורסם: שלישי 07 אוג',07 22:12   
יש המון פתרונות הפצה לאודיו, ומערכות שניתנות לתכנות, הבעיה היא במחיר.

מיקסר אחד ששולח 18 אינפורמציות שונות לכל החדרים (ועוד בעוצמה לאוזניות?), תגיד לי אם תמצא....
תוסיף לזה עלויות של כבלים( אני מבטיח לך שמדובר ביותר מ80 מטר כבל, אלא אם כל יחידת השמעה מרוחקת פחות משני מטר מהמיקסר)

הפתרון ההגיוני הוא קומפקט דיסק בכל חדר (אולי בחלוקה לחללים אפשר לייצר נישות או מסדרונות שבהם יעמוד הציוד?), ואליו צמוד מגבר אוזניות , יש כאלה זולים לבהרינגר וחבריה, שכוללים גם יותר מיציאה אחת (וגם אם לא, מפצל פסיבי הוא עניין של שקלים)

יש נגני קומפקט שיש להם יציאת אוזניות מובנית, שווה לבדוק מה יש לכם.

רמקולים אם צריך, אולי כדאי לחפש מוגברים קטנטנים, אפילו יד שניה, להשכיר כאלה לתקופה של חודשיים זה קצת #faint #think

מחשבים: כל תוכנת אודיו רב ערוצית תוכל לטפל בזה בלי בעיה, וגם המחשב שדרוש יכול להיות ממוצע לגמרי, הבעיה היא בכרטיס הקול, אם אנחנו מדברים למשל על 4 מחשבים שמשדרים 18 ערוצי סטריאו (36 יציאות) אתה צריך 4 כרטיסי קול בעלי 10 יציאות (בגדול, כי 9 יציאות זה לא הגיוני), ואלה כאמור עולים כסף, ובנוסף עדיין תצטרך מגברי אוזניות.

הכי טוב שתגדיר תקציב וציפיות ריאליים, ואז יש על מה לדבר
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 07 אוג',07 23:52   
בתיאור המצב חסרים הרבה פרטים, אבל לדעתי ריכוז כל המערכת במקום אחד זה יוצר יותר בעיות
סירבול ותקלות אפשריות, שלא לדבר על מורכבות ההתקנה
שכן , כל אוזניה זקוקה למגבר אוזניות , מה יותר פשוט מנגן CD המחובר למגבר אוזניות
בסיסי שכן ממילא צריך וויסות עצמה לכל אוזניה , ואין שום צורך במיקסר. (מקסימום
כבל מתאם מהנגן למגבר האוזניות.
במקום שצריך רמקולים, מגבר סטריאו בייתי חוסך גם הוא את הצורך במיקסר.

*** סליחה על ההידחפות - אשמח לשתף פעולה בפרויקט (כולל השלמת כל הציוד החסר, התקנתו
ותפעולו תמורת סכום סביר )
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון