פורסם: ראשון 10 פבר',08 10:46
לפי מיטב שמיעתי, מצילות אכותיות ומגוונות יכולות לעשות את ההבדל בין מיקס פאנצ'י לאחד תפל וחסר flow.
שאלתי היא האם אני כיוצר מתחיל יכול להגיע לאיכות צליל ראשונית, לפני כל העיבוד והאפקטים וה-EQ, שהיא ברמה של מוזיקה מסחרית,בדרך כזו או אחרת?
או שמא לאותם אומנים יש גישה לסמפלים מזן נדיר?
ובכלל, כיצד ניתן לאמוד איכות של סמפלים?
תודה רבה.
Act Compatible
פורסם: ראשון 10 פבר',08 11:01
אומנים משתמשים בסמפלים שונים ממקורות שונים.
אין מקור ספציפי שממנו נלקחים הסמפלים "הכי טובים". אתה יכול לסנטז, לסמפל, לבחור מ-VST, ולמצוא כמה סמפלים ממש טובים בסינטיסייזר משובח... ההחלטה היא שלך.
מעבר לזה, לאחר שאתה מוצא את אותו סמפל שמתאים לך בול אתה מלטש אותו עד שהוא מושלם מבחינת מיקום, צבע, גובה וכו'...
לכל סמפל האיכות שלו. המדד הטוב ביותר (מעבר לסמפל-רייט ורזולוציה) הם האוזניים שלך. תן להן להחליט !
בהצלחה
פורסם: ראשון 10 פבר',08 11:11
סליחה על ההתפרצות אך הייתי מאוד שמח אם היית נותן לנו כמה כללים וכלים בסיסיים שאיתם אפשר לעבר את סאונד המצילות..
בתודה..
פורסם: ראשון 10 פבר',08 11:18
הדבר הכי חשוב זאת הדגימה עצמה. קודם כל תמצא את המצילות עם הגוון שהיית רוצה לשמוע מלכתחילה, אחר כך תן ליטוש. יש הרבה ספריות טובות שאפשר לבחור מתוכן, וגם סינטים כמובן.
מבחינת עיבוד, הדגש הוא על דיליי נכון, שמשנה את הערך שלו בהתאם להתפתחות הקטע, וגם נפתח לסטריאו באותה צורה.
מבחינת איקיו וקומפרסיה אין פה ניסים ונפלאות, אם תמצא את הדגימה הנכונה לא תצטרך להיאבק ולעוות אותה. זה נכון לגבי כל סאונד שמשתמשים בו.
Supporter
פורסם: ראשון 10 פבר',08 12:27
עוד עצה: למצילות שנשמעות יותר מדי "מונו" (הרבה מהמצילות המסומפלות הקיימות כיום) כדאי לתת קצת Chorus עדין מאוד. זה בהחלט יגרום למצילה להישמע הרבה פחות מתה.
כמו כן, אני אוהב מלבד ה-Panning להשתמש גם בסמפל דיליי (של Voxengo) בכדי ליצור דיליי מזערי על ערוץ ימין ולמקם את הדגימה בתלת מימד.
לא מומלץ להגזים עם האפקט הזה, זה מתכון לכאב ראש של המאזין. כל דבר בטעם טוב.