תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 08:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פסנתר חשמלי CP300 או סינתי S90ES?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  DigiSUN  
Expert
פסנתר חשמלי CP300 או סינתי S90ES?
הודעה פורסם: שבת 18 אוג',07 21:58   
שלום,

לאחרונה שקלתי לפנק את עצמי בפסנתר חשמלי, וללמוד פסנתר קצת יותר ברצינות.
פסנתר אקוסטי לא בא בחשבון כרגע.
אני לא צריך משהו קל/נייד כי אני לא מופיע.
רמקולים מובנים הם לא חיוניים, כי המכונה תוצב באולפן רוב הזמן.

אחרי התלבטות ארוכה, חשבתי ללכת על ה- Yamaha CP300 - שכן יש לו יתרונות בסאונד על-פני דגמים פשוטים יותר, והתקציב שלי יחסית גבוה. (למי שלא מכיר, אפשר לומר שהוא הדור הבא המקביל ל- P-250). הוא גם יכול לשמש כמקלדת שליטה אולפנית טובה.
אבל אז ראיתי שה- S90ES הוא באותו סדר גודל מבחינת מחיר, ולכאורה מציע תמורה הרבה יותר גדולה לכסף (המון סאונדים, המון אפשרויות).

התוכנית המקורית הייתה פסנתר חשמלי, אבל ה- S90ES מציע "איזון מושלם בין פסנתר לסינתי", כך טוען היצרן. הוא מכיל את כל הסאונדים של ה- Motif ES בתוספת סאונד פסנתר שגם-כן זכה לשבחים. אבל זה בכל-זאת סינטי.

אני איני פסנתרן דגול אבל אני כן איש טכני ואמצא שימוש והשראה בכל ה... sonic possibilities (איך אומרים את זה בעברית?) של ה- S90ES.
מצד שני המטרה המקורית הייתה ללמוד לנגן בפסנתר.

השאלה היא האם עדיף לדעתכם "להתפשר" על הפסנתר של ה- S90ES, שהוא בכלל לא רע (בטח לא למתחילים), בשביל התוספת המשמעותית של סאונדים ויכולות עריכה?
ולאלה שהתנסו עם סאונד הפסנתר של ה- S90ES - האם הוא "פסנתרי" מספיק לדעתכם?

אשמח לשמוע את דעתכם...

אגב, לגבי טאץ':
ל- CP300 מקלדת עם משקל משתנה Graded Hammer Effect, וסאונד שכולל גם Key-off Samples.
ל- S90ES מקלדת מאוזנת Balanced Hammer Effect עם אפטר-טאץ' - פחות דומה לפסנתר אבל מתאים גם לכל השאר.
רועי גולן
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 18 אוג',07 22:21   
קודם כל ציינת בעצמך שלCP יש משקל משתנה של קלידים ולS90 לא כך שאם המטרה היא לימוד פסנתר מן הסתם תרצה את הקרוב ביותר למציאות לא?

חוצמזה אמרו כאן בעבר בצדק רב לדעתי: בשביל ללמוד פסנתר ברצינות חשוב מאוד מאוד דווקא פסנתר אקוסטי ואפילו פשוט לעומת כל פסנתר חשמלי איכותי ככל שיהיה.

אני בעליו המרוצה של S90ES ובכל זאת אימון "פסנתרני" עליו הוא רק במצב של אילוץ (כשאני חייב להשתמש באוזניות), ולרוב אני מאוד משתדל להתאמן רק על האקוסטי שלי.

בלי קשר אני חייב לציין שהCP300 עשה עלי רושם פנטסטי כשבדקתי אותו בחנות ומאוד נהניתי ממנו מכל בחינה אלא שהוא לא מתאים לצרכי היות ואני רציתי פסנתר במה נייד ועם יכולות סינתזה - סיבות שבגללן הS90ES התאים לי בול #smile (ובבית כאמור יש לי פסנתר אקוסטי). אם הייתי צריך פסנתר לשימוש אולפני הייתי הולך להשוות ראש בראש את שניהם - סך הכל מדובר באותה חנות ומרחק של כמה מטרים בלבד שמפריד בין שני הדגמים... #smile

אם אין מגבלות תקציב והמטרה העיקרית היא ללמוד פסנתר, והמטרה המשנית היא מקלדת שליטה אולפנית טובה עם יכולות סנתזה למה שלא תלך על פסנתר אקוסטי + S90Es או מקלדת שליטה שקולה ומודול?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 אוג',07 23:22   
א. יש איזושהי סיבה שאתה נעול על שני הדגמים האלה? או על YAMAHA?
ב. שב בחנות ונגן על שניהם, ואחד מהם "ידבר" אליך. סמוך עלי. זה תמיד קורה.
ג. אל תזלזל ברמקולים מובנים, וודאי שלא ברמקולים איכותיים כמו של ה-CP300. גם אם יש לך ADAM P15 באולפן, עדיין הרמקולים של ה-CP300 ממוקמים (פסיכואקוסטית) בנקודה מצוינת, ומותאמים (מבחינת התגובה שלהם) לצליל הפסנתר הספציפי של הכלי.
ד. ברר לעצמך מה אתה באמת צריך, וקנה לפי זה.
ה. לגבי הצורך באקוסטי - בעולם ללא אילוצים וכו' אני מסכים, אבל לפסנתרים חשמליים יש יתרונות שאין לאקוסטיים, כגון ניידות והיכולת לנגן בכל שעות היממה בלי להפריע לאיש (כפתור ווליום ו\או אוזניות).
  DigiSUN  
Expert
הודעה פורסם: שבת 18 אוג',07 23:50   
תודה רבה לכם על התגובות הענייניות!

אני לא נגן מתחיל, פשוט לא התמדתי בלימודי מיומנות הנגינה ואני רוצה לחזור לזה.
כרגע אני סטודנט וגר בדירה עם שותפים, אז אין לי מקום לפסנתר אקוסטי (אפילו שהכלים הדיגיטליים המדוברים גדולים), וחשובה לי ביותר היכולת לנגן עם אוזניות, בעיקר בשל התחשבות בשותפיי, ובשל השעון הביולוגי ההפוך שלי.

אם אראה שאני רציני עם הפסנתר, אז כשאסיים לימודיי ואעבור דירה, בטח אקנה אחד.
יש גם פסנתר אקוסטי בבית-הורי ובאוניברסיטה...

מלכתחילה כיוונתי על פסנתר חשמלי, אז קשה לומר שהמטרה המשנית היא "יכולות סינתזה", פשוט ראיתי לעומק מה ה- S90ES מציע באותו כסף, והדבר גרם לי לתהות אם הפסנתר שלו מספיק ראוי בשביל שאלך עליו במקום על ה- CP300.

רועי, לגבי מקלדת + מודול:
כמו רוב הישראלים שבאים לקנות אוטו, כשראיתי את ה- S90ES התחלתי לחשוב לפי נפח תמורת כסף. בגלל זה יהיה מוזר עכשיו לקחת את ה- CP300 בתוספת Motif Rack ES, למשל, כי מלכתחילה לא כיוונתי על יכולות סינתזה אלא רק התלבטתי כי ה- S90ES מגיע באותו כסף.... זאת השריטה שלי #smile (עריכה: כנראה שאסף קלע בול לבעיה שלי עם סעיף ד' בתגובתו...)

אני מאוד אוהב סינתזה ותמיד נהנתי לתכנת סינתיסייזרים. בשנתיים האחרונות יותר בא לי ללמוד לנגן פסנתר, כלומר להתעסק בנגינה עצמה במקום בטכנאות שתמיד אהבתי, ואז ה- S90ES הופיע והזכיר לי מהיכן באתי #smile

רועי, אני שמח לשמוע שבתור פסנתרן, התרשמת לטובה מה- CP300... אכן יכולות העריכה שלו בסיסיות בלבד (כמו של מודול XG, ואת חלק מהאופציות ניתן לשנות רק ע"י MIDI).
אשמח לשמוע עוד על התרשמותך מה- S90ES, במיוחד מחוויית הנגינה הפסנתרית (סאונד, טאץ'). ברור לי שאנחנו מדברים על פסנתרים חשמליים כאן אז אני לא שואל "איך זה בהשוואה לאקוסטי", אלא יותר איך זה בהשוואה, נגיד, ל- RD-700 שאתה מכיר, או לדגמים אחרים...

אסף:
מודה באשמה, אני חובב-ימאהה #smile אבל אשמח אם תציג בפני אופציות אחרות...
נראה לי שלרולנד, בתור דגם מהנישה הזאת, יש רק את ה- RD-700SX להציע, ואני אבחן גם אותו.
את הדגמים של Kawai לא ממש אהבתי. Korg - לא ניסיתי.
Nord Stage - גם טיפה יקר-מדי ובכל-מקרה אני לא ממש בטוח לגביו...
אני אקפוץ לחנות בימים הקרובים. הלוואי שמה שאתה אומר יקרה, אני תמיד מפחד לעשות את הבחירה הלא-נכונה...
לגבי הרמקולים - אכן נקודה חשובה, ואני אבדוק את זה בחנות (את ה- CP300 עוד לא ראיתי) תודה...!
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 19 אוג',07 00:06   
יש למרבה השמחה הרבה אופציות.
קודם כל ל-YAMAHA עצמה יש לא מעט אופציות, כגון ה-P140, ואולי P120 משומש, כמו גם ה-CP33.
לרולנד יש את ה-FP-7 החדש, וגם את אחיו הקטן והחדש, ה-FP-4. לקוואי יש את ה-MP5 החדש (מחליף את ה-MP4 שייצורו הופסק) וכמובן גם את ה-MP8 ה"גדול", שאני מבין שלא אהבת. ל-CASIO גם יש כמה דגמים לא רעים ודי זולים.
בנוגע ל-KORG אני נאלץ להסכים איתך, פסנתרים חשמליים זה לא משהו שהחברה הזאת יודעת לתכנן כל כך טוב.
לגבי ה-S90ES, שתי הערות. הראשונה היא שקשה מאד לסנתז איתו, הפרמטרים קבורים באינסוף תפקידים וממשק העריכה מאד לא נוח. השנייה היא שעם כניסת תחנות העבודה החדשות (ה-XS), להן פסנתרים מאותו בנק דגימות של ה-S90ES, כדאי לבדוק גם את ה-XS8 אם וכאשר יגיע לכלי זמר.

וכל מה שאמרנו עד עכשיו לא כלל בכלל את הדגמים ה"ביתיים", כלומר, את הפסנתרים בעלי הגוף היותר-מאסיבי שנמכרים בחלילית, כלי זמר וכו' (למשל, ה-N100 או ה-NOCTURNE של ימאהה).

ולסיום, אם אתה רוצה פסנתר חשמלי, שכח מכל הפרמטרים שעל הנייר. מכיוון שבכלי נגינה עסקינן ולא במחשב או סינתסייזר, אין מנוס מלכתת רגליך לעיר ולשבת ולנגן על כל אחד חצי שעה-שעה. ניתן לחוש "חיבור" מיידי לכלים שאנחנו אוהבים, ואת הקנייה יש לבסס על סמך ה"חיבור" הראשוני הזה ותו לא. כל ניסיון לחשוב במונחים של מחיר, פוליפוניה, מס' צלילים או יכולות הכנת אספרסו יוביל אותך לבחירה לא נכונה. הקשר בין נגן לכלי הנגינה שלו הוא רוחני\נפשי מעיקרו ואסור למדוד אותו לפי שום פרמטר יבש כגון אלה.
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 19 אוג',07 00:24   
לא הבנתי איזה תקציב עומד לרשותך, מכל מקום יש את הקוואי mp 9000/9500 שהוא, לטעמי האישי, הקרוב ביותר לדבר האמיתי.
  DigiSUN  
Expert
הודעה פורסם: ראשון 19 אוג',07 00:52   
את ה- P140 אני מכיר היטב, מאוד מצא-חן בעיני אבל הרגשתי קצת מוגבל ביכולות עיצוב הסאונד המעטות. חוצמזה, צלילי ה-E.Piano שלו די חלשים, ורבים מסכימים על כך. אומרים שהמצב הרבה יותר טוב ב- CP33 הקצת-יותר חדש, אבל בכלי זמר אמרו לי שלא צופים בינתיים להביא את ה- CP33 לארץ. אולי המצב השתנה, אני אברר.
כמו שאתה אומר, הקלאבינובות למיניהן וה- Nocturne הם יותר בגדר רהיטים ביתיים, וזה לא ממש מתאים לי.
התקציב שלי כרגע מאפשר CP300, שלפחות מבחינת פרמטרים שעל הנייר נחשב לדגם המתקדם (למעט מספר דגמי קלאבינובה במחיר גבוה מאוד), בגלל זה אני מכוון לעברו.

הממשק של ה- S90ES לא מדאיג אותי, חפרתי די הרבה בתפריטי המוטיף בעבר ואפילו נהנתי מזה...
נראה לי שה- XS8 צפוי להיות יקר-מדי, לפחות בשנה הקרובה.

לגבי פרמטרים יבשים, אני מבין מה אתה אומר אבל איפשהו עדיין קשה לי לחשוב שאם אותו יצרן מציע פסנתר עם שכבת דגימה אחת ופסנתר אחר עם 3 שכבות דגימה + דגימות שחרור הקליד + תהודת Sustain, זה בגדר פרמטר יבש שיש להתעלם ממנו. למרות שכבר שמעתי על פסנתרנים שהעדיפו את ה- P70 הפשוט על-פני ה- P140 שמציע את כל אלה...

בכל מקרה חשוב לי לשמוע מה דעתכם ואין ספק שגם אבדוק את הכלים המדוברים בעצמי #smile
רועי גולן
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 19 אוג',07 06:55   
מסכים עם אסף בשתי נקודות:

א. הרמקולים המובנים בCP היו חלק חשוב מתחושת ההנאה הגדולה שלי בנגינה עליו.
ב. השיקול העיקרי צריך להיות ה"חיבור" לכלי כפי שאסף קרא לו, אם כי לא היחיד. לפעמים אנחנו נוטים להיסחף אחרי זוהר מדומה...

אני חולק על אסף בקשר לנוחות העריכה בS90ES. לדעתי זה כלי אינטואיטיבי מאוד ונוח במיוחד. הסאונדים נהדרים ברובם ומה שהכי מאפיין לטעמי את YAMAHA - הם מוכנים לשימוש מיידי "AS IS" ונשמעים מעולה במיקס בלי צורך לגעת כמעט.

בנוסף, על חווית הנגינה בS90ES אני יכול לומר כמה מילים למרות שאני לא מהבררנים במיוחד בנושא "תחושת המקלדת" משתי סיבות:

א. אני מראש לא מצפה לתחושה מדהימה כמו באקוסטי.

ב. ממילא גם בפסנתרים אקוסטיים יש הבדלי שמים וארץ בין דגמים שונים, חברות שונות וגילאים שונים של פסנתרים ב"תחושת המקלדת".

המקלדת של הS90ES טובה והמנגנון איכותי - לא מפתיע ביחס למחיר אבל בטווח הכלים שאנחנו מדברים עליו לא נתקלתי במקלדות לא טובות. כמובן שאף אחת לא משתווה לאקוסטי אבל בהשוואה פנימית של פסנתרים חשמליים בלבד לא מצאתי הבדלים משמעותיים מלבד מה שנקרא "Graded" שאכן מורגש בנגינת סאונד פסנתר.

שאלת על RD700 ובמקרה היה לי אחד כזה במשך כשנה לפני הS90 אך כמו שאמרתי, בעניין המכניקה ותחושת המקלדת לא הייתי מעדיף אחד על פני השני.
מבחינת סאונד הפסנתר לעומת זאת העניין מסובך יותר. הסאונד הבסיסי של הRD לא היה מספק מבחינתי בעיקר עקב בעיה מוכרת של ססטיין קצר ולכן תחושה לא טבעית. בנוסף לא הצלחתי (יתכן מאוד שבאשמת חוסר ידע מספיק מצידי) לגרום לו "לחתוך את המיקס" ולצאת החוצה בנגינה בתוך הרכב מלא (דבר שהסאונדים של YAMAHA עושים נהדר).
מצד שני בהרחבת הפסנתרים של רולאנד שמתאימה גם לRD (לא זוכר אם זה היה SRX12 או SRX2) מצאתי את הסאונדים של פסנתר אקוסטי הטובים והיפים ביותר ששמעתי על פסנתר חשמלי. חשוב לציין שניסיתי אותם מזמן ומעולם לא השוויתי אותם ראש בראש מול הS90 אלא רק מול הפסנתר הבסיסי של הRD.
הסאונד הבסיסי של הS90ES מוצלח יותר מזה של הRD לטעמי אם כי ממש לא מושלם. משהו בו לפעמים "יבש" לי מדי ועמוס באפקט (אם כי זה ניתן לשינוי כמובן).
הטווח הדינמי שלו רחב מאוד, אולי אפילו רגיש מדי, אבל בהחלט מוסיף לתחושת האותנטיות.

כפי שאסף אמר, אין תחליף לניסוי עצמי אבל מקוה שעזרתי במשהו.
talnadav
Act Compatible
אם יש לך כח לשמוע עוד אחד...
הודעה פורסם: ראשון 19 אוג',07 10:48   
אני גם הייתי בדילמה כזו לפי זמן רב, של קניית פסנתר לבית חדש שעברתי (שכירות). הטבעי מבחינתי היה חשמלי בגלל אילוצי מקום ניידות וגם, לדעתי, תמורה למחיר. אין ספק שפסנתר אקוסטי זה הטופ - אבל גם פה קשת המחירים והאיכויות היא נרחבת ומטורפת. ידע בסינתזה ממש אין לי ולא היה לי, אך כשהלכתי ל"חלילית" נדהמתי מההיצע של פסנתרים דיגיטלים וסינתים שהיו שם, ופתאום נדלקתי על הסינתים - בגלל האפשרויות ה(כמעט) בלתי מוגבלות שלו, כולל אלו עם הארנג'ר ותחנות עבודה.
אבל - אין מה לעשות, בשביל לנגן פסנתר וללמוד פסנתר צריך פסנתר, והתחליף הקרוב ביותר יהיה חשמלי/דיגיטלי. רכשתי לי F90 של רולנד, והוא ענה לי על כל הציפיות. סאונד אמנם לא מפוצצ ת'חדר, אבל סאונד זה גם עניין של טעם וגם בספנתרים אקוסטיים (שכרגע אני מחפש לי) יש הבדלי סאונד רבים, וקשה להיתפס למשהו מיד. בכל אופן הדיגיטלי נתן לי מענה מעולה מבחינת טאצ', דינמיקה, מנגנון קלידים ותחושה באצבעות. היום אני במצב שאני לומד פסנתר קרוב לשנתיים (חזרתי לזה לאחר הפסקה בתיכון), ובגלל הערות המורה והתפתחות והתקדמות אני מרגיש שאני חייב לעבור לאקוסטי. אבל בהחלט - בשורה התחתונה - הפ' הדיגיטלי הכניס אותי לעניינים, ותרם לי המון מבחינת "הנגינה" (טכניקה, מצב הידיים, המעלת משקל ותנועה נכונה - מה שמאוד שונה באופן הנגינה ע"ג סינטים).
אגב, מה באמת התקציב שלך?
yoram burshtein
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 11:19   
שלום לכולם-הפסנתר המדהים ביותר שניגנתי עליו ועדיין מנגן הוא הp-120

של ימאאה-גם סונטות של בטהובן ויצירות מסובכות של שופן,ללקק את האצבעות

מהדגמים האחרים של ימאאה כולל ה300 וה-140 התאכזבתי מאד-לגלות לכם

עוד משהו-כנראה שארכוש עוד אחד-אבל יש רק מיד שניה #sad
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון