Act Compatible
פורסם: חמישי 20 ספט',07 19:41
אם אתה מרגיש בטוח ויש לך עם מי להתייעץ, שקול קניה באי ביי. לי יש נסיון טוב עם קניה כזו של מקלדת שכמעט בלתי אפשרי להשיג כמותה משומשת בארץ. עלה לי כולל מיסים והובלה כמחצית המחיר מזה שהחנות הציעה לי על מקלדת חדשה (חצי המחיר כלל גם קייס קשיח של גייטור בשווי של 200 $...). נעזרתי בחבר שמבין בכל הסיפור הזה יותר ממני. קניתי את המקלדת המשומשת מחנות (לא מבן אדם פרטי), עלה לי טיפה יותר אבל ישנתי בשקט (יחסית) בלילה. לעומת זאת, במקרים אחרים הפרשי המחיר לא מצדיקים את כאב הראש (ויש קצת).
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: חמישי 20 ספט',07 20:42
אני יכול לספק את התמונה משני הכיוונים. אנחנו כחברה יבואנים של ציוד הקלטה מקצועי מאד (מאד).
כטכנאי הקלטה ומנהל אולפן אני לקוח של כל היבואנים האחרים ומפרנס אותם בכבוד.
אחת הטעויות הנפוצות שגם כאן נפלו בה היא דרך חישוב שער מטבע החוץ. הקונה הישראלי סבור משום מה שאת אזרחי מדינות הנכר מעניין השער היציג בישראל. ובכן אל תתפלאו אם תיכון לכם הפתעה, אין זה מעניין אותם כקליפת השום. הם רוצים את המטבע שלהם ומייד. שער הקניה למטבע חוץ בישראל אינו השער היציג ויש לחשב לפי שער גבוה ועוד עלויות העברה. ההבדל יכול להיות כמה אחוזים בריאים בחישוב.
לכל יבואן דרכי חישוב ותמחור משלו. אלו הם סודות מקצועים פנימיים. אני יכול להגיד שיש מקרים בהם המחיר בישראל זול יותר ממחיר היבוא העצמי. שוב - לא זול ממחיר המוצר בחו"ל, זול ממחיר היבוא העצמי. משיחות עם לקוחות אפשר לגלות עד כמה הם אופטימיים לפני התהליך ועד כמה פסימיים אחריו. רק מי שנחשף לטריקים ותכסיסים שונים במכס, בחברות ההובלה, עמילי המכס ושאר ירקות שאותם מגלים רק כשהסחורה תקועה במחסני המכס למדים את עוגמת הנפש של תהליך היבוא לישראל.
על שאר הנקודות החשובות עמדו כבר בהודעות אחרות בשרשרת ויש בהן נקודות חשובות מאד.
פורסם: חמישי 20 ספט',07 21:35
אז מה קורה כאן?
יושבים אנשים שם ולכל אחד הם נותנים שיעורי מכס אחרים?