תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:14
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
ניתוח צליל מבחינת פיזור תדרים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » סינתזה ומבנה צליל
  kerennitzan  
Act Compatible
ניתוח צליל מבחינת פיזור תדרים
הודעה פורסם: שישי 07 מרץ,08 23:38   
היי.

אני רוצה לקחת כמה גיטרות, ולהשוות ביניהן מבחינת אופי הצליל שהן מוציאות.
אני מחפשת מעין "איקוולייזר גרפי הפוך". במקום לקבוע את התדרים שאני רוצה להבליט או לחתוך, אני רוצה לראות תמונה של התדרים שהגיטרה מוציאה.
כלומר - אני יודעת לומר שגיטרה אחת מוציאה סאונד יותר "בסי" (יותר "עבה" עם "נוכחות" גדולה יותר בתדרים הנמוכים) ואחרת סאונד יותר "דק".
אני רוצה לראות את זה בגרף כלשהו - ניתוח התדרים.
הבעיה היא שאני לא ממש יודעת איך לעשות את זה, איך לנתח גל מבחינת העצמות שלו בספקטרום התדרים.

ניסיתי לעשות את זה עם קיובייס. הקלטתי צליל מסוים (סול נמוך) עם כמה גיטרות, ואז כפתור ימני, Audio, ספקטרום אנלייזר.... אבל מה שקיבלתי מכל הערוצים שהקלטתי היה די זהה, אז נראה לי שפשוט קיבלתי את התדר של הצליל שניגנתי ולא את הניתוח שבאמת ראיתי...
האם מישהו מכם מכיר את התחום ויודע איך לעשות כזה דבר, ואיך אני יכולה לקבל תמונה של התדרים שכל גיטרה מוציאה ?
#redface
תודה מראש... #sorry
תומך
הודעה פורסם: שישי 07 מרץ,08 23:52   
הסאונד השונה נובע מהתדרים והעוצמות של כל תדר,
אני לא יודע מה את בעצם מצפה לראות? גוון?
לא נראה לי שתצליחי לראות כזה דבר, בסופו של דבר המון אנשים אפילו לא מצליחים לשמוע את זה... ההבדלים הם מינוריים בדרך כלל
  kerennitzan  
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 07 מרץ,08 23:59   
בדיוק את זה!
העצמות של כל תדר.
שבס מסוימת (נגיד, מיוזיקמן) מוציאה יותר בס וטרבל, מול בס סטייל ג'ז בס שבה התדרים באזור של כמה מאות HZ מודגשים... בקיצור גרף שיתן לי תמונה של הגוון סאונד של כל גיטרה שלי.
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,08 00:20   
ציטוט:
האם מישהו מכם מכיר את התחום ויודע איך לעשות כזה דבר, ואיך אני יכולה לקבל תמונה של התדרים שכל גיטרה מוציאה ?

בהינתן שתי גיטרות שונות, שתיהן מכוונות ומוציאות את אותו התו, מנוגן באותה צורת פריטה ובאותה עצמה, תוכלי להשתמש בניתוח פורמנט.

על קצה המזלג (השעה מאוחרת) עליך ללמוד לקרוא ספקטוגרמה ולזהות עליה את הפורמנטים הייחודיים לחתימת הקול של הכלים אותם את משווה.

כמעט כל תוכנת עריכת two-track (כמו ווילאב או סאונדפורג') יודעת להפיק ספקטוגרמות.

תוכלי גם להשתמש במערכת לניתוח פונטי כמו Praat (חינמית), אך היא קצת פחות אינטואיטיבית.

בכל מקרה הדבר דורש לימוד והבנה של המאפיינים האקוסטיים של הכלי, ופיסיקאלית - את אופן הפקת הצליל ממנו.
  kerennitzan  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,08 00:39   
אני מניחה שבאמת צריך להיות צליל אחד (או לעשות את הבדיקה באופן נפרד עבור כל צליל "נבדק") כי בגיטרה, סול נמוך, מול סול יותר גבוה נשמעים קצת אחרת; אבל עדיין יש לכל כלי אופי משלו...לבס אחת יש צליל יותר עמום, לבס אחרת יש צליל יותר bright....
ברור לי שיש הבדל שמושפע גם מהמיתרים, אופן הפריטה (מיקום הפריטה שמשפיע על הסאונד, העצמה) אבל אני מעוניינת במשהו יותר כללי. לפנדר פרסיז'ן יש סאונד מאפיין מאד. למיוזיקמן סטינגריי יש סאונד מאפיין. אני רוצה להבין ב"תדרית" את ההבדלים הללו...

קראתי לעומק את הקישורים האמורים. תודה. #smile

במקרה הזה, ציר ה"זמן" לא רלוונטי עבורי... (כל הגרפים בערך "ספקטוגרם" בויקיפדיה מתחשבין בציר הזמן)
אולי אני ממש לא מבינה כלום, אבל היתי רוצה לראות גרף כזה שציר ה X בו הוא התדרים בין 20הרץ לנגיד 2 קילוהרץ, ואת הנוכחות של הכלי ה"נבדק" בכל אחד מהתדרים האלה... בדיוק כמו EQ גרפי רק ההפך (לראות את התמונה שהכלי מוציא).... כמו בתוכנות עריכת אודיו שמציעות EQ גרפי בצורה של קו כזה שאתה יכול להרים ולהוריד ובעזרת זה להדגיש תדרים מסוימים ולחתוך אחרים (בלי קשר לתו המנוגן, ובלי קשר לציר הזמן) - כזה גרף, אבל שיתן תמונה של הסאונד שמוקלט (איזה תדרים יותר מודגשים, איזה חתוכים)...
תומך
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,08 03:27   
קיצר את רוצה תצוגה גרפית של כל תדר ותדר
נשמע לי כמו אפליקציה שואבת כח עיבוד,
אבל ממש לא בלתי אפשרי,
אני לא מכיר אחת כזאת, ואני גם לא יודע אם יהיה לך נוח להסתכל ולהתחיל לעשות השוואות על 2000 תדרים, רק לראות את כל התדרים האלה תצטרכי איזה מסך 42 אינץ, שלא לדבר על לעשות השוואה בין זה לבין עוד 2000 תדרים.

בכל מקרה בהצלחה#smile
אם מצאת איזשהו גילוי בנושא! שתפי את כולם
בנציון
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,08 03:53   
נראה לי שזה מה שאת מחפשת... #smile
http://www.sd-star.com/
אבל אם להישאר באמצעים הביתיים פה יש מאמר שאולי יכול יותר לעזור.
http://www.phys.unsw.edu.au/jw/sound.spectrum.html

אגב, תיקון קטנוני סוג הEQ שהתייחסת אליו נקרא פרמטרי ולא גרפי.
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,08 11:25   
ציטוט:
במקרה הזה, ציר ה"זמן" לא רלוונטי עבורי... (כל הגרפים בערך "ספקטוגרם" בויקיפדיה מתחשבין בציר הזמן)

ציר הזמן ממש רלוונטי #smile, ותיכף אסביר למה.
כל ספקטוגרם מתייחס לשלושת דרגות החופש של גל קול - זמן, אנרגיה ותדר.

את לא יכולה להסתכל על גל קול כאל משהו סטטי, מכיוון שבמציאות הוא אינו כזה.

גל הקול המורכב שמוציאה הגיטרה שלך בעת נגינת התו "מי" (לצורך הדוגמא) אמנם מורכב מספקטרום רחב של תדרים (גלים פשוטים), אך הספקטרום הזה משתנה לאורך זמן.

אם לא הייתה משמעות לשינוי הספקטרום לאורך זמן אז באמצעות גיטרה תוצרת קלאנסוואה במאה שקל ו-EQ במאתיים שקל, הייתי יכול לייצר PRS.

זה אחד המאפיינים שמייחדים את הגיטרה שלך - אופן הדעיכה של התדרים השונים של הגל המורכב אותו הגיטרה מייצרת.

סתם לצורך הדוגמא הפיסיקאלית, משך הדעיכה של כל תדר תלוי (בין היתר) במקדמי הבליעה האקוסטית של החומר ממנו עשויה תיבת התהודה ובגיאומטריה שלה.

פורמנט (כפי שכבר קראת בלינק) מתאר ריכוז אנרגיה בתחום תדרים מסוים. זיהוי הפורמנטים של הגיטרה שלך ושינויים לאורך זמן = חלק ניכר מחתימת הקול האקוסטית של הגיטרה.

ציטוט:
אולי אני ממש לא מבינה כלום, אבל היתי רוצה לראות גרף כזה שציר ה X בו הוא התדרים בין 20הרץ לנגיד 2 קילוהרץ, ואת הנוכחות של הכלי ה"נבדק" בכל אחד מהתדרים האלה... בדיוק כמו EQ גרפי רק ההפך (לראות את התמונה שהכלי מוציא)....

אם את סתם רוצה "תמונה" של התדרים אותם מוציאה הגיטרה עבור דיגמת ה"מי" שלך, פשוט העבירי את הדגימה לתחום התדר באמצעות אנלייזר ותקבלי גרף המתאר על ציר ה-x תדר ועל ציר ה-y עצמה.

שוב, בעוד "תמונות" כאלה אולי יעילות בכיול EQ גרפי למע' PA, ניתוח אקוסטי לא עושים איתן. #smile
  kerennitzan  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,08 12:29   
המממ.... אוקיי אז בעצם נתוני הדעיכה (ססטיין?) של הכלי הם חלק מהענין... והתדרים הבולטים הם בעצם תמונה רגעית בגלל שזה משתנה... ועדיין - בגיטרות (חשמליות) לגיבסון לס-פול יש סאונד יותר "שמן" עם יותר MID ולפנדר סטראט יש סאונד עם יותר גבוהים... אז בעצם זה יתבטא בעצמה "אדומה" יותר בתדרים מסוימים בספקטוגרמה....

oh-babie, אני לא רוצה ניתוח אקוסטי (אני אפילו לא יודעת מה זה). פשוט יש לי מדי פעם דיונים עם אחי הבסיסטים בנוגע לגיטרות שיש להן יותר MID, פחות MID, יותר בס... ורציתי כלי שאפשר בעזרתו לקבל תמונה של "אופי" הצליל שגיטרה מוציאה, וכך לאפיין את הצליל שאני יותר אוהבת...

בנציון :
אגב, תיקון קטנוני סוג הEQ שהתייחסת אליו נקרא פרמטרי ולא גרפי.
איקיו פרמטרי הוא כזה שמתיחס לתדרים מסומים (כמו שיש על גיטרות אקטיביות, על מגברי גיטרה). איקיו גרפי הוא כזה שמראה גרף של כל התדרים ומאפשר לך לשחק עם הגרף....
תומך
הודעה פורסם: שבת 08 מרץ,08 15:41   
דעיכה - decay לא ססטיין.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » סינתזה ומבנה צליל

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון