שימו
לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב
לפני שיגור מענה לשרשרת זו
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שישי 24 מאי,02 02:18
היי
יש לי בעייה מציקה מאוד , במחשב הרשת שלי המסך כבר בן כמה שנים טובות והחלק הקרוב לחיבור שלו למחשב כבר לא מה שהיה פעם , החוטים בתוך הכבל מראים איתותים של בעיות מגעים כך שלפתע הוא הופך למוניטור ירוק , אדום ומה לא...
כמו ישראלי חפיפניק טוב קניתי כבל מאריך למסך ופשוט לקחתי איזולירבנד שיחזיק אותו (את הכבל) במצב שהכל בסדר , זה גם עבד כמה חודשים ועכשיו זה חזר לסורו.
השורה התחתונה:
אני מחפש סכימה של החוטים שנמצאים בתוך הכבל כדי שסוף סוף אוכל לחתוך את הכבל ולהלחים לו פלאג במקום שהכבל עוד תקין , חיפשתי במנועי חיפוש והלכתי לאיבוד , אז אם מישהו יודע , יודע לחפש טוב יותר , או שיש לו סכימה כזו , אשמח אם יוכל להעביר לי אותה , כי בקרוב אני אצטרך לשבת עם משקפיים תלת-מימדיים (כמו במלתעות) מול המחשב הזה.
תודה מראש.
פורסם: שישי 24 מאי,02 02:50
או שבאמת אחד החוטים התחרפן או שהמגעים שאותם אפשר לנקות, או שמהלחץ אחד ההלחמות בתוך המוניטור.
מצאתי לך סיכמות חיבור. אני מקוה שזה יעזור (תלחץ על video בתפריט השמאלי ואחר כך על monitor pinout).
פורסם: שישי 24 מאי,02 03:58
השתגעת??
שים את המסך בתיקון ותחזור לקחת אותו אחרי שעתיים.
תוודא שישימו מדבקה של 12 חודשים אחריות, יבדקו קרינה, ינקו קצת אבק, יעבדו עליך טיפונת במחיר...
בשביל 300 ש"ח אתה תתחיל ללחוץ פלאגים?
טעות קטנה ואתה שורף את כל המסך!!!
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שישי 24 מאי,02 06:11
יורם בעיקרון אתה צודק , אבל ב 300 ש"ח אני קונה 3 מסכים כאלה...
amoniac זה בדיוק מה שחיפשתי , תודה.
יישרף ? נו מילא .
פורסם: שישי 24 מאי,02 06:51
לא בקטע של להלחיץ, אבל אתה מבין שזה עשוי לא להיגמר במסך.
אם המסך תומך בPLAG & PLAY אתה בשקט עשוי לחרבש את הכרטיס מסך ואם חס וחלילה הכרטיס ON BOURD אז גם את הלוח כולו.
מעבר לכך, ברמה של קצרים (שמה לעשות, קורים פה ושם), זץ לא בריא אחד ואתה מקבל תותח אלקטרונים של כמה קילו לוקסים לתוך הרישתית.
המלצתי: תעשה מה שתעשה, את שלב האיתחול, תעשה עם מסך כבוי.
אם תעבור את השלב הזה... דיינו
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שישי 24 מאי,02 08:00
יורם my man , אתה נשמה.
תודה על הדאגה , אני אשתמש בעצות שלך.
המסך הוא לא מסך plug and play והכרטיס לא on board כך שלפחות חלק מהסיכון אני חוסך , לעומת זאת , אם מישהו ילכלך על טכניקס ולא תבוא תגובה מצידי , תבינו ש....
סתם שאלה לידע כללי עקב התגובה של יורם (שמה לעשות הכניסה בי קמצוץ של פחד) ,אני מודע לכמויות המתח האדירות שרצות להן בתותח האלקרונים (אלא אם כן זה LCD) האם אותו כבל המתחבר בין כרטיס המסך אל המסך עצמו מעביר מתח ? אולי השאננות שלי היא כ"כ גדולה כי חשבתי לתומי שהוא מעביר רק סיגנל וידאו ?
:question:
פורסם: שישי 24 מאי,02 08:17
אין במחבר ה- DB15 של מסך ה- VGA שום מתח העשוי לפגוע באיכות החיים שלך.
סה"כ אותות וידאו, אות סינק ברמה של TTL (חמישה וולט) ומתח Vcc של 5V.
גם תותח האלקטרונים האימתני שבשק"ק יפסיק מיד את פעולתו בהיווצר כל חור, ולו גם הקטן ביותר, שיכניס אויר ויפיג את מצב הריק שבשפופרת, כך שבבת-עינך לא תיפגע, גם אם היא לא מזוינת.
:eyem:
קובי
פורסם: שישי 24 מאי,02 20:13
כמו שדיגי כתב, הכבל מעביר רק אותות אבל לא בגלל זה יכולה להווצר / להימנע בעייה.
בתחתית הפגז, קיימת פיקה, אשר אם היא תתפוצץ, אפילו בכף ידך, לא ייקרה לך נזק נוראי. אבל בהקשר של כל המערכת (הפגז), פיצוץ של הפיקה בתוך הפגז קשור בשרשרת נפיצה מאד.
פרשנות מטאפורית:
קצרים בקאבל לא מעבירים מתח שיכול גרום נזק לכשעצמו אבל בהחלט יכולים להיות זרז לנזקים כשהמסך מחובר למתח רשת.
בהקשר לשאר הדברים, ב-10 השנים האחרונות (אולי אפילו 15) הסיכוי לנזק מכאני במסך שפורפרת שיביא לפיצוץ אור הוא מינמאלי ברמה התיאורטית אפסי (כמעט) מעשית.
נדמה לי שאמרת שהמסך ישן, אבל גם אמרת שהוא SVGA = שנות התשעים המאוחרות.
בכל מקרה, לצערי, נאלצתי להתמודד במו עיני (לא עיני שלי - לא לשלוח פרחים) עם תקלה מסוג זה, שקרתה כנגד כל הסיכויים.
במצבי היום, בשביל 300 שקל, אני גם לא נשכב מתחת לאוטו שעומד על ג'אק, אלא מזמין מוסכניק.
לעומת זאת, בשביל 4000 ש"ח, אני אחליף לבד את הקומפרסור של המזגן.
הכל שאלה של עלות - תועלת
פורסם: שישי 24 מאי,02 20:22
אני חושב שאם הגעת למצב כזה שהמסך שלך עושה כאלה בעיות. באמת הגיע הזמן להחליף אותו, יש מסכים מצוינים בשוק, וגם לא יקרים כל כך.
אל תתחיל להתעסק, ולהסתכן, ובשביל מה, הרי גם אם תלחים, עוד חודש זה יתקלקל עוד הפעם, אז אני אומר שתחסוך עוד קצת (אם חסר לך), ותקנה מסך כמו שצריך.
אני אומר לך, אתה לא תתחרט.
Administrator
פורסם: שישי 24 מאי,02 20:54
כללית:
אחת התופעות הנפוצות במוניטור מתיישן היא צבע לא יציב, או קפיצות מוגזמות בכמות הצבע (פתאום הכל כחול או ירוק או אדום).
אם נבודד זאת מבעיה ידועה אחרת, והיא אורך הכבל שבין המחשב למוניטור, היכן שבגלל נפילת עוצמת האות תופעות כאלו קורות (וגם בריחה מפוקוס בגלל ששיכבת צבע אחת אינה חופפת לשניה), אז האפשרויות הן:
1. מגעים לא טובים במחברים. משחק קליל עם המחבר (ניענוע) תגרום לשינוי ברמות הצבע, לעתים ישתפר המצב ואולי יתוקן. הידוק המחבר יכול לפתור את הבעיה.
2. לעתים נענוע של הכבל או המחבר יטעה לחשוב שהבעיה היא במגעי המחבר או אחד הגידים בכבל, אך הבעיה האמיתית תהיה במעגל מסוים בתוך המוניטור, או ברכיב כיול שלו. עקב התזוזה הקלה יזוז גם הרכיב הבעייתי בפנים...
במקרה זה, ועקב המתח הגבוה השורר בתוכו, המושך אליו פיח ואבק, נוצר בלאי במגעים ובהלחמות שטח יבשות. מהנסיון שלי עם עשרות מוניטורים הבעיה היתה דווקא בטרימרים של כיול מסוגים שונים, ביחוד הסוג הפתוח (מעין פרסה ועליה פס פחם ולשונית מגע סובבת), כי כשהבעיה היא עוצמת אור או פוקוס, זה גולש לתקלות במתח גבוה ועוד מיני חצי-מכניים שמיותר לתקנם.
זיהוי אופייני הוא באמצעות מכה לילה על גוף המוניטור. האם הצבע קופץ? האם נראים פסים בזמן המכה? אם כן, יש לנו בעיית מגעים קלילה.
ה'תיקון' הפופולרי שלי:
כיבוי המוניטור והמתנה של כמה דקות כי יתפרק.
שואב אבק צמוד ומברשת צבע דקה - מנער את האבק מהרכיבים והענן המתרומם מתנקז מיידית לשואב.
לאחר מכן ניגש לכל טרימטר, ובאמצעות מברגון ובעדינות מסובב אותו ימינה ושמאלה לא לפני שאני מסמן היכן היה מיקומו ההתחלתי, לשם אני מחזיר אותו בסופו של 'ניעור' (זו פעולה אחראית ביותר).
בשלב זה אני עושה מה שאני לא ממליץ לאחרים(!):
מחבר לחשמל ולמחשב ומתחיל לכייל את המוניטור למקסימום ביצועים - כשהוא פתוח (שוב, לא מומלץ כי מדובר במתח גבוה!).
יש לזכור כי מוניטור צריך להיות על מקסימום קונטרסט ומחצית הבהירות (rightness) לצפיה מכויילת.
זה היה רגע של התייחדות עם המוניטור, לפני שהוא נבעט סופית מהאולפן.
ולא, אין סכנה במתחים העוברים בכבל-האות שבין המחשב למוניטור.

שימו
לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב
לפני שיגור מענה לשרשרת זו
עמוד 1 מתוך 2