כנראה שצריך להחליף את המפסק שבתוך הדוושה לכזה שהוא נורמלית-פתוח (N.O.)
בדוק:
- הכנס PL ריק חשוף לכניסת הססטיין ובדוק אם הנגינה רגילה. תוך כדי הקלדה קצר את שתי רגלי ה-PL עם משהו מתכתי (מברג, סכין וכו') וראה אם זה גורם לססטיין. אם כן, ההשערה מעלה נכונה. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
לא 'ניתחתי' אף פעם פדל ססטיין אבל אני משער שהוא פשוט מכיל מפסק שמחליף מצב מפתוח לסגור (או ההיפך) בעת הלחיצה על הדוושה.
אם פדל מסויים מאלו שניסית תיפקד בסדר (אם כי הפוך, כפי שציינת), ויש לך הסמכה למברג...
פתח את הפדל. בהנחה שיש שם מיקרו-סוויץ' 'סטנדרטי' ראה אם ניתן רק להחליף את המגעים הפעילים שבו.
החוט שהולך ל"C" של המפסק ישאר במקומו ורק את החוט השני העבר מה- "NO" ל- "NC" (או ההיפך...)
מוזר , מנסיוני אני זוכר ש YAMAHA ו Roland עובדים הפוך , ז"א אחד NC (נראה לי שיאמהה) והשני NO כך שאם ניסית את שניהם אז אחד מהם אמור לפעול. בכל מקרה יש הרבה פדאלים היום שיש להן switch (חיצוני) שמאפשר להפוך את האלמנט בפנים לשני המצבים.
ישנה אופציה נוספת שהפלאג הנדרש הוא TRS . נסה לבדוק עם אחד הפדאלים כשהוא חצי בחוץ.
"חצי דרך" נשמע מוזר, אלא אם מדובר בפלג "סטריאו"?!
או שיש בעיה בעומק, כלומר - יש שקע לא סטנדרטי שהגורם לפלג לא להיכנס עד הסוף.
שוב, אם פלג PL או מה שמכונה TS (כלומר קצה וסיכוך, כלומר "מונו") מצליח להיכנס עד הסוף, ואם ססטיין מתרחש רק בעת קיצור הטיפ לסיכוך (שתי לשוניות ההלחמה בפלג), זה אומר שאתה צריך מפסק שבמצב נורמלי הינו פתוח (N.O.) או שיש במפסק הקיים אפשרות לחיווט שונה, כפי שנמרוד הציע מעלה. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
יש מקרים בהם היצרן השתמש בפדל כפול ובשקע בודד. במקרה כזה היו שני פדלים מהם יצא כבל כפול לפלד TRS, ואז הטיפ שימש למצב אחד והרינג לשני.
(בדוק אם זה מתפקד עם הפדל הקיים בחצי דרך)
אם זה המצב, חצי-דרך אכן יתפקד, ואם הוא מתפקד על ססטיין, זה אומר שעליך להשתמש בפדל רגיל עם מתג N.O. בתוכו ופלג סטריאו, כאשר הטיפ שלו אינו מחובר, והחוט המרכזי מחובר לרינג (R) של ה-TRS. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו