פורסם: שישי 28 דצמ',07 15:52
שלום,
ניסיתי למצוא כאן רשימה של אולפני הקלטות בארץ מדורגים לפי הרמה שלהם
מצאתי כאן אינדקס אולפנים שלא היה בו אפילו שם אחד רק רעיונות לקריטריונים לדירוג...
מה שאני מחפש זה רשימה לפי רמת הצלחה ורשימה לפי איכות ציוד ותוכנה
לדוגמה ברשימה א אני מצפה שאולפן שהפיק את היהודים או פרסומות פריימטיים של ערוץ 2
יופיע ראשון
ברשימה ב אני מצפה שאולפן שיש בו גם תוכנות איכותיות וגם ציוד וגם אקוסטיקה ששווים הכי הרבה כסף יהיה ראשון. אולפן שיש בו אקוסטיקה במיליון דולר ואין לו תוכנה אלא רק ציוד לא יהיה במקומות הראשונים. כלומר חשוב שתהיה איכות בכל המישורים
פורסם: שישי 28 דצמ',07 16:54
רשמתי את הקריטריונים שמעניינים אותי, אני ארשום שוב
א: הפקות מפורסמות או מוצלחות שנעשו שם
ב: כמה כסף הושקע בכל המישורים - אקוסטיקה , ציוד ותוכנה
שני הקריטריונים האלה יתנו לי את כל המידע שאני צריך כדי לדעת האם טכנית המקום ברמה. אני ממש לא רוצה לדעת איזה טכנאי יש שם ואם הוא נחמד, מקצועי וכו'.
Supporter
פורסם: שישי 28 דצמ',07 17:09
אתה טועה.
הטכנאי, הגישה, האווירה במקום, ההתנהלות מול בעל הבית ועוד ועוד פרמטרים מסוג זה קובעים לעתים קרובות הרבה יותר מההשקעה באקוסטיקה, ציוד, וכו'.
למשל, ייתכן אולפן שתוכנן אקוסטית ע"י "שם גדול", עם רצפת פרקט, מימדים העונים ל"חתך הזהב האקוסטי", פראמפים במיליון דולר וסאונד בינוני.
לגבי "איזה הפקות נעשו שם", זהו פרמטר שרוב האולפנים מציינים אותו ובהחלט יש מקום לציין אותו ברשימה מסוג זה, אבל לא בצורה של דירוג. אני למשל מעדיף את הסאונד של "נברסקה" על הסאונד של התקליטים האחרונים של ג'וני קאש, למרות שספרינגסטין הקליט על 4 ערוצים - מה תעשה לי?
הכל כמובן נאמר בידידות ומתוך רצון לעזור.
פורסם: שישי 28 דצמ',07 18:17
למה אתם מפתחים דיון אם אני טועה או צודק?! זה בכלל לא מעניין ולא רלוונטי
יש לי את הסיבות שלי לחפש את הקריטריונים האלה והרשימה שאני מחפש בדיוק חוסכת ממני דיעות סובייקטיביות של לקוח זה או אחר ואת הצורך להמתין עד שהטסטר יתמלא. אלא דירוג מבוסס על קבלות נטו - או קבלות מהפקות מוכרות מוצלחות או מציוד שאני מכיר ויודע שהוא טוב.
בפשטות אני רוצה דירוג של אולפנים שאפשר להפיק מהם את המקסימום בהנחה שהטכנאי הטוב ביותר עומד לרשותי ורק צריך לשים אותו בכסא הנכון.
אני כן אדגיש שאני רוצה דירוג שמבוסס על וורסטיליות כלומר צריך שיהיו בו כל האופציות -
למשל אולפן מדהים אבל בלי תופים טובים ודרך להקליט אותם לא יהיה בעל דירוג גבוה
וככל שציוד המסטרינג איכותי יותר זה כמובן מעלה את הדירוג
S.Supporter
פורסם: שישי 28 דצמ',07 20:32
אחת מהשאלות שלדעתי נובעות מחוסר ניסיון.
אם נעזוב את גורם את הטכנאי (נניח אתה הטכנאי הכי טוב).
כל אולפן כמעט ישמח שתבוא להתרשם. בלי קשר אם תשקיע שם יום הקלטות או שבוע או כמה שעות. (גם אולפנים גדולים. אלה שלא מסכימים/אין יחס בד"כ לא ראויים לעבודה. הגדולים תמיד ישמחו שתבוא)
אתה בא להתרשם.
תמונות מטעות. ביקורות זה דבר סובייקטיבי.
הפקות זה דבר סובייקטיבי. (לדעתי לדוגמא התופים ביהודים מבחינת הקלטה היו נשמעים יותר טוב בחדר אחר ורוב הסאונד דגימות. זה אומר שאני צודק? לא. זה טעם).
אם אתה רוצה רשימה של אלבומים ואיפה הוקלטו זה משהו אחר. (למרות שבד"כ על כל אלבום רשום איפה הוקלט מה מי ומו).
אולפן אחד יציע חדר מעולה לתופים או קונסולה בעלת אישיות להפקה מסויימת. אולפן אחר יציע חדר עם פסנתר כנף שנכון לצרכים X.
Act Compatible
פורסם: שישי 28 דצמ',07 20:45
במקום לריב ולהתעצבן, אולי פשוט תבין שהרשימה שאתה מחפש עדיין לא קיימת. זהו. נקודה.
אם אתה רוצה לבנות אחת לפי הקריטריונים שהצגת, בבקשה. גש לעבודה.
הרשימה שתיבנה ע"י האנשים כאן היא לפי קריטריונים שונים משהצגת, כפי הנראה, והיא עדיין לא שלימה. לכן כל הויכוח כאן הוא חסר תועלת.