שלום,
קודם כל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון (מצטער אם זה אכן כך).
יש לי 2 מחשבים (אודיו ואינטרנט) כשלשניהם כרטיסי מסך (מחברה שונה) ובשניהם יש לי
את אותה הבעיה. יש לציין שלפני כחודשיים עברתי דירה ואת הבעיה הזו ושאר התסמינים שלה(שכנראה קשורים אליה) לא היו לי בבית הקודם.
הבעיה היא כזו :
כאשר אני מחבר את יציאת הטלוויזיה בכרטיס מסך לטלוויזיה הוא לא תמיד מזהה שמחוברת טלוויזיה ועד שהוא מזהה, מה שרואים בטלוויזיה זה גלים (התמונה עולה ויורדת).
יש לציין שכאשר אני לוחץ קליק ימני על האייקון של הכרטיס מסך, המסך נכבה לחצי שניה (כאילו מתאפס), זה קורא בד"כ גם שאני עושה לקובץ CUT פשוט.
אותה בעיה יש לי גם במחשב השני ושוב, זה לא קרה לי מעולם בבית הקודם.
(תודה על התשובה ראובן)
כן שניהם RCA .
אבל לא נראה לי שזו בעיה במחשבים או בטלוויזיות מכיוון שבבית הקודם הכל עבד.
חברים שהתייעצתי איתם אמרו לי שיכול להיות שזו בעיה בחשמל בבית.
אם רואים תמונה תקינה, ויש הפרעות, בוא נבודד את הבעיה:
- רעשים על התמונה; מגע/כבל לא טוב, 'אדמה' כפולה (התנגשות בין הארקת הטלויזיה להארקת המחשב), קרינה על הכבל
- תמונה נקייה אך לא יציבה במקום (עולה יורדת), בעיית סינכרון כנראה, ויש לבדוק את תדר המוצא של כרטיס הוידאו.
- תמונה נקיה אך בלי צבע; סשטת שידור (לבדוק בהגדרות היציאה בכרטיס)
אין לי מושג מה זו יציאת RF . מה שאני שיודע זה שגם במחשבים וגם בטלוויזיה יש יציאת וכניסת RCA צהוב.
מבין שלוש האפשרויות שנתת, הראשונה נראית לי הכי רלוונטית. ושוב אני מציין, הבעיה
נראית לי קשורה לעובדה שכאשר אני לוחץ קליק ימני על האייקון של הכרטיס מסך, המסך נכבה לחצי שניה (כאילו מתאפס), זה קורא בד"כ גם שאני עושה לקובץ CUT פשוט (או סתם ימני על קובץ) ובד"כ אני צריך ללחוץ על האייקון של הכרטיס מסך כמה פעמים עד שהוא מועיל בטובו לזהות את הטלוויזיה.
איבדת אותי קצת.
חיבור צהוב?!
הכרטיס לא מזהה את הטלוויזיה?!
האם אתה מחבר בטלוויזיה לכניסת האנטנה (כלומר, בטלוויזיה - במקום החיבור לאנטנה אתה מחבר את הכבל המגיע מכרטיס הקול?) או שאתה מחבר לכניסה אחרת הקיימת בטלוויזיה?. אם כן, מה רשום עליה?!
אם הכרטיס (מיהו בבקשה?) משדר לכניסת אנטנה, הוא לא יכול לזהוות טלוויזיה.
(אך לפי דבריך) אם מדובר בחיבור אות וידאו (=מכאן המחבר הצהוב אולי), אפשר שחסר עוד חיבור?! או שנכנסת בטעות לחיבור אחר ממה שהיה בדירה הקודמת?
תיארת שהתמונה מתגלגלת, לא?!
תן פרטים יותר מדויקים על החיבורים, כניסות ויציאות ומה רשום עליהם, או קישורים לכרטיס ואולי הטלוויזיה.
אתה ננעל על זה שזו בעייה חשמלית, אפשר שכן, אך בכל הקשור לחשמל, הארקה ומקלט טלוויזיה אנחנו על חוט דק ומסוכן, לכן אני מתעקש על פרטים.